ITpro Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Witam! Zamierzam za tydzień-dwa modernizować komputer. A to za sprawą cudownego C2D. Od niedawna zaczynam się bawić obróbką filmów, niestety, mój Athlon 64 3000+ nie daje rady, a przez zasilacz raczej pamięci nie podkręcę. Z pomocą przyszedł mi komunijny budżet 2000 zł, ale trochę chcę sobie zostawić... Ponieważ nadal nie wiem, gdzie będę kupować, proszę o ceny z Komputronika. I w jakim sklepie dostanę dobrą serię E6600? Podoba mi się bardzo ten zasilacz: http://zenfist.pl/pID/740.htm Niestety, cena powala, a ja bym chciał coś podobnego, ale tańszego... Ważny jest wiatrak 12-14 cm by cicho było, obudowa też jakaś fajna no i marka... Zasilacz będzie ciągnął config poniżej + C2D i jakiś ASUS, Za rok zamierzam kupić nową kartę graficzną, a kiedyś HD DVD i Blu-Ray. Drugim dyskiem w przyszłości też nie pogardzę... A teraz płyta główna. Funkcjami powinna być lepsza od Asus M2N-E. Płytka musi być: - z firmy Asus - bardzo dobre wyposażenie - przyzwoite OC Co sądzicie o Asus P5W DH Deluxe? A może Asus P5N32-SLI Premium nVidia nForce 590 Ultra (WiFi/AP) czy inne cuda? Komputronikowa cena to maksimum 850 zł. BEZ Intel 965. Proszę nie odsyłać mnie do wyszukiwarki. Czytałem tematy o płytkach i jeszcze bardziej nie wiedziałęm co wybrać... Edytowane 14 Grudnia 2006 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Nie bierz nic na nv590, jak ci zależy na nvidii i SLi to poczekaj na 680i. Jak ci nie zależy na crossfire to po co dopłacać i brać na 975x, poszukaj asusa na 965, wiele ludzi taką właśnie ma płytę pod C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Owszem, ale ja nie chce 965. [ot]Uważam go za niewypał.[/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 To poczekaj na 680i, albo na DFI na ATI RD600, teraz nie ma za ciekawych płyt (ceny też są nieciekawe :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 W takim razię kupię na razie tylko procka, bo słyszałem, że są coraz gorsze... Wiesz może, w jakim sklepie jest dobra partia do OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Napisz do PIETRA z forum on ma selekcjonowane proce może akurat ma jakiegoś E6600. Jeśli ci się spieszy z płytą to brałbym bez zastanowienia Asus P5W DH Deluxe. Ludzie z forum chwalą ją sobie, a jeśli ci się nie spieszy to poczekać tak jak napisal Wozaq na 680i :P Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 OK, więc się popytam. Dzięki. Na razie proszę zostawić temat, bo może się jeszcze ludzie wypowiedzą i ja o coś zapytam :) P.S. A może mi ktoś pomóc w wyborze cichego zasilacza do tej konfiguracji (szczegóły wymagań i konfiga w pierwszym poście)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Planujesz SLI ? Jeśli nie, to bierz Asus P5W64 WS Pro. Jeśli chodzi zaś o zasilacz, to nie wiem, po co Ci tak mocny Tagan. Będzie się tylko marnował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Asus P5W64 WS Pro.Popieram w 100%. Ewentualnie p5w DH dlx. Jak w przyszłości planujesz SLI to evga 680i. Nie warto dopłacać do Striker Extreme, bo jej cena jest tragiczna, jak do możliwości, które oferuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 A jakie argumenty za P5W64 WS PRO przemawiają w stosunku do P5W DH Deluxe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Obydwie są kręćliwe. Jeśli p5w dlx to 1.03g, bo starsze gorzej 'lecą'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 5pw dh dlx sa juz w wersji 1.04G. Polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Wiem :) . Zdecydowałem się na E6600 i P5W DH Deluxe :) A zasilacz jakiś cichy i taki 200-300 zł to jaki do tego (reszta sprzętu w sygnie, jednak wolałbym, by przy następnej modernizacji nie trzeba by było zmieniać znów zasilacza)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Polecam Tagana takiego jak w sigu mam, ewentualnie dopłać do wersji 480W i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 http://zenfist.pl/pID/212.htm - taki? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ABIT AW9D-Max Asus P5W64WS Asus P5WDG2WS Pro Zasilacz : Huntkey HK-350AP/400AP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 A uzasadnienie? Aha i wolałbym, by miał odpinane kabelki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Bardzo dobry zasilacz z odpinanymi kablami - klik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 A uzasadnienie? Aha i wolałbym, by miał odpinane kabelki...Bo mialem, testowalem i wiem co dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ok, wybrałem tą zasiłkę: http://zenfist.pl/pID/279.htm Teraz tylko czekać na urodziny (21.12)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 powiedzcie3 kto tutaj zalatwia c2d e6600 ?? aha i czy moze ma ktos uzywany jakos taniej ? bo nie wiem co mam zrobic z moim e6400 :( a zamowilem juz p5w dh deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) najlepszy chyba co do wydajności będzie ABIT AW9D-Max powiedzcie3 kto tutaj zalatwia c2d e6600 ?? aha i czy moze ma ktos uzywany jakos taniej ? bo nie wiem co mam zrobic z moim e6400 icon_sad2.gif a zamowilem juz p5w dh deluxe ja mam e6600 na opylenie Edytowane 17 Stycznia 2007 przez prosac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 najlepszy chyba co do wydajności będzie ABIT AW9D-Max ja mam e6600 na opylenie A ja wlasnie dostalem P5W DH delux v1.04 i mam do tego E6400 docelowo E6600 .i tu pytanie mam mozliwosc wymienic ta plyte tylko czy warto i jak tak to na co? Pozdrawiam Glaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 nie chcesz sprzedac tego e6600 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...