Kwazor Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Własnie bo wczoraj mi sie zachciało fleszowac biosa w mojej 9nda3+ ( bios Learna) i cos nie tak poszło i mobo nie wstaje do końca.. Potrzebuje ino o płytach głownych które sa oparte na chipach SST 49LF004B lub Winbondach W39V040FB lub tez STM 50FLW040A... Bo musze dorwac mobo z takimi Flash EEprom.. bo sa to biosy niskonapieciowe 3V .. Jak ktoś moze to nie spojrzy na swoje mobo i zobaczy .. DFi podono tez je maja .. Edit : W pracy znalałem mobo asusa które ma identyczną kosc biosu. Takie jeszcze ostrzezenie dla tych co robia HOT flash. W dzisiejszych komputerach mozna znalezc kosci flash zasilane z 3V i 5V (np Winbond W49 jest zasilany z 5V a W39 z 3V i zamienienie miejscami kosci moze spowodowac uszkodzenie kosci ! ) Więc wczesniej zbadajcie jaka kosc macie by pozniej nie trzeba było kupowac nowej kostki.. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Kwazor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...