Przemeq Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Witam sprawiłem sobie nowego ACERA i monitor LCD 20. Od razu zaczęły mnie boleć oczy na zewn. monitorze, był 2x w serwisie wszystko wyszło OK, ale mnie dalej bolą i nie da się na nim pracować, oczywiście zmieniałem kable, prawidłowa rozdzielczość itd. Wydaje mi się że obraz jest niestabilny "pływa i faluje" Aż pewnego dnia miałem w domu LCD 17" i podłączyłem go i ten sam efekt, ściągnąłem testy monitora nokii i widze że na teście moire na 2 slajdach widać delikatnie to pływanie, postawiłem obok komputer stacjonarny, ten sam test i tam jest lepiej, oczywiście monitor jest dostrojony. Mój wniosek to zwalone wyjście na monitor zewnętrzny - czy ktoś miał coś takiego? I co z tym robić? Wysyłać do brna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Możesz mieć rację ze zwalonym wyjściem, proponowałbym podłączyć minotorek kineskopowy i porównać. Na marginesie dodam, że możesz mieć bardzo wrażliwe oczy i może tu jest przyczyna. Z niektórymi monitorami LCD mam podobne objawy ze ślepkami do tego dochodzi oświetlenie jarzeniowe i kaplica nie mogę wysiedzieć przy komputerze. :D Edytowane 13 Grudnia 2006 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Cos jest w tym co piszesz... Ja mialem podobnie, tyle ze z monitorem CRT. Podlaczylem 19" samsunga syncmaster 955df, ktorego uzywam w desktopie. Ustawilem rozdzialke 1280x1024 i po 20 minutach musialem przelaczyc sie spowrotem na LCD w notku. Przestalem widziec:) Ewidetnie obraz byl rozmyty i lekko falowal... W desktopie monitor ten pracuje wlasnie na 1280x1024 i nie ma zadnych problemow. Notebook: ASUS A6VA-Q039 Tez jestem ciekawy co jest przyczyna, bo niedlugo chcialem dokupic jakas 20 albo 21" LCD. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...