sansaba Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Witam Forumowiczów!! Dojrzałem do zmiany chłodzenia boxowego mojego Intela. Wacham się między następującymi pozycjami: 1. Arctic Freezer 7 PRO 2. Coolermaster Hyper TX 3. Scythe Katana Kryteria są w zasadzie tylko dwa - cisza i chłód, bo rozumiem że do mojej budy zmieści się każdy z wyżej wymienionych ?? Dziękuję za pomoc w wyborze - jeśli możecie to popierajcie swoje typy konkretnymi sugestiami :) pozdrawiam sansaba Edytowane 13 Grudnia 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Titan Amanda Scythe Infinity Termaltake Big Typhoon 120 i VX Scythe Ninja rev B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 @ Firekage Hmmm... Nie zrozumieliśmy się - ja chcę wybrać coś z tych trzech podlinkowanych, ew. coś w tych kosztach co powyższe chłodziwa, a nie drożej ;) Ale dzięki za pomoc :) P.S. No chyba, że znasz miejsce gdzie można coś z Twoich propozcyji zakupić za cenę moich... pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Katana lub Freezer (w takiej kolejności). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ja wybrałbym Freezer Pro 7 AC bo: -ma wiecej heatpipe niz scythe -wiatraczek nie przypomina (z wyglądu) takiego odrzutowca jak w coolermaster -wazy najwiecej z nich -jest najtanszy odziwo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Ja wybrałbym Freezer Pro 7 AC bo: -ma wiecej heatpipe niz scythe -wiatraczek nie przypomina (z wyglądu) takiego odrzutowca jak w coolermaster -wazy najwiecej z nich -jest najtanszy odziwo :) Najtańszy bo był rozpakowany i może nie miec gwary i pasty ;) Przynajmniej ten podlinkowany @ YogiCK - dlaczego te dwa i w tej kolejności ?? pozdrawiam sansaba Edytowane 13 Grudnia 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Witam Forumowiczów!! Dojrzałem do zmiany chłodzenia boxowego mojego Intela. Wacham się między następującymi pozycjami: 1. Arctic Freezer 7 PRO 2. Coolermaster Hyper TX 3. Scythe Katana Kryteria są w zasadzie tylko dwa - cisza i chłód, bo rozumiem że do mojej budy zmieści się każdy z wyżej wymienionych ?? Dziękuję za pomoc w wyborze - jeśli możecie to popierajcie swoje typy konkretnymi sugestiami :) pozdrawiam sansaba A ja bym wybrał Coolermastera... bo Freezera wszyscy mają, a w testach ten CM wypada bardzo podobnie. Poza tym bardzo ładne cacuszko :) Tym niemniej wiele więcej Ci nikt o tym coolerze nie opowie, bo to dość nowe i w Polsce dopiero od niedawna dostępne. Przeważnie ludzie korzystają z Freezerów i Katan - i zapewne tak Ci będą radzić... bo oni tak mają i konstrukcje są sprawdzone :) Ale ja z ciekawości wziąłbym tego Hyper TX :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 A ja bym wybrał Coolermastera... bo Freezera wszyscy mają, a w testach ten CM wypada bardzo podobnie. Poza tym bardzo ładne cacuszko :) Tym niemniej wiele więcej Ci nikt o tym coolerze nie opowie, bo to dość nowe i w Polsce dopiero od niedawna dostępne. Przeważnie ludzie korzystają z Freezerów i Katan - i zapewne tak Ci będą radzić... bo oni tak mają i konstrukcje są sprawdzone :) Ale ja z ciekawości wziąłbym tego Hyper TX :rolleyes: Pozdrawiam No własnie kusi mnie ten Cooler master - wygląda na to, że jezcze dodatkowo powiewałby mi na pamiątki, to już by było miło... Wogóle chętnie bym poczytał jakieś testy tego, bo IMO wygląda, że może być wdajniejszy i od AC i od Scythe... Natomiast ciekawe jak tam z hałasem ?? pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...ars_hyper_tx/5/ Tu dopiero ciekawe wyniki :) http://www.bigbruin.com/2006/hypertx_1 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) :blink: :blink: :blink: Ożesz motyla noga ... w tym drugim tescie to są baaaaardzo ciekawe wyniki - poszukam jeszcze jakiegoś potwierdzenia, ale już mi się to podoba... Skoro z P4 tak sobie ładnie radził to z moim C2D poradzi sobie tymbardziej ... pozdrawiam sansaba Edytowane 14 Grudnia 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 :blink: :blink: :blink: Ożesz motyla noga ... w tym drugim tescie to są baaaaardzo ciekawe wyniki - poszukam jeszcze jakiegoś potwierdzenia, ale już mi się to podoba... Skoro z P4 tak sobie ładnie radził to z moim C2D poradzi sobie tymbardziej ... pozdrawiam sansaba Thermalright Ultra120 zdeklasował wszystko B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Tylko czemu jest taki wysoki? ;) Nie wlizie mi do upatrzonej obudowy (~16cm od laminatu do boku obudowy) :( Z Towerow, to tylko Ninja wejdzie na styk. Wsadzilbym BT, ale znowu nie wiem, czy wycinac pod niego dziure w boku, popsuje to chyba design... A obudowa to klasyczna Compaq od serwera Proliant M330 :) Edytowane 14 Grudnia 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Tylko czemu jest taki wysoki? ;) Nie wlizie mi do upatrzonej obudowy (~16cm od laminatu do boku obudowy) :( Z Towerow, to tylko Ninja wejdzie na styk. Wsadzilbym BT, ale znowu nie wiem, czy wycinac pod niego dziure w boku, popsuje to chyba design... A obudowa to klasyczna Compaq od serwera Proliant M330 :)To wsadź TR SI-128 :banana: Tu masz opinię, która być może Cię zainteresuje w związku z temperaturą C2D: http://www.cooling.pl/product_reviews_info...reviews_id=1361 :) Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 O si-128 tez myslalem, ale chyba jednak BT lepiej sie spisuje...no i jest kapke tanszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...