giskard Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 No wlasnie, co proponujecie? Jak przypuszczam, na glosnosc ciaglej pracy komputera wplyw ma zasilacz i cooler na procesorze - co byscie zaproponowali (np. do zestawu z celeronem 1.7 przeznaczonym na serwer z niezbyt duzym obciazeniem), zeby komputer byl maksymalnie cichy i zebym nie poszedl przy tym z torbami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 no to na wentylek to np jakis TITAN , bo jest baaaardzo cichutki. Lub lepsze wyjscie, zarowno zasilacz jak i cooler proca puscic na mniej volt, np na 7V i wtedy jest wszystko max ciche, no i dysk Barracuda musi byc bo te wszelkie WD i maxtory w taskiej sytuacji sa glowsniejsze od coolerow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 giskard: nawet podpis CIe nie uratuje ;))))) Nie na sprzet tylko na chlodzenie i zaloze sie ze bylo mase razy w archiwum ;) I zdefiniuj niedrogi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 - z zasialczy skoro nie moga byc te z najwyzszej polki (bo bym polecil Enermaxa z pokretlem do reg. predkosci wentylatorka) to polecam cos z rodziny HPC-3x0-xxx - mowiac o rodzinie mam na mysli Enlight/Chieftec/Sirtec a o symbolach to np HPC-300-202 lub np HPC-340-202 te zasialcze sa dosyc ciche jak nie sa na maxa obciazane (bo maja wbudowany autoregulator obrotow w zaleznosci od obciazenia zasilacza) - zdarza sie ze Baraki 4 sa od nich glosniejsze - z coolerow - jezeli mozez pozwilic sobie na lekka dlubanine - kup jakis tani CoolerMaster lub Titan przeznaczony dla PIV i zmien wentylator na 80mm albo nawet na 92mm i pusc ten duzy na 7V sam kupilem niedawno CM DI4-6H53B za 37zl http://www.coolermaster.com/products/cpuco.../di4-6h53b.html wentylator na tym coolerze to po prostu tragedia - glosny jak jasna cholera wiec chcac nie chcac skozystalem po raz kolejny z tej strony http://www.filestorm.de/workshop/fanad.html i zrobilem przejsciowke 60/80 z cienkiego aluminium i dalem na to Zalmana ZM-F1 za 20zl ale troszke sie balem uzyc tej przejsciowki na 5.5V wiec zamiast niej (rezystor 56Ohm) dalem wlasny rezystor 33 Ohm i jest 7V - cooler siedzi na PIV1.8 - dokladnych temperatur nie podam bo komp nie jest u mnie ale cooler nie jest mniej wydajny niz z fabrycznym wentyaltorem ale za to o polowe cichszy a jak nie chcesz kombinowc to od razu szukaj czegos z wentylatorem 80mm kolego giskard jak to przeczytasz i bedziesz mial uczucie DaJaVu (dezawu - tak to sie chyba pisze) to sie nie pomylisz - ja mialem to samo ja przeczytal Twoj post tu i tam skad wkleilem swoja odpowiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 deja vu ;) oczywiscie brakuje akcentow nad e i nad a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 - z zasialczy skoro nie moga byc te z najwyzszej polki (bo bym polecil Enermaxa z pokretlem do reg. predkosci wentylatorka) to polecam cos z rodziny HPC-3x0-xxx - mowiac o rodzinie mam na mysli Enlight/Chieftec/Sirtec a o symbolach to np HPC-300-202 lub np HPC-340-202 te zasialcze sa dosyc ciche jak nie sa na maxa obciazane (bo maja wbudowany autoregulator obrotow w zaleznosci od obciazenia zasilacza) - zdarza sie ze Baraki 4 sa od nich glosniejsze - z coolerow - jezeli mozez pozwilic sobie na lekka dlubanine - kup jakis tani CoolerMaster lub Titan przeznaczony dla PIV i zmien wentylator na 80mm albo nawet na 92mm i pusc ten duzy na 7V sam kupilem niedawno CM DI4-6H53B za 37zl http://www.coolermaster.com/products/cpuco.../di4-6h53b.html wentylator na tym coolerze to po prostu tragedia - glosny jak jasna cholera wiec chcac nie chcac skozystalem po raz kolejny z tej strony http://www.filestorm.de/workshop/fanad.html i zrobilem przejsciowke 60/80 z cienkiego aluminium i dalem na to Zalmana ZM-F1 za 20zl ale troszke sie balem uzyc tej przejsciowki na 5.5V wiec zamiast niej (rezystor 56Ohm) dalem wlasny rezystor 33 Ohm i jest 7V - cooler siedzi na PIV1.8 - dokladnych temperatur nie podam bo komp nie jest u mnie ale cooler nie jest mniej wydajny niz z fabrycznym wentyaltorem ale za to o polowe cichszy a jak nie chcesz kombinowc to od razu szukaj czegos z wentylatorem 80mm kolego giskard jak to przeczytasz i bedziesz mial uczucie DaJaVu (dezawu - tak to sie chyba pisze) to sie nie pomylisz - ja mialem to samo ja przeczytal Twoj post tu i tam skad wkleilem swoja odpowiedz ;) Do jakiego sklepu musialbym sie wybrac po cienkie aluminium?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Do jakiego sklepu musialbym sie wybrac po cienkie aluminium?? - sklep z metalami kolorowymi - tam gdzie ludziki kupuja miedz :) - sklep/market z art. budowlanymi - jakas firma uslugowa zajmujaca sie obrabianiem metali i robieniem z nich roznych przedmiotow - zlomowisko :D ja swoja bardzo cieniutka i latwo dajaca sie formowac mam z nieprzebranych zasobow jakie znajduja sie u mnie na dzialce na strychu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 ...................... ja swoja ........ mam z nieprzebranych zasobow jakie znajduja sie u mnie na dzialce na strychu :D jakis adres ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 ...................... ja swoja ........ mam z nieprzebranych zasobow jakie znajduja sie u mnie na dzialce na strychu :D jakis adres ? :lol: 40 KM (a dokladnie 38 KM) od Centrum jadac na poludnie trasa ... hmmm, tyle chyba styknie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...