jonas Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Poszukuję chłodnicy nikczemnych rozmiarów - 8cm szerokość, 12cm wysokość. Grubość jest mniej istotna, zawsze zad może być trochę większy, i tak nie widać. Rzecz jasna podane wymiary są nieco elastyczne i gdyby trafiła się 10cm szeroka lub nieco "niższa", jakoś bym to przebolał. Zdaję sobie sprawę z niewielkiej wydajności takiego ustrojstwa, ale też nie potrzebuję odparować 100W. Poza tym mam już ogólną koncepcję, "bloczek", "pompkę" (o ile w końcu dotrze, chędożona Poczta Polska), złączki, rureczki i tak dalej, tylko chłodnicy mię brakuje. Nie śmiem pisać bez cudzysłowów, jak skończę i się pochwa-lę, to zrozumiecie tą asekurację :> Przeszukałem forum, ale takimi mizernymi zabawkami nikt sobie nie zawraca głowy i niewiele tu na ten temat. Z kupnych wyszukałem jak na razie tylko taką fikuśną, bodajże Black Ice Micro się to nazywało. Odpada, albowiem - dziurki Des-durki ma z boku, a umyśliłem sobie z góry i tego będę się trzymał - cena (no sory gregory, 100 pesos za byle kawałek miedzi?) - jakaś taka stylistyka do rzyci W akcie desperacji poczyniłem przygotowania do zlutowania czegoś o takich wymiarach samemu, ale poległem na etapie wycinania mosiężnych blaszek :> Czy istnieją w ogóle takie maleństwa? Nie wykluczam wizyty na szrocie, więc kojarzy ktoś model samochodu/motocykla/pralki/lodówki, w jakich to znajdę, byłbym wdzięczny za podzielenie się ze mną tą wiedzą. ---linia cięcia--- Ponieważ nocka trafiła się spokojna (dzięki ci, o wszechpotężne bóstwo utrzymania ruchu!) siedzę i knuję. Która chłodnica/nagrzewnica ma taką budowę, jak w załączniku - artystycznie powyginana rurka + blaszki? Umyśliłem z jakiejś większej wyciąć i użyć część zaznaczoną na czerwono, coby uzyskać żądany mikry rozmiar, a w miejsca zielone wkomponować złączki odpowiedniego standardu, np. silikonem czy inną poxiliną. Czy istnieje we wszechświecie aluminiowa chłodnica tego typu? Nie wydawa mnie się, ale nie zaszkodzi spytać :> Edytowane 15 Grudnia 2006 przez jonas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Wymiary mniej wiecej o jakie ci chodzi, mialo napis wycisniety na boku "AURORA" i miedziane. Pochodzila bodaj z jakiegos motoru, mialem ja od Nazir'a, sprzedalem na allegro na jakis uklad z P3 bo okazala sie za slaba na moj owczesny uklad (barton,6800 i nb). Co ciekawe przy papscie 120x120x38 ze shroudem dawala rade, ale bylo delikatnie mowiac glosno. Jezeli chodzi o takie aluminiowe chlodnice i ich ciecie to spotyka sie na allegro - mozna uzyskac w zasadzie dowolny rozmiar docinajac na wlasne potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 można by zrobić samemu z miedzianych rurek + kolanka + aluminiowe listki. W galerii można coś takiego znaleźć w pierwszym rev. Węgorza91, fabrycznie ciężko będzie znaleźć, bo ta szerokość 8cm znacznie ogranicza pole możliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Mam sprytny plan - użyję tego lub czegoś w ten deseń, ze zdjęcia w załączniku. Nic tańszego nie znajdę, poza tym jest to aluminiowe, ergo do mego aluminiowego "bloczku" będzie wspaniale pasować :> Nieco przyciąć trzeba, bo 200x190mm mnie nie urządza, ale skrystalizowała mię się już wizja linii rzezalniczej. Przefrunę dzisiaj przez częściownie i serwisy AGD, a nuż a widelec mają coś podobnego na półce w przyzwoitej (do 30zł) cenie. ---linia cięcia--- O ja głupia zapominalska kuciapa - podziękowania dla mechl!na, któren mię naprowadził na taki trop. Cmokaski. Edytowane 18 Grudnia 2006 przez jonas 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item156015517_thermaltak..._indicator.html co o tym myślicie ?? Edit: JAko dodatkowe wychładzanie wody? Edytowane 21 Stycznia 2007 przez wilczurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 http://allegro.pl/item156015517_thermaltak..._indicator.html co o tym myślicie ?? Edit: JAko dodatkowe wychładzanie wody? dzieki temu mozna zyskac 0,00000000000000000000000000000000000000001 stopnia na cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 SENSOWNA NAGRZEWNICZKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 http://allegro.pl/item156015517_thermaltak..._indicator.html co o tym myślicie ?? Edit: JAko dodatkowe wychładzanie wody? Mój kumpel to ma i kilka razy mu już woda przez to zamarzła :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...