Mr.TwiG_ Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Za niedługo dojdzie do mnie opek 144 selekt i mam zamiar go niezle wykrecic, czytałem poradnik i udało mi się złożyć coś takiego : SWIFTECH APOGEE (jeśli kasy nie starczy to ZM-WB2 GOLD, okazja za 22E) Black Ice Xtrem 3 LAING DCC-1Plus + Top Plexy + "Ultra AGB" 3x 8x11 Tygon R3603 Co o tym myslicie ? co można zmienić/dodać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 1. Gdzie kupisz cichego Lainga ? 2. Chcesz wydawać tyle kasy dla Swiftech`a ? Opłaca się wydawać tyle $$ dla 2 stopni ? (tylko sugestia) 3. Tygon - świetny ale drogi . Na allegro 10 zł za pół metra. Ogólnie spox. Chcesz chłodzić tylko CPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.TwiG_ Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 1. Bardziej zalezy mi na wydajności niz na ciszy. 2. Chyba jednak wezme tego zalmana, ten apogee z deka za drogi... Jak dozbieram troche kasy to kupie cos na chipset i k.graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Weż chłodnicę 3x120. W przyszłości będzie lepszym wyborem gdy będziesz dokładać nowe bloki. Co do bloku , to poczekaj na bloki od Pietach`a Cena 89 zł (chyba?) a wydajniejszy od Storma :) Zresztą poczekaj na recke Frost 3 Duo , potem kupuj. Bloki na GPU i NBU : F2G i bloczek na DFI (kurde jak on się nazywał !?). Oparty na heat pipe , stworzony na DFI. Klik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 1. Bardziej zalezy mi na wydajności niz na ciszy.Szkoda kasy na Lainga jesli nie cisza. No i co da ci 'wydajnosc' w pompie? Kup CO i pusc na 100W bieg to poczujesz wydajnosc (woda wyszarpie piny w bloku :lol: )... Jak nie cisza to jakas pompa na wirniku, jakis eheim mocny czy cos - bedzie cichsze niz wadliwy laing i rowniez wydajne w przeplywie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Może Coolriver ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.TwiG_ Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Weż chłodnicę 3x120 Ten Black Ice Xtrem 3 jest 6x120 chyba ? http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/s...s_1929_10390967 Aktualizacja : Black Ice Xtrem 3 Zbiornik + Pompa AGB-Eheim 1000 Station 12 Volts WaterBlock CPU NexXxoS XP Silver / SWIFTECH apogee Niestety homemad'y nie wchodzą w gre. Edytowane 15 Grudnia 2006 przez Mr.TwiG_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ten Black Ice Xtrem 3 jest 6x120 chyba ? http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/s...s_1929_10390967 Aktualizacja : Black Ice Xtrem 3 Zbiornik + Pompa AGB-Eheim 1000 Station 12 Volts WaterBlock CPU NexXxoS XP Silver / SWIFTECH apogee Niestety homemad'y nie wchodzą w gre. rodzina blokow Frost czy Colder (ten z HP) nie jest homemad'em -> www.watercooling.com.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 I dlaczego BIX3? Przeciez lepiej wziac COOLTEKA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 I dlaczego BIX3? Przeciez lepiej wziac COOLTEKA. bo bix jest grubszy :lol: to tak jak z pompa, musi byc wydajna, tylko po kij.... f3d coolriver cooltek 3x120 i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...