pirat102 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 A więc tak. Mam 2 dyski twarde. Caviary po 80 GB. Jeden jest główny(Master) i ma zainstalowanego Linuxa(Ubuntu). Drugi jest Slave i ma Windowsa. Gdy wyciągne dysk z windowsem komputer nie chce się uruchomić. Zatrzymuje się w momenci gdy wyświetla wszystki podzespoły(albo przynajmniej ich częsc) tzn. Procesor, pamięć napędy itp Według mnie jest to wina ustawień zworki na dysku głównym. Tylko teraz jak to ustawić aby było dobrze. tzn działało zarowno z dyskiem z windą jak i bez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) na drugim kanale oprocz tego dysku z winda ktory wyjales masz cos jescze wpiete ? Jakis naped ? Jesli nie to sprobuj w biosie wylaczyc 2 kanal i odpal kompa. Edytowane 14 Grudnia 2006 przez basik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Po wyjęciu dysku zresetuj bios zworką , znam ten temat jakieś model płyt głównych miał ten problem i tylko to pomagało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Albo przestaw w biosie szukanie dysków i napędów na AUTO, bo pewnie masz ustawione na sztywno, tak myślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) G.R.E.G napisał(a): Albo przestaw w biosie szukanie dysków i napędów na AUTO, bo pewnie masz ustawione na sztywno, tak myślę.hehe nie pomoże, tylko zworka na biose albo wyjęcie baterjki :D Zanim do tego doszedłem dużo bluzg poleciało w eter :D Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...