Skocz do zawartości
Karoopl

Problem Z Twinmos Twister Pc3500

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka. Kupilem pamieci Twister jak w temacie 2x256MB i pojawia sie problem kosci na poczatku osobna startowaly, razem nie chcialy chodzic. Dalem resec cmos, teraz komp startuje tylko na 1 z nich :/ Jakies pomysly? Nie mowcie, zebym odnoisl do sklepu, bo to nie wchodzi w gre. Pozdro ;)

Bios: 623-3, btw. podczas wlaczania na tej kosci jest dlugie pik i pali sie 1 dioda czerwona ;]

EDIT:

Udalo mi sie zauwazyc, ze kostka, ktora chodzi sama nie chce pojsc na raz ze starymi memami (geile ultra platinum pc3700 tez 2x256), zmiana biosu? Jesli tak to jaki polecacie?

Edytowane przez Karoopl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. Kupilem pamieci Twister jak w temacie 2x256MB i pojawia sie problem kosci na poczatku osobna startowaly, razem nie chcialy chodzic. Dalem resec cmos, teraz komp startuje tylko na 1 z nich :/ Jakies pomysly? Nie mowcie, zebym odnoisl do sklepu, bo to nie wchodzi w gre. Pozdro ;)

Bios: 623-3, btw. podczas wlaczania na tej kosci jest dlugie pik i pali sie 1 dioda czerwona ;]

EDIT:

Udalo mi sie zauwazyc, ze kostka, ktora chodzi sama nie chce pojsc na raz ze starymi memami (geile ultra platinum pc3700 tez 2x256), zmiana biosu? Jesli tak to jaki polecacie?

Zmiana biosu? Temat od DFI masz, idź se poszukaj.

Ustaw najluźniejsze timingi i wsadź obydwie kości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana biosu? Temat od DFI masz, idź se poszukaj.

Ustaw najluźniejsze timingi i wsadź obydwie kości.

Ustawilem div166 + luzne timingi, to samo.

Pytam sie jaki bios, bo nie wiem czy jest sens zmiany ;)

Edytowane przez Karoopl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi