Skocz do zawartości
fipa

Zgadywanka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no, chłopaki. Wiem, że ja dałem niby trudne, ale Corvette i 914 to przesada w drugą stronę. A ten ostatni z bijącym po oczach znakiem BMW i wielkim wystającym "2" to już przesada.

Dajcie coś bardziej ambitnego. Np:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3bcb271182658f1c.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci, że trudno to nazwać seryjnym samochodem. Wersja sedan była wyprodukowana w bardzo małej ilości, a kombi to nie wiem - może kilka, może kilkanaście. Szczerze wątpię, aby ich było więcej niż 1000 (no może razem z sedanem).

Właściwie niewiele wiadomo o tym samochodzie - jest dość żadki. A jest także mało znany, gdyż firma, która go wyprodukowała zajmuje się zdecydowanie inną częścią rynku samochodowego i z tego jest właśnie znana. Ten model to eksperyment na miarę.... Za dużo bym powiedział. Podpowiem na razie, że jest inna firma, która zrobiła podobny "skok w bok".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra. To auto jest dla tej firmy tym samym, czym dla Maserati jest Quattroporte. Ranga tej firmy jest równie prestiżowa i należy do tego samego segmentu co Maserati. Starczy?

Orgiusz, już powinienem mieć tutaj Twojego posta z marką i modelem. I to bez tej podpowiedzi! :]

Edit:

Drobiazgi: Wyprodukowano w sumie nie wiele ponad pół tysiąca egzemplarzy, a wersja kombi robiona była na specjalne zamówienie, powstał prawdopodobnie tylko jeden egzemplarz tej wersji. :]

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda mi na Mitsubishi Sapporo, ale nie moge znaleźć takiej wersji sportowej. Na 99% jest to coś z Azji.

Gdy patrzę na światła, to w głowie słyszę Datsun, ale już mi się nie chce szukać, bo śpiący jestem, a jutro wcześnie wstaję.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze tym razem ja zapodalem hardcore a wiec mala podpowiedz.

Auto pochodzi z za oceanu i mozna powiedziec ze bylo tam dosc popularne (sprzedawane pod dwoma markami) . W Europie bylo sprzedawane ale w znikomej ilosci.

Co wazniejsze ten model na zdjeciu posiada pakiet sportowy znanej europejskiej firmy motoryzacyjnej, jesli uda sie odgadnac jakiej to zwyciezca otrzyma orzeszek ;)

Edytowane przez Shantillas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calkiem? Hmm Kill me ale linia nadwozia, nadkola, dzwi, szyby to w morde AE86 GT-Apex'a

Niestety ale NIE, Apex ma inny przod... w tamtych czasach autka byly bardzo podobne do siebie stad te podobienstwa, chocby Mitowisi Colt'a.

I jak juz podpowiedzialem autko z nowego swiata, nie kwitnacej wisni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem tą fotkę w Sieci, obok pisze: "Dodge Omni 024 DeTomaso" :P

Zapodajcie ktoś coś nowego.

BTW:

Oglądałem Omni już wcześniej, ale widząc praktycznie same hatchbacki w stylu Corsy A dałem sobie spokój...

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem tą fotkę w Sieci, obok pisze: "Dodge Omni 024 DeTomaso" :P

Zapodajcie ktoś coś nowego.

BTW:

Oglądałem Omni już wcześniej, ale widząc praktycznie same hatchbacki w stylu Corsy A dałem sobie spokój...

Diabeł twki w szczegółach :blurp: Autko sprzedawane rowniez jako Plymouth Horizon. W 1978 roku wybrane zosatlo samochodem roku :)

No dobra wiec czekamy na kolejna zagadke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac pierwszy raz to widze i mysle ze ciezko bedzie komus zgadnac co to jest.

mysle ze troche przesadzacie z tymi zagadkami.

Uwazam ze jednak powinnismy dawac auta ktore jednak powstaly choc w kilkunastu sztukach lub sa chociaz wytworem jakiejsc znaczacej/charakterystycznej marki w swiecie motoryzacji i/lub mialy jakis znaczacy wplyw w historie motoryzacji.

Bo zawody kto znajdzie bardziej egzotyczne auto są bez sensu...

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

uwaga sie tyczy demona.

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi