mavus Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Hej, kupilem plytke cusl2, tyle ze to chyba jakas wersja pod kompy biurowe badz inne ustrojstwa, bo nie ma Panelu do podlaczenia pinow od reseta powera itd. Miejsce na niego jest - mozna sobie go wlutowac, badz zewrzec odpowiednie styki i plytka sie odpali. Zastanawia mnie tylko jak w takim razie oni to uruchamiali?? Przeciez nie bede sobie zwieral za kazdym razem stykow zeby kompa uruchomic. PROSZE O SKASOWANIE JEDNEGO Z TEMATOW, mialem jakis problem z siecia i przy odswiezeniu musial sie stworzyc drugi No i udalo mi sie znalezc odpowiedz. Jest to plyta oemowa i nie wiadomo dlaczego posiada zamiast standardowego panelu VPANEL Vpanel 1 23 45 67 89 ab cd 1,2 Reset 4,6,8,a Speaker c,d HD Led 3,5 Power switch 7,b Power Led Moze komus sie jeszcze przyda Edytowane 14 Grudnia 2006 przez mavus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Jak nie dasz fotki to nie bedziemy wiedzieć!! Piny oznaczone jako Vpanel to miejsce gdzie mozesz przypiąć taśme od dodatkowego panelu!! Na tej płycie musi być inne miejsce gdzie można podłączyć kabelki od: powera, resetu, hdd-led, power-led i speaker!! Ewentualnie chociaż mało co w to wierze ktoś Cie pozbawił tych pinów;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavus Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Tak to wyglada, plytka ma jeszcze oddzielne wejscie na ir panel, widocznie w tych kompach byly podpinane pod ten dodatkowy panel. Podlaczylem normalnie power pod te piny ze schemaciku i wszystko gra. Nie wiem czym roznia sie te wyjscia. Normalne plyty cusl nie maja vpanelu tylko wlasnie zwykly panel, a zoztawione jest miejsce na vpanel. VPANEL to te piny zaraz na lewo od miejsca pod zwykly panel (prawy gorny rog) Pozdrawiam Edytowane 17 Grudnia 2006 przez mavus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...