Skocz do zawartości
tester3000

Noctua - Wiatraki I Chłodzenie Na Procesory I Chipsety

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę nad wentylatorem Noctua, jak przyjdzie lato będę musiał wymienić wentylator Chiefteca 1200mm ktory nawet na 5v zrobił się głośny(teraz jest wyłączony), zastanawiam się nad Noctua, zależy mi przede wszystkim na niemal bezgłośnej pracy (5db to raczej b. cicho) oraz na dlugiej zywotność, producnet niby zapewnia, że po długiej pracy cały czaś łożyska chodzą cichą, nie mam zamiaru co pół roku rok wymieniąc wentylatora.. najlepiej jakby tak z 2-3lata pochodził w ciszy :)

Tak jak pisałem musi być niemalbezglośny no i powodować niezbyt duży ruch powietrza, są jeszcze jakieś inne wentylatory na podobnym lub lepszym poziomie co w/w Noctua?

Edytowane przez Maks!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odebralem paczke...teraz tylko pomontowac: 1x na Scythe Ninja Plus B + 3x do ubudowy...

4x Noctua NF-S12 1200 RPM 120mm Quiet Case Fan

Pozdr...

A czy spadły temp na Ninji po zmianie wentyla na Noctue?Bo jeżeli konstrukcja identyczna IMO co coolink z Noctua na pokładzie równa się z Ninja to co w takim razie wychodzi z połączenia Ninji i Noctu-y???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedłem do wniosku, że lepiej brać Noiseblocker X1- u mnie na mieście 27 zł, jest naprawdę cichy (10 dBA i podwójne łożyska ślizgowe- poprzedni model kulkowy S1 był też krótko w moim posiadaniu- cykał i po 3 godzinach go szczęśliwie odsprzedałem :P), nie ma tendencji do wibracji jak mój poprzedni Papst 8412N/2GLE i nie potrzeba go podłączać pod niższe napięcie.

Mało nie kupiłem Noctua i wcale nie żałuję :)

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi