Imperator Kret Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Czasami warto korzystać z dostępnych źródeł informacji jak np. SPCR: Noctua 800 RPM: 25 CFM (7.1V) - 540 RPM S-flex 800 RPM: 25 CFM (9.5V) - 650 RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Mi chodzi o jakies porownanie z fanderem i na max obrotach/napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Zapraszam na teścik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Szkoda, że jak zwykle w testach wentylatorów nie komentuje się szerzej sprawy łożyska, które to najwięcej ma do powiedzenia w standardowym użytkowaniu - tj. słuchaniu i wietrzeniu dłużej niż po kilka godzin. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MS3 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 i dla odmiany :lol: : http://www.silentpcreview.com/article695-page1.html + tak jak napisal Labovsky - Noctuy dzieki SSO-Bearing dluzej zachowaja swoje wlsciwosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) Myślę nad wentylatorem Noctua, jak przyjdzie lato będę musiał wymienić wentylator Chiefteca 1200mm ktory nawet na 5v zrobił się głośny(teraz jest wyłączony), zastanawiam się nad Noctua, zależy mi przede wszystkim na niemal bezgłośnej pracy (5db to raczej b. cicho) oraz na dlugiej zywotność, producnet niby zapewnia, że po długiej pracy cały czaś łożyska chodzą cichą, nie mam zamiaru co pół roku rok wymieniąc wentylatora.. najlepiej jakby tak z 2-3lata pochodził w ciszy :) Tak jak pisałem musi być niemalbezglośny no i powodować niezbyt duży ruch powietrza, są jeszcze jakieś inne wentylatory na podobnym lub lepszym poziomie co w/w Noctua? Edytowane 16 Marca 2007 przez Maks! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) moze takie wentyl Enermax Warp UC-12AEBS 120mm Czy ten wentyl ma taką samą budowę łożyska co noctua ? Edytowane 16 Marca 2007 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Technologia niby ta sama, ale głośność na ustawieniach low jest 3x wyższa :/ Posiada ktoś Noctua w kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 jak do obudowy to polecam nf-1200 + przelotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Odebralem paczke...teraz tylko pomontowac: 1x na Scythe Ninja Plus B + 3x do ubudowy... 4x Noctua NF-S12 1200 RPM 120mm Quiet Case Fan Pozdr... A czy spadły temp na Ninji po zmianie wentyla na Noctue?Bo jeżeli konstrukcja identyczna IMO co coolink z Noctua na pokładzie równa się z Ninja to co w takim razie wychodzi z połączenia Ninji i Noctu-y??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Doszedłem do wniosku, że lepiej brać Noiseblocker X1- u mnie na mieście 27 zł, jest naprawdę cichy (10 dBA i podwójne łożyska ślizgowe- poprzedni model kulkowy S1 był też krótko w moim posiadaniu- cykał i po 3 godzinach go szczęśliwie odsprzedałem :P), nie ma tendencji do wibracji jak mój poprzedni Papst 8412N/2GLE i nie potrzeba go podłączać pod niższe napięcie. Mało nie kupiłem Noctua i wcale nie żałuję :) Edytowane 17 Marca 2007 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Tylko to jest 80mm z reguły mniejsze fany są cichrze.. jak tak w maju/czerwcu jak cieplej się zrobić skuszę się chyba na Noctue :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Tylko to jest 80mm z reguły mniejsze fany są cichrze.. jak tak w maju/czerwcu jak cieplej się zrobić skuszę się chyba na Noctue :) 120mm wersja XL1 jest równie cicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...