Skocz do zawartości
Kuba14

Jaki Komunikator Do Starego Kompa Zeby Nie Muliło?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupilem sobie laptopa za 200zl - amd k6-2 350mhz, 32mb ram (w przyszlosci rozbudowa do 64), dysk 2gb itp i chce polczyc go ze stacjonarnym i udostepnic internet. i teraz pytanie czyli jaki komunikator zainstalowac na takim kompie, zeby obslugiwal gg i zeby zarl malo zasobow. docelowo ma tam byc win98se, po dolozeniu ramu moze me albo 2000. pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kupilem sobie laptopa za 200zl - amd k6-2 350mhz, 32mb ram (w przyszlosci rozbudowa do 64), dysk 2gb itp i chce polczyc go ze stacjonarnym i udostepnic internet. i teraz pytanie czyli jaki komunikator zainstalowac na takim kompie, zeby obslugiwal gg i zeby zarl malo zasobow. docelowo ma tam byc win98se, po dolozeniu ramu moze me albo 2000. pzdr

miranda (wersja do 9x) z wtyczką do listy kontaktów clist classic, okno rozmowy srmm, gg i inne potrzebne... działa na wolniejszych maszynach, nie wyświetla reklam, które sporo obciążają procesor.

a tutaj paczuszka tego co widać na obrazkach

miranda 0.5.1 610 kilo

nie wiem czy sam exe odpali na 9x... może trzeba będzie zassać ze strony mirandy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slavOK zobacz jak działa AQQ na 128mb... ba! na 256mb czuć, że nie jest do demon szybkości, mimo, że niby zajmuje tylko 4-5mb w pamięci.

mam do niego pewien sentyment (używałem ponad pół roku), jednak pewne rzeczy mówi się wprost - jest to muł i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi