Davidis Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Witam Kiedys pisalem jaka plyte kupic pod 939 i AGP lecz nie umialem dostac plyty z tym złaczem i kupilem grafike pod PCIe tak jak zalecaliscie a teraz mam do wyboru plyte Gigabyte GA-K8NF-9 lub MSI K8N Neo4-FI nForce4 Ultra Prosze o pomoc w wyborze Zalezy mi na stabilnosci i zeby sie nie psuła !!!!! bo wiem ze plyty MSI ostatnio byly bardzo awaryjne Płyta bedzie chodzic pod processorem AMD Athlon 64 3700+ SAN DIEGO E4 BOX (mam juz go w domu) NIE ZAMIERZAM PODKRĘCAĆ !!!! Z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 MSI to złom, bierz gigabyte (chociaż te pod 939 też nie są jakieś świetne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davidis Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 A mozesz napisac dlaczego ?? Bo przeciez MSI jest lepsza Znaczy nie wiem jak ze stabilnoscia i psuciem sie :) dlatego was pytam PLIS piszcie dlaczego zlom !! :) Chyba ze jeszcze ten ASUS A8R-MVP XPRESS 200 CrossFire (RD480) ?? Albo zaproponujcie plyte do max 300zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 poczytaj to sobie: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=521 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor topicu pytał sie calkowicie o inna płyte - podawanie linkow do testow innego produktu moze spowodowac ze wybierze gorszej jakosci mobo (zwroc uwage nie "...F" tylko "...FI". Pisanie ze cos jest "złom" i tylko tyle jest conajmniej głupie. Z tych dwoch wybrałbym plytke MSI . Pozwole sobie zasugerowac co zupelnie innego wedlug mnie lepszego tj. ASUS A8N-SLI SE. Zmieniam platforme na PCI i w cenie do 300 zl wybralem tego Asusa, wiem SLI byc moze zbedny bajer ale przeszkadzac raczej nie bedzie zreszta z sasiadem kupilismy identyczne grafiki na pewno bede sobie porzyczał :). ps. jest jeszcze tansza alternatywa Asusa tj. Asus A8N-E nForce4 Ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 MSI bym nie bral. Kazda z nimch ma okrojone biosy , czesto brak regulacji napiec a o/c na nich jest raczej tragiczne. Sam mam tego gigabyte pod 939 i powiem , ze jesli traficie na dobra rewizje(2.03) o nie bedzie zadnych problemow z O/C(bogaty bios..wiecej niz wszystko). Tylko male ale>>>wymiana chlodzenia na czipsecie(to cos grzeje sie i potrafi "zjechac" z laminatu...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davidis Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Nawet jak bedzie nie podkrecany Wiem ze sa 2 typy tych plyt z pasywnym i aktywnym chlodzeniem chipsetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 miałeś do czynienia z MSI kiedykolwiek?? a widziałeś jak się sypią. ta nie odstaje od reszty MSI, ja wziąłbym gigabyte . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 A nie lepiej poszukać jakiegoś Asusa A8N-E lub DFI Rs482?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) W ramach pomocy, powiem ze mam Asusa A8N-E nForce4 ultra-moze go ktos przygarnąć :lol2: Reszta na priv. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Dopiero co wymieniłem A8N-E na K8N Neo4-FI (obie nF4 Ultra). Ta druga ma o wiele bardziej bezproblemowe o/c i co ważne - chłodzenie chipsetu na msi jest NIESŁYSZALNE, za to asusowe to piła łańcuchowa. Polecam MSI ale w przypadku Asusa też nie będzie zawodu, o innych mobo się nie wypowiadam bo nie miałem do czynienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davidis Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Witam zakupilem płyte GIGABYTE GA-K8NF-9-RH niewiem czy ona sie rozni od tej bez RH i nie mam pojecia dlaczego zdjecia tej plyty w necie sa calkiem inne (plyta ma calkiem inny laminat)posiadam plyte rev 2.3 moze dlatego ze jest nowsza ?? http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=143105441 mam wlasnie taka :) slyszalem ze laminat jest gorszy w wersjach Rh czy to prawda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...