Zmorson Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Mam następujące temperatury na poszczególnych składnikach komputera: STAN SPOCZYNKU: -c2d 6600 - 52st. C (AC Freezer 7 Pro)-przy 1050 rpm -GF 7300GT - 64st. C -płyta Asus p5b -40 st.C STAN OBCIĄŻENIA: -c2d 6600 - 65st. C (AC Freezer 7 Pro) - przy 1050 rpm -GF 7300GT - 98st. C (po 2 godzinach grania) -płyta Asus p5b -45 st.C Co o tym myślicie trochę mnie to martwi... :/ jakie powinny być napięcia na poszczególnych podzespołach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 takie jakie sa ustawione . my nie wrozki, nie wiemy co ustawiales.. mozna jedynie powiedziec jakie napiecia moga byc na p[oszczegolnych liniach... a poza tym temp na mobo zwariowana . reszta bym sie nie martwil ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Dotknij radiatora czy rzeczywiscie jest goracy. Dotknij podstawy - przy 65 stopniach powinien byc niezle goracy. Jesli tak nie jest, to temperatury podawane sa z przeklamaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmorson Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ...w takim razie jaki program podaje najbardziej prawdopodobne temp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 tak naprawde zaden. choc ja uzywam speedfana i jest najdokladniejszy choc i tak nie tak dokladny jak termometr elektryczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zmorson, a zrobiles jak Ci mowilem? Jest goracy (parzacy) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmorson Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ...to co pokazuje speedfan... a radiatora na mobo czasami nie idzie dotknąć... :/ ..mogę dołąćzyć jeszcze testy z innych progr. testujących.. np. EVEREST... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Na mobo - na mostku czy na cpu ?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmorson Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 widac ze takie programy w twoim przypadku gowno pokazuja. lepiej sprawdz organoleptycznie jak to ktos mowil ;) wg everesta twoj komputer nie powinien juz istniec. (napiecia) od napiec jest miernik ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmorson Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) .... a radiator na procku pod obciążeniem przy wskazującym 65 st . jest dość ciepły... ...widzicioe kompy to nie mój konik, ale coś ostatnio mnie to interesuje dcoraz bardziej... i stąd mój post... potrzebny mi jest do wymagających programów do obliczeń konstrukcji budowlanych... ostatecznie co mi radzicie...może jakiś serwis, i sprawdzą tam wszystko co trzeba?... Edytowane 15 Grudnia 2006 przez Zmorson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Nie wygląda to dobże, bo fan speed pokazuje ci na zasilaczu 127 stopni. Jeżeli muwisz, że radiatory są gorące to lepiej to dokładnie sprawdź bo może ci się uszkodzić komputer. Stawiam na zasilacz, spróbuj podłączyć inny i zobaczysz czy temperatury będą mniejsze. Do płyty asusa powinieneś mnieć taki program pcprobe. Zobacz co on pokaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Mam następujące temperatury na poszczególnych składnikach komputera: STAN SPOCZYNKU: -c2d 6600 - 52st. C (AC Freezer 7 Pro)-przy 1050 rpm -GF 7300GT - 64st. C -płyta Asus p5b -40 st.C STAN OBCIĄŻENIA: -c2d 6600 - 65st. C (AC Freezer 7 Pro) - przy 1050 rpm -GF 7300GT - 98st. C (po 2 godzinach grania) -płyta Asus p5b -45 st.C Co o tym myślicie trochę mnie to martwi... :/ jakie powinny być napięcia na poszczególnych podzespołach... Tez mam Freezera 7 Pro i dlaczego masz 1050rpm? Moj AC Freezer 7 PRO rozkreca sie przy maxie do blisko 3000obr/min i w speed fanie nie ma wiecej niz 48 stopni!! (CoreTemp pokazuje 44 wtedy)!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmorson Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Tez mam Freezera 7 Pro i dlaczego masz 1050rpm? Moj AC Freezer 7 PRO rozkreca sie przy maxie do blisko 3000obr/min i w speed fanie nie ma wiecej niz 48 stopni!! (CoreTemp pokazuje 44 wtedy)!!!!! Mam ustawiony tryb silence, i powyżej tych obrotów wogóle się nie rozkręca i dlatego w stresie mam 65 na cpu...(zaznaczam że to przy nei wentylowanej obudowie) kiedy wląćze 2 dodatkowe wentylatory spada mi do 45 w obciążęniu, temp na grafice do 65, a mobo 33.... w stanie spoczynku potrafi nawet być 900rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Nie wygląda to dobże, bo fan speed pokazuje ci na zasilaczu 127 stopni. Jeżeli muwisz, że radiatory są gorące to lepiej to dokładnie sprawdź bo może ci się uszkodzić komputer. Stawiam na zasilacz, spróbuj podłączyć inny i zobaczysz czy temperatury będą mniejsze. Do płyty asusa powinieneś mnieć taki program pcprobe. Zobacz co on pokaże. ty sie dobrze czujesz? :huh: jesli to by byla temp zasilki to zasilacz byl by juz dead :/ :lol: no i tak. temperatury w kompie przez zasilacz sa takie duze.. :mur: a moze po prostu zrypane mierniki? :lol: @Zmorson daj wentyla na procku na maxa.. i powiedz co sie stanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmorson Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 ty sie dobrze czujesz? :huh: jesli to by byla temp zasilki to zasilacz byl by juz dead :/ :lol: no i tak. temperatury w kompie przez zasilacz sa takie duze.. :mur: a moze po prostu zrypane mierniki? :lol: @Zmorson daj wentyla na procku na maxa.. i powiedz co sie stanie ;) ..zrobię to wieczorem teraz, jadę do pracy, a ta temp w zasilaczu to bzdura totalna, nie zwracam na to wogóle uwagi... bo z zasilacza wieje ledwie ledwie ciepłe powietrze... chodziło mi głónie o te temp. które poddałem wcześniej znaczy na cpu, mobo, i gf... a przy 900 rpm na cpu i zasilaczu z wentylatorem 120x120...wogóle nie słyszę kompa... :P ....wieczorem napiszę jak ie będą temp przy 3000 rpm na cpu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Nie wiem co Ty masz za GF 7300GT, ale ja mam od Galaxy bez Zalmana i w IDLE mam 38C, a STRES max 45C. Masz jakis przewiew w budzie ? Umnie dodanie glupiego wentyla z tylu obnizylo temp. o 7C, a dodanie komina na gorze o dodatkowe 2C. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...