Skocz do zawartości
Lizardus

Pozbycie Sie Tp Idsl 500

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam stale zlacze DSL 500 od tepsy (512/128) na 2 letniej umowie od lutego br , bez limitow ze stalym ip, w promocji 6x1 (6 meichow pierwszych za 1zl, reszta 18 za 169 brutto)

jednak mam mozliwosc zalozenia w pormocji ktora sie konczy w grudniu (wiec neidlugo) u konkurencji nowego lacza na 10x lepszych warunakch (doslownie).

slyszalem o cesji na innego domownika(w tym wypadku z ojca na mnie), czyli zmiany abonameneta danego nr tel.

w przypadku neostrady aby sie jej pozbyc, po prostu sie dokonuje cesji, neostrada wygasa i abonament nie placi zadnych kar....

wlasnie nie wiem jak jest w przypadku DSL w koncu. na infolinii mowia ze jak dokonam cesji bede musial zwrocic ulgi ktore uzyskalem (okolo 1000zl za 6 meichow za 1 zl + 1000 za instalacje bo w promocji 1 zl- ZGROZA).

w ogole podobno w czasie dokonywania cesji DSL automatcyznie przechodzi na nowego uzytkownika (neostrada nie), tylko nigdzie nie moge doszuakc sie takcih informacj iw regulaminach)

slyszalem takze ze ejst mozliwosc pozbycia sie linii telefonciznej, wtedy wszystko wygasa.....(prwada?)mam 2 linie wiec to zaden klopot bo juz od dluzszego czasu chcem sie jednej pozbyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co sie dowiedzialem z infolinii tp i po dokladnym przeanalizowaniu reguliminu DSL'a TP i zapytanie ejszcze na innych forach po dokonaniu cesji akurat DSl przechodzi na nowego uzytkownika(w przeciwienstwie do neostrady keidy po cesji umowa po prostu wygasa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi