Skocz do zawartości
zurg

Asus Z53jc

Rekomendowane odpowiedzi

Asus Z53JC

Wpadła mi dziś w ręce reklama firmy Vobis i zobaczyłem wymienionego w temacie laptopa.

W zasadzie prawie odpowiada moim wymaganiam, mam jednak kilka pytań:

1) Informacji o tym laptopie znalazłem w sieci tyle co nic. Znalazłem tylko informację że Asusy serii Z tworzone są na zamówienie wybranych sieci sklepów i poza nimi nie są dostępne. Może ktoś potwierdzić?

2) Vobis podaje RAM 2*512 MB tutaj

www.mobilnetechnologie.pl podaje 1*1024 MB tutaj

Błąd czy faktycznie mają dostęp do różnych konfiguracji?

3) Cena wydaje mi się b. sensowna, jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu. Warto poczekać trochę i liczyć na obniżkę ceny? Czy jest szansa na kupienie tego laptopa poza Vobisem (czyli jeszcze taniej)?

4) System operacyjny jest mi zupełnie zbędny. W ofercie Vobisa nie ma możliwości rezygnacji z OS, a co nieco bym zaoszczędził. Jakieś pomysły?

5) Zazwyczaj do laptopów Asusa dodawana jest gratis torba, mysz, często kamerka. Nie mam co na to liczyć?

6) Laptop nie ma PCMCIA. Może ktoś mi powiedzieć w czym ten brak będzie mi przeszkadzał?

Wybaczcie że pytam o prawie wszystko, ale laptop naprawdę mnie zainteresował. Gdyby tylko nie tych kilka ale... :D

Edytowane przez zurg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem posiadaczem AUSA Z53F rowniez z Vobisu.

Co do tego ze seria Z jest robiona dla konkretnych sieci na 100% nie moge potwierdzic ale wydaje mi sie ze wlasnie tak jest. (np. w Komputroniku tez maja ASUSy serii Z ktorych nigdzie nie dostaniesz)

W moim lapku mam 2x512.

Z systemem raczej niczego nie wykombinujesz. Dostajesz juz zainsatlowany + plytka z backup'em.

Jesli chodzi o myszke i torbe to trzech moich znajomych dostalo ale sa tak slabej jakosci ze nie ma czego zalowac.

Brak PCMCIA jest problemem, poniewaz nie ma jeszcze prawie zadnych kart na Express Card, tak wiec jesli chcialbys dokupic karte muzyczna, tuner TV ect. to tylko na USB.

Z tego co widze to Z53jc ma ta sama obudowe co moj wiec jest na niej kilka nie dociagniec. Przedewszystkim malo widoczne diody pracy dysku, Caps Locka.... Po drugie dioda szymbolizujaca aktywnosc2 BT ktorego komp wbudowanego nie posiada.

Ale od starny wydajnosci i funkcjonalnosci nic mu nie dolega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi