TwiN Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Hello :D No właśnie, muszę kupić jakieś pamięci, chodzi mi o 256 DDR PC2700. Mam dylemat co wybrać. Wiadomo, mają być jak najbardziej podatne na OC. Proszę o jakieś sugestie, ale nie chcę odpowiedzi typu: x rulezz, bierz x, jeśli już zabieracie głos to poprzyjcie swój wybór jakimiś argumentami. Fajnie by było gdyby wypowiedzieli się urzytkownicy tych pamięci. Od razu zaznaczam, że jeśli samsungi to te. Jeśli Infineon to ze sklepu gral. A TwinMOSy, no właśnie, tu jest problem, do niedawna były w gralu, ale dziś patrzyłem i nie mają. Jeśli ktoś wie gdzie można w rozsądnej cenie kupić TwinMOSy to proszę o jakiś adres www. W ogóle jeśli wiecie gdzie można jeszcze taniej dostac w.w. pamięci to rzućcie linkiem. Aha. Wszystkie są w podobnej cenie ok.220-240 zł. THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 suoer topic :D mam ten sam problem tylko ze ja wlasciwie rozpatrrywalem samsung czy noname :D Znalazlem jednak jeszzce jedna kosc do porownania: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10147916 - Elixir. Prosilbym tak jak kolega o rozwiniecie tamatu - co jak i dlaczego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ja bym chyba się na Infineon'y zdecydował :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 odrazu mówie, nie kupywać elixirów z ALLEGRO!!!!Kupiłęm, są do [gluteus maximus] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 NIE BRAC SAMSUNG.Mialem 512 w jednej kosci.Teraz mam 2x256 i taka sama kiszka.Najlepsze byly Seitec 400 z tych dostepnych dla mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 a ja mam samsung i chyba wlasnie to polece. na 417mhz poszly, CL2.5, timingi standard, ktos na forum ta sama kosc co ja puscil na mx timingach i na cl2 na 173fsb lecz na 2.7V. Wiec mysle ze z pelnym szacunkiem moge polecic te pamieci, choc wiadomo ze jakbys poszukal te literka "C" to wtedy mialbys cos lebszego niz corsarze... Ale te z "D" wg mnie bija infineony i twin mosy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ja mam te samsungi co na allegro z D i nie sa one jakies rewelacyjne timingi 5 2 2 2,5 przy napieciu 2.77 i maxymalnie 171 mhz fsb. Jestem troszke rozczarowany. No ale trudno sie mowi, moze komus wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 no to wiadomo, od zawsze bylo wiadomo ze jak sie chce cos lepszego to trzeba literki "C" szukac. Ale psoko. mi jak najbardziej wystarczy, jak moje fsb jest max 152 wiec luzik guzik :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ja mam te samsungi co na allegro z D i nie sa one jakies rewelacyjne timingi 5 2 2 2,5 przy napieciu 2.77 i maxymalnie 171 mhz fsb. Jestem troszke rozczarowany. No ale trudno sie mowi, moze komus wystarczy.No to kiszka maxymalna, muszę kupić takie, żeby poszły na 190-200 ( nForce2 niedługo będzie :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 ooooooooo. To to te z "D" zdecydowanie odpadaja. Owszem pojda natyle spokojnie, lecz na cl2,5 i timingi standard. A te co dales linka to jeszcze gorzej, bo sa to nonamey jakies, kosc samsung, wiec sadze ze beda jeszcze gorsze, wiec teraz wybor juz tylko miedzy twinmos a infineon, i powiem szczerze ze z tych dwoch to ja chyba biore infineon jak cos :D choc sadze ze zadne z nich nie pojda na max timingi, cl2 i kurde fsb200, lecz moze sie myle... pozdro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 moje samsungi ida na 190 fsb CL2 timigi fastest(6-3-3) 4-way interleave, a przy turbo timingach na 175 fsb. Na najwolniejszyh i CL2.5 napewno robia 200, ale moja plyta wysiada powyzej 195(przegrzewa sie NB). Napiecie 2.8V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 KaT, jakie masz oznaczenia kości?? A co tego gdzie kupić TwinMOSy - już wiem - w sklepie tweak 8O Ehh najciemniej zawsze pod latarnią :mrgreen: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 moje twin mos na 5 2 2 cas 2t chodza do 178 MHz - ale kto wie moze troszke wiecej bo nie mam skoku co 1 MHz :-/ cenowo bija Samsunga, Kingston, Infineon :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 A ma ktos wogole Infineony ? Bo one wydaja sie byc dobrym rozwiazaniem. TwinMOS'ow nie ma ani w Tweaku na stanie ani w GRAL'u a Infineony sa i tu i tu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Twin Mos sa w pronoxie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 mialem samsungi 266 cl2,5 i chodzily na 310 cl2 ,teraz mam elixir (ze sklepu) 333 cl2,5 i chodza 300 cl2 (na razie wiecej nie mialem jak sprawdzic-sesja)Roznica taka ze samsungi zimne byly ,a elixir takie cieplawe na 266 cl2,ale podobno do 70C to pamieci chodza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 twinmosy tu: www.pronox.pl . wychodza lekko powyzej 200zl za 256. u mnie przy standardowym V zaczynaja sypac bledami na fsb 200 i cl 2.5... pewnie podwyzszenie V rozwiazaloby problem... ale chyba mozna znalezc lepsze pamiatki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 KaT, jakie masz oznaczenia kości?? A co tego gdzie kupić TwinMOSy - już wiem - w sklepie tweak 8O Ehh najciemniej zawsze pod latarnią :mrgreen: :P prawie identyczne jak tych z testu : http://tweak.pl/artykul/pamiec_ddr roznia sie tylko chyba jedna litera koncowki(d zamiast c). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 twinmosy tu: www.pronox.pl . wychodza lekko powyzej 200zl za 256. u mnie przy standardowym V zaczynaja sypac bledami na fsb 200 i cl 2.5... pewnie podwyzszenie V rozwiazaloby problem... ale chyba mozna znalezc lepsze pamiatki zalezy na jakich kosciach z tego co czytalem to najlepsze sa kostki firmy Winbond ale wiadomo czas dostepu sie liczy u mnie na 256 mb ddr 333 jest 6.0 ns (mtec) a np qmpel kupil tez na mtec ale juz 7.5 ns . U mnie chodzily jako DDR400 bezproblemowo na cas 2,5 t :) Pewnie to kwestia mobo tez:) PS "Swoje Twin Mosy kupilem w Gralu :) " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 brac kingston - wiadomego pochodzenia - i samsungi tez wiadomo skad - to dobre pamieci - dzisiaj bede mial 2x128mb DDR kingstona (nie wiem tylko na jakich kosciach) 266MHz wczoraj na wroc gieldzie komp gosc mial DDR 266 od IBM - <span style="color:red;">[ciach!]</span>a super :D :D )::) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 gdzie Wy widzicie te TwinMos w pronoxie ? Ja widze tylko 512 DDR 266 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 A moze lepiej te Kingstony ze sklepu Tweaka za 249 zl.? Zalezy mi na pamieciach, ktore bez problemu beda chodzily na magistrali 166. Z tego co slyszalem niektore ddr-333 maja z tym problemy. Ale pewnie chodzilo o jakies no name'y. Zamowie TwinMOS'y,albo te kingstony. Jak myslicie,ktore? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Twin Mos :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 A moze lepiej te Kingstony ze sklepu Tweaka za 249 zl.? Zalezy mi na pamieciach, ktore bez problemu beda chodzily na magistrali 166. Z tego co slyszalem niektore ddr-333 maja z tym problemy. Ale pewnie chodzilo o jakies no name'y. Zamowie TwinMOS'y,albo te kingstony. Jak myslicie,ktore? Pozdrawiam no to z tych dwoch to ja biore zdecydowanie kingston. jednak kingstonek to jest to :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 twinmosy tu: www.pronox.pl . wychodza lekko powyzej 200zl za 256. u mnie przy standardowym V zaczynaja sypac bledami na fsb 200 i cl 2.5... pewnie podwyzszenie V rozwiazaloby problem... ale chyba mozna znalezc lepsze pamiatki Ale nie mam chasła i loginu, a żeby je zdobyć trzeba mieć dane firmy, a żeby je mieć musiałbym czekać aż brat wróci z wyjazdu, a nie wiem kiedy to nastąpi, a chciałbym kupić jak najszybciej. Można jakoś to jakoś obejść?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Pronox: PAMIĘĆ DDRAM 128MB /PC 266/ 66.99 PAMIĘĆ DDRAM 128MB /PC 266/ KINGSTON 109.00 PAMIĘĆ DDRAM 128MB /PC 266/ WIECZYSTA GWARANCJA 69.99 PAMIĘĆ DDRAM 256MB /PC 266/ 125.99 PAMIĘĆ DDRAM 256MB /PC 266/ KINGSTON 177.12 PAMIĘĆ DDRAM 256MB /PC 266/ WIECZYSTA GWARANCJA 129.99 PAMIĘĆ DDRAM 256MB /PC 333/ 139.99 PAMIĘĆ DDRAM 256MB /PC 333/ WIECZYSTA GWARANCJA 142.99 PAMIĘĆ DDRAM 512MB /PC 266/ 259.99 PAMIĘĆ DDRAM 512MB /PC 266/ KINGSTON 329.00 PAMIĘĆ DDRAM 512MB /PC 266/ TWINMOS BOX 289.99 PAMIĘĆ DDRAM 512MB /PC 266/ WIECZYSTA GWARANCJA 269.99 PAMIĘĆ DDRAM 512MB /PC 333/ KINGSTON 392.04 PAMIĘĆ DDRAM 512MB /PC 333/ WIECZYSTA GWARANCJA 292.99 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Czyli nie ma TwinMOSów 256 :? A pozatym można wogóle kupić coś u nich wysyłkowo nie mając firmy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 nie majac firmy to sobie mozna w hurtowni wsadzic palec w d*** ;) no chyba ze masz znajomosci albo duzo kasy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 No ja zakupiłem osttanio ten infineony tzn zamienilem za swoje elixirki i jestem zadowolony na najostrzejszych timingach tzn 2-5-2-2 ida na 178 napiecie 2,7. Maks co ida u mnie to na 196 wyzej chyba juz plyta siada :(( jesli masz mozliwość wzięcia tych pamięci to berz tylko uwarzaj żeby były na kościach hynix 6ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 No ja zakupiłem osttanio ten infineony tzn zamienilem za swoje elixirki i jestem zadowolony na najostrzejszych timingach tzn 2-5-2-2 ida na 178 napiecie 2,7. Maks co ida u mnie to na 196 wyzej chyba juz plyta siada :(( jesli masz mozliwość wzięcia tych pamięci to berz tylko uwarzaj żeby były na kościach hynix 6nsGdzie je kupiłeś?? Może w jakimś sklepie online?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...