ozio21 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Problem polega na tym, ze nagralem ostatnio plyte dvd rw i zwykla dvd wszystko wypalilo sie dobrze, ale pozniej wkladam nastepna dvd rw i wykrywa mi ja jak cd o pojemnosci 0 i 0 zajetego miejsc i nie moge jej sformatowac bo pisze ze nie jest to dysk wielokrotnego zapisu(plyta TDK DVD RW) pomyslalem ze to wadliwa rw wzialem nastepna z tej samej firmy i to samo, a przypomne ze wczesniej jedna taka nagralem. Zaczalem sie zastanawiac i wzialem swoja stara DVD RW Esperanze i jest to samo nie wiem o co chodzi. Poza tym wszystkie inne opcje nagrywarki dzialaja moge odtwarzac plyty DVD np z filmem oraz nagrywac zwykle plyty i rw. Sprubowalem i zmienilem biosa na najnowszego, ale to nic nie pomoglo. Prosze o pomoc :( Przepraszam za double post ale zapomnialem dodac ze jak wsadze dvd rw to pokazuje ja jako Dvd rom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozio21 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Znowu zaistnial ten problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Usuń Alcohol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozio21 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Usuń Alcohol.Tylko ze ja nigdy nie instalowalem tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Chodziło mi o to żebyś usunął wszystkie programy do tworzenia wirtualnych napędów (min Deamon Tools , Alcohol itp.) lub odznacz w nich opcje Hide CD-RW/DVD-RW media lub cos w tym stylu. Sprawdź te płytki RW które nie chodzą w Benqu na innej nagrywarce, kup jakąś nową DVD+/-RW najlepiej Verbatim i zobacz czy chodzi bo te stare mogą byc jakies wadliwe ( miałem tak kiedys z płytą BASF DVD-RW 2x z 2003 roku nagrała się ale Litek jej nie widział , przepaliłem wtedy na LG u kumpla i działa do dziś niezgorzej ). Spróbuj wgrac nowe stery ASPI/Force ASPI. Wgraj najnowszy bios. Zainstaluj ImgBurn super program, jęsli skasuje płytę to sprawdź ja na nero. Na końcu sprawdź Benqa w innym kompie, żeby wykluczyć system operacyjny, jesli tam pójdzie to format. Tyle mi na szybko przychodzi na myśl , ja bym zrobił tak jak napisałem zanim zapytałbym na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozio21 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Chcialem ci bardzo podziekowac, pomoglo wylaczenie opcji w Dt pro hide cd-r. Naprawde wielkie dzieki nie wpadl bym na to chyba nigdy. Dlatego raz mi sie nagrywalo a raz nie xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...