Skocz do zawartości
Zmorson

Temperatury.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujące temperatury na poszczególnych składnikach komputera:

STAN SPOCZYNKU:

-c2d 6600 - 52st. C (AC Freezer 7 Pro)-przy 1050 rpm

-GF 7300GT - 64st. C

-płyta Asus p5b -40 st.C

STAN OBCIĄŻENIA:

-c2d 6600 - 65st. C (AC Freezer 7 Pro) - przy 1050 rpm

-GF 7300GT - 98st. C (po 2 godzinach grania)

-płyta Asus p5b -45 st.C

Co o tym myślicie trochę mnie to martwi... :/ jakie powinny być napięcia na poszczególnych podzespołach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... a radiator na procku pod obciążeniem przy wskazującym 65 st . jest dość ciepły...

...widzicioe kompy to nie mój konik, ale coś ostatnio mnie to interesuje dcoraz bardziej... i stąd mój post... potrzebny mi jest do wymagających programów do obliczeń konstrukcji budowlanych... ostatecznie co mi radzicie...może jakiś serwis, i sprawdzą tam wszystko co trzeba?...

post-143912-1166191919_thumb.jpg

Edytowane przez Zmorson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wygląda to dobże, bo fan speed pokazuje ci na zasilaczu 127 stopni.

Jeżeli muwisz, że radiatory są gorące to lepiej to dokładnie sprawdź bo może ci się uszkodzić komputer.

Stawiam na zasilacz, spróbuj podłączyć inny i zobaczysz czy temperatury będą mniejsze.

Do płyty asusa powinieneś mnieć taki program pcprobe.

Zobacz co on pokaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam następujące temperatury na poszczególnych składnikach komputera:

STAN SPOCZYNKU:

-c2d 6600 - 52st. C (AC Freezer 7 Pro)-przy 1050 rpm

-GF 7300GT - 64st. C

-płyta Asus p5b -40 st.C

STAN OBCIĄŻENIA:

-c2d 6600 - 65st. C (AC Freezer 7 Pro) - przy 1050 rpm

-GF 7300GT - 98st. C (po 2 godzinach grania)

-płyta Asus p5b -45 st.C

Co o tym myślicie trochę mnie to martwi... :/ jakie powinny być napięcia na poszczególnych podzespołach...

Tez mam Freezera 7 Pro i dlaczego masz 1050rpm? Moj AC Freezer 7 PRO rozkreca sie przy maxie do blisko 3000obr/min i w speed fanie nie ma wiecej niz 48 stopni!! (CoreTemp pokazuje 44 wtedy)!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam Freezera 7 Pro i dlaczego masz 1050rpm? Moj AC Freezer 7 PRO rozkreca sie przy maxie do blisko 3000obr/min i w speed fanie nie ma wiecej niz 48 stopni!! (CoreTemp pokazuje 44 wtedy)!!!!!

Mam ustawiony tryb silence, i powyżej tych obrotów wogóle się nie rozkręca i dlatego w stresie mam 65 na cpu...(zaznaczam że to przy nei wentylowanej obudowie) kiedy wląćze 2 dodatkowe wentylatory spada mi do 45 w obciążęniu, temp na grafice do 65, a mobo 33.... w stanie spoczynku potrafi nawet być 900rpm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wygląda to dobże, bo fan speed pokazuje ci na zasilaczu 127 stopni.

Jeżeli muwisz, że radiatory są gorące to lepiej to dokładnie sprawdź bo może ci się uszkodzić komputer.

Stawiam na zasilacz, spróbuj podłączyć inny i zobaczysz czy temperatury będą mniejsze.

Do płyty asusa powinieneś mnieć taki program pcprobe.

Zobacz co on pokaże.

ty sie dobrze czujesz? :huh: jesli to by byla temp zasilki to zasilacz byl by juz dead :/ :lol:

no i tak. temperatury w kompie przez zasilacz sa takie duze.. :mur:

a moze po prostu zrypane mierniki? :lol:

@Zmorson

daj wentyla na procku na maxa.. i powiedz co sie stanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty sie dobrze czujesz? :huh: jesli to by byla temp zasilki to zasilacz byl by juz dead :/ :lol:

no i tak. temperatury w kompie przez zasilacz sa takie duze.. :mur:

a moze po prostu zrypane mierniki? :lol:

@Zmorson

daj wentyla na procku na maxa.. i powiedz co sie stanie ;)

..zrobię to wieczorem teraz, jadę do pracy, a ta temp w zasilaczu to bzdura totalna, nie zwracam na to wogóle uwagi... bo z zasilacza wieje ledwie ledwie ciepłe powietrze... chodziło mi głónie o te temp. które poddałem wcześniej znaczy na cpu, mobo, i gf... a przy 900 rpm na cpu i zasilaczu z wentylatorem 120x120...wogóle nie słyszę kompa... :P ....wieczorem napiszę jak ie będą temp przy 3000 rpm na cpu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co Ty masz za GF 7300GT, ale ja mam od Galaxy bez Zalmana i w IDLE mam 38C, a STRES max 45C. Masz jakis przewiew w budzie ? Umnie dodanie glupiego wentyla z tylu obnizylo temp. o 7C, a dodanie komina na gorze o dodatkowe 2C.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi