Skocz do zawartości
Hanu

Zarobki, praca

Rekomendowane odpowiedzi

Więc lat 20, początkujący sieciowiec i admin po okresie próbnym 3 tys netto miesięcznie i umowa na czas nie określony(student zaoczny informatyki). 3 spółka w swojej branży(jeden z rodzajów finansowej) w Polsce :) W sumie moja trzecia oficjalna praca w życiu.

Zazdroszczę....

U mnie w mieście, znalezienie pracy w takiej branży graniczy z cudem....jeżeli pojawi się oferta, to jest na nią pierdyliard chętnych :huh:

Ba, nawet na pracę w głupim serwisie nie mam co liczyć - urodziłem się w jakimś zagłębiu informatyków i tyle :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam nie jesteś, u mnie w tym Burkina Faso student może liczyć (zazwyczaj) na robotę w marketach, magazynach itp...

szczególnie nikt dziennych nie chce do lepszej pracy <_< bo oczekują full dyspozycyjności

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście sam papier to nie wszystko bo bardzo ważna dla mnie jest także sama rozmowa, niekiedy można spotkać ludzi po dobrych uczelniach z wiedza popartą dodatkowymi certyfikatami który po rozmowie odpadają bo nie potrafią chociażby wyrazić swojego zdania, opinii tylko przytakują cały czas osobie prowadzącej rekrutację.

Dokładnie, nienawidzę takich typów. Jak "zwęszę" takiego przytakiwacza to najpierw daję mu szansę, robiąc z niego idiotę, a jak dalej przytakuje to dziękuję za rozmowę. Niestety, czasem trudne studia potrafią nieźle człowiekowi wyprać głowę ;)

była mowa o prywatnych to akurat wskazałem jedna z lepszych w Polsce jeśli chodzi o kierunek informatyka(opinie ludzi ale również wg rankingów), bardzo dużo poważnych firm z tą szkoła współpracuje,

jednak mimo iż znajomi chwalą sobie zaoczne to ja raczej jestem za tym by licencjata/inż wymęczyć na dziennych [;

No tak, to samo słyszę ciągle o PJWSTK... Tymczasem opinia tej uczelni jest mocno zawyżona.

a można wiedzieć co studiujesz?

Zarządzanie.

Czlowiek wyksztalcony (a szczegolnie magister) powinien miec IMHO wiedze, chociaz powierzchowna, wystajaca poza jego kwalifikacje zawodowe. To raz. A dwa, ze szeroka wiedza wyniesiona ze studiow ulatiwa potem odnalezienie sie na wielu stanowiskach. Zapewniam, ze duzo latwiej odswiezyc sobie cos, o czym juz sie kiedys uczylo, niz uczyc sie od zera w trakcie pracy. Szczegolnie wazne jest to IMHO na studiach technicznych, gdyz obecnie wiele dziedzin wiedzy sie przenika i dobry inzynier powinien miec przynajmniej powierzchowne pojecie o roznych sprawach, niekoniecznie zwiazanych z jego specjalizacja.

Bardzo słuszna uwaga. To właśnie cenię u absolwentów dobrych uczelni - możliwość porozmawiania z nimi na różne tematy. Informatyka na UW tym różni się od takiej na PJWSTK, że wykład zaczyna się od "Język programowania to...", a nie "C++ to..." (przykład zmyślony, ale chyba dobrze pokazuje co mam na myśli ;) ). Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, byłem dziś na rozmowie...

"Mile widziana znajomość języka niemieckiego" była bardzo mocno wymagana, więc na tym poległem.

Skończyło się na standardowym "zadzwonimy do pana" :lol2:

Zawsze zostaję mi kierowca miejskiego dostawczaka... :huh:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asystent admina w olsztyńskiej firmie papierniczej...

Kobieta stwierdziła, że potrzebują kogoś z biegłym angielskim i komunikatywnym niemieckim ze względu na to oprogramowanie z którego korzystają -_-

Z drugiej strony, oni wciąż szukają kierowców do rozwożenia zamówień po sklepach - robota ciężka się nie wydaje, z Berlingo też sobie poradzę na mieście.

Kasa niewiele gorsza, ale doświadczenia w branży nie zdobędę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pracowal moze ktos z was jako 'Sprzatacz pobudowlany' ?

Ciekawy jestem jak taka praca wyglada, jakies konkrety..

jezeli to jest to o czym mysle to robota jest straszna, jest jej od ciula, w dodatku trzeba powtarzac niekore rzeczy kilkukrotnie, mowie to na przykladzie hotelu, gdzie firma sprzata bezposrednio po robotach, syzyfowa praca... jak z zarokami nie mam pojecia, niemniej jednak jak dla mnie zaryp jest straszny :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym az tak bardzo nie gloryfikowal dziennych uczelni panstwowych. Ja skonczylem zaocznie prywatna i jakos nigdy nie byl mi potrzebny dyplom. Mam dzialalnosc i jestem adminem w kilku firmach. Nigdy zadna z firm nie wymagala dyplomu tylko pytala o umiejetnosci i doswiadczenie. Pracuje mi sie bardzo dobrze za dobre pieniadze. Stawka minimalna to 35zl/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym az tak bardzo nie gloryfikowal dziennych uczelni panstwowych. Ja skonczylem zaocznie prywatna i jakos nigdy nie byl mi potrzebny dyplom. Mam dzialalnosc i jestem adminem w kilku firmach. Nigdy zadna z firm nie wymagala dyplomu tylko pytala o umiejetnosci i doswiadczenie. Pracuje mi sie bardzo dobrze za dobre pieniadze. Stawka minimalna to 35zl/h.

Pozazdrościć....ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli to jest to o czym mysle to robota jest straszna, jest jej od ciula, w dodatku trzeba powtarzac niekore rzeczy kilkukrotnie, mowie to na przykladzie hotelu, gdzie firma sprzata bezposrednio po robotach, syzyfowa praca... jak z zarokami nie mam pojecia, niemniej jednak jak dla mnie zaryp jest straszny :]

Dzieki za odpowiedz. Zarobki w miare dobre proponuja, ale poprostu nie wiedzialem czego sie spodziewac.

Chcialem porobic z 2-3 miesiace zeby uzbierac kase na ponowny wyjazd do Uk.

Nic to poszukam w takim razie czegos innego, ale wiekszosc ofert to magazynier, telemarketer, budowa.. (te 3 opcje u mnie odpadaja w przedbiegach bo wiem jak to wyglada).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na marginesie nawiazujac do posta RuleZZZ ("oferty") buehehe

O doradcach/przedstawicielach handlowych sytuacja z mojej firmy.

Zatrudniony przedstawiciel handlowy (auto+lap+komorka+2k na reke+prowizja) z Łodzi koles (my w Zabrzu) miesiac "pracowal" potem dzwoni ze chce za porozumieniem rozwiazac umowe, wyjezdzil autem sporo, wydzwonil, NIC NIE SPRZEDAL, zarzadal wyplaty za PRZEPRACOWANY miesiac, i stwierdzil ZE NIE MA CZASU przyjechac i zdac wyposażenia...dlatego od nas dwoch ludzi jechalo do Łodzi po sprzęt (auto itd:D)

Mistrz?:D na szczescie wszystko oddał...żal.pl;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry handlarz sprzeda [ciach!]o zawinięte w papierek.

Widocznie...nie był dobrym handlarzem.

Kaeres, skąd takie nastawienie ? Po co ta żółć ? Tak jak byś był zfrustrowany, że to jest możliwe. Kit ? Jaki kit ? Wiesz na czym polega doradztwo personalne ? Na szukaniu pereł i na szukaniu pracy dla nich. Za to pobierasz wynagrodzenie. Ja 20 K inni 2 k ? Co to za argument? Obecnie pracuje sam, nie mam zespolu i nikt na mnie nie zapierdala. Moim zdaniem brakuje Ci szerszego spojrzenia na sprawę.

K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze opisz sprawę tu na forum

po drugie co znaczy te twoje K. ? normalnie podpisać się nie potrafisz?

Po co? Szanujaca sie firma i pracodawca ma inne zrodla nizli szukanie naiwniakow na forum...dla mnie post jest analogiczny z postami w stylu PRACA W DOMU PRZEZ INTERNET CZYTANIE MAILI ble ble..

Szukanie orłów? Od tego jest goldenline.pl a nie zarobki/praca na purepc.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co? Szanujaca sie firma i pracodawca ma inne zrodla nizli szukanie naiwniakow na forum...dla mnie post jest analogiczny z postami w stylu PRACA W DOMU PRZEZ INTERNET CZYTANIE MAILI ble ble..

Szukanie orłów? Od tego jest goldenline.pl a nie zarobki/praca na purepc.pl

RuleZZZ, już wiesz ocb ?

Szukasz jeleni i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

można zarabiać +20.000 PLN netto miesiąc w miesiąc.

A ktoś twierdzi, że nie można?

od razu zaznaczam, że NIE JEST to firma z serii 'Złote Góry', 0 podstawy + max za[ciach!]l i sieczka w bani.

To ile w takim razie dajesz podstawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś więcej o RuleZZZ

Senior IT Consultant, który pracuje w f-mie od niespełna 4 m-cy (maj br.), a całkowite dośw. zawodowe nie przekroczyło roku?

Nie neguję możliwości zarobienia tych pieniędzy, jednak biorąc pod uwagę powyższe informacje wydaje się to mało wiarygodne, lub przypadkowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś więcej o RuleZZZ

Senior IT Consultant, który pracuje w f-mie od niespełna 4 m-cy (maj br.), a całkowite dośw. zawodowe nie przekroczyło roku?

Nie neguję możliwości zarobienia tych pieniędzy, jednak biorąc pod uwagę powyższe informacje wydaje się to mało wiarygodne, lub przypadkowe.

dzięki za nazwanie moich poczynań przypadkowymi, ja nad swoimi ruchami myślałem całkiem długo. Całkowite doświadczenie ? Wnioskujesz po wpisie na GL moje doświadczenia ? Narcyzie, nie tędy droga, ja szukam tu zrozumienia i ew. budujących kontaktów. Tyle...

pzdr. K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie K. teraz to wyglada jeszcze gorzej, bo przewaznie

Headhunter

headhunterzy "wtapiaja sie w tlum" wylapujac "perełki" ktore cos maja we lbie, odsiewajac odrazu motłoch bo kontaktuja sie z wybranymi, a Ty zamieszczasz ogloszenie probojac zlapac jakiegos naiwniaka na 20k i chcesz zeby to z Toba zkontaktowano, co moze zaowocowac masa zgloszen a to przeciez zabierze niepotrzebnie Twoj cenny czas, a czas to pieniadz......to co przedstawiles jest oczywiscie mozliwe nie neguje tego, ale napewno nie profesjonalnie przeprowadzone o czym moze swiadczyc kroki staz.

Pozdrawiam

K. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeatheN, szukam ludzi do zespołu i postanowiłem spróbować. Perły można znaleźć wszędzie, takie mam założenie. Jestem w stanie zaryzykować swój 'profesjonalny' image, bo o wartości konsultanta świadczą tak na prawdę zupełnie inne rzeczy. Do odważnych świat należy. Nie spróbujesz to nie będziesz nawet wiedział o co chodzi bazując tylko na przesłankach, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Kurcze, moj post to tylko wiadomość do ludzi, którzy chcą coś zmienić na lepsze i wiedzą że można.

Greetz, RuleZZZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeatheN, szukam ludzi do zespołu i postanowiłem spróbować. Perły można znaleźć wszędzie, takie mam założenie. Jestem w stanie zaryzykować swój 'profesjonalny' image, bo o wartości konsultanta świadczą tak na prawdę zupełnie inne rzeczy. Do odważnych świat należy. Nie spróbujesz to nie będziesz nawet wiedział o co chodzi bazując tylko na przesłankach, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Kurcze, moj post to tylko wiadomość do ludzi, którzy chcą coś zmienić na lepsze i wiedzą że można.

Greetz, RuleZZZ

peace:)

Poprostu forum atakowane jest codziennie masa postow o ZARABIAJ PRZEZ NETA/MOJE NOWE FORUM OCENCIE i chyba userzy sa juz zmeczeni i znudzeni takimi, a Ty wyskoczyles jak filip z konopii od tak z oferta 10x krotnie przebijajaca srednia krajowa.... co moglo spowodowac lekki szok:)

Pozdrawiam i GL (good luck nie goldenline:P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

peace:)

Poprostu forum atakowane jest codziennie masa postow o ZARABIAJ PRZEZ NETA/MOJE NOWE FORUM OCENCIE i chyba userzy sa juz zmeczeni i znudzeni takimi, a Ty wyskoczyles jak filip z konopii od tak z oferta 10x krotnie przebijajaca srednia krajowa.... co moglo spowodowac lekki szok:)

Pozdrawiam i GL (good luck nie goldenline:P)

faktycznie mogłem to przemyśleć, czasem działam po prostu impulsywnie. Poza tym jest ogłoszenie, w którym jest wszystko czarno na białym napisane o co chodzi.

Greetz, RuleZZZ

p.s opcja jest cały czas aktualna, więc wiesz ... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra a ja mam takie pytanko odnośnie umowy. sprawa jest taka ze umowa kończy mi sie 31 sierpnia. dzisiaj pod koniec pracy kierownik słodkim głosem powiedział ze mi jej nie przedłużają. na mój chłopski rozum jest tak ze jak sie kończy to nie chce, nie przychodzę a oni jak nie chcą przedłużać to mówią że nie i tyle. Jednak parę osób mówi mi że powinni dac znać o tym wcześniej żebym miał czas znaleźć prace itp i jeszcze jedna sprawa że podobno należy się jakiś dzień wolnego na znalezienie pracy- wydaje mi sie ze tak jest przy umowie na czas nieokreślony :D jak to z tym wszystkim jest?? troche zamotałem bo jedyne co mam teraz w głowie to flaszka ale chyba wiecie ocb :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pracowal moze ktos z was jako 'Sprzatacz pobudowlany' ?

Ciekawy jestem jak taka praca wyglada, jakies konkrety..

Megalajtowa robota, jeśli zarobek godny, to polecam jak najbardziej. Czasem trzeba użyć trochę siły (coś tam przestawić albo wynieść), ale generalnie jest luzik. Pracowałem tak przez 3 tyg, strasznie nudno ;) Potem kierownik zlecił nam roboty ziemne, które będziemy wykonywać do konca września ("ciekawiej", ale dużo noszenia i machania łopatą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi