Skocz do zawartości
ITpro

Płyta Pod Core 2 Duo E6600

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zamierzam za tydzień-dwa modernizować komputer. A to za sprawą cudownego C2D. Od niedawna zaczynam się bawić obróbką filmów, niestety, mój Athlon 64 3000+ nie daje rady, a przez zasilacz raczej pamięci nie podkręcę. Z pomocą przyszedł mi komunijny budżet 2000 zł, ale trochę chcę sobie zostawić...

Ponieważ nadal nie wiem, gdzie będę kupować, proszę o ceny z Komputronika.

I w jakim sklepie dostanę dobrą serię E6600?

Podoba mi się bardzo ten zasilacz:

http://zenfist.pl/pID/740.htm

Niestety, cena powala, a ja bym chciał coś podobnego, ale tańszego...

Ważny jest wiatrak 12-14 cm by cicho było, obudowa też jakaś fajna no i marka...

Zasilacz będzie ciągnął config poniżej + C2D i jakiś ASUS, Za rok zamierzam kupić nową kartę graficzną, a kiedyś HD DVD i Blu-Ray. Drugim dyskiem w przyszłości też nie pogardzę...

A teraz płyta główna. Funkcjami powinna być lepsza od Asus M2N-E.

Płytka musi być:

- z firmy Asus

- bardzo dobre wyposażenie

- przyzwoite OC

Co sądzicie o Asus P5W DH Deluxe? A może Asus P5N32-SLI Premium nVidia nForce 590 Ultra (WiFi/AP) czy inne cuda? Komputronikowa cena to maksimum 850 zł. BEZ Intel 965.

Proszę nie odsyłać mnie do wyszukiwarki. Czytałem tematy o płytkach i jeszcze bardziej nie wiedziałęm co wybrać...

Edytowane przez mpConroe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do PIETRA z forum on ma selekcjonowane proce może akurat ma jakiegoś E6600.

Jeśli ci się spieszy z płytą to brałbym bez zastanowienia Asus P5W DH Deluxe. Ludzie z forum chwalą ją sobie, a jeśli ci się nie spieszy to poczekać tak jak napisal Wozaq na 680i :P

Edytowane przez Borys-Tech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, więc się popytam. Dzięki. Na razie proszę zostawić temat, bo może się jeszcze ludzie wypowiedzą i ja o coś zapytam :)

P.S. A może mi ktoś pomóc w wyborze cichego zasilacza do tej konfiguracji (szczegóły wymagań i konfiga w pierwszym poście)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem :) . Zdecydowałem się na E6600 i P5W DH Deluxe :) A zasilacz jakiś cichy i taki 200-300 zł to jaki do tego (reszta sprzętu w sygnie, jednak wolałbym, by przy następnej modernizacji nie trzeba by było zmieniać znów zasilacza)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszy chyba co do wydajności będzie ABIT AW9D-Max

powiedzcie3 kto tutaj zalatwia c2d e6600 ?? aha i czy moze ma ktos uzywany jakos taniej ? bo nie wiem co mam zrobic z moim e6400 icon_sad2.gif a zamowilem juz p5w dh deluxe

ja mam e6600 na opylenie

Edytowane przez prosac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszy chyba co do wydajności będzie ABIT AW9D-Max

ja mam e6600 na opylenie

A ja wlasnie dostalem P5W DH delux v1.04 i mam do tego E6400 docelowo E6600 .i tu pytanie mam mozliwosc wymienic ta plyte tylko czy warto i jak tak to na co?

Pozdrawiam

Glaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi