Skocz do zawartości
prezesrm

Jaki DVD ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem, że napweno niedawno był taki post, ale w swiecie sprzetu tak wiele sie zmienia, że dobry sprzed ze stycznia może juz byc złomem :)

Chodzi mi o bardzo dobry i zarazem nie zadrogi otwarzacz płyt DVD, na co zwracac uwage przy zakupie itp.

PS. O co chodzi z tymi regionami i dlaczego moge zmienic je tylko np. 5 razy ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja powiem jedno - nie kupuj ACCER. mam go i po 1,5 roku, jakos wysiadl, i teraz jak wkladam plytke to tak jakby nie chcial czytac, tak przeskakuje dziwnie, i dopiero za 2 razem jak wloze to czasem odpali bez zwieszki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i masz wybor:

Toshiba - najlepsza mechanika

Pioneer - najlepszy laser

Teac - "niemiecki czolg" - nie do zajechania

nic wiecej sie nie liczy, cena kazdego okolo 240 pln... tak + - 20 pln zalezy od sklepu itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z regionami chodzi oto, że przy wprowadzaniu standardu DVD podzielono świat na kilka regionów, tak by np. płyt wyprodukowanych w USA nie dało się odtwarzać w Europie itd. Powodów tego podziału nie znam, ale pewnie chodziło o ograniczenie rozpowszechniania oraz oto, by zbyt szybko do Europy nie docierały filmy produkowane w USA. Producenci dopuszczją kilkakrotną możliwość zmiany regionu, ale najlepszym rozwiązaniem jest uczynić swój napęd DVD "region free" - wgrywając odpowiednią wersję firmware.

Szczegóły: http://forum.rpc1.org/dl_all.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez stoje przed tym wyborem bo juz nie mam nerwow do mojego cdroma marki LG (coza shit!!!) osobiscie z moich testow :) i obserwacji wynika ze najlepsze sa Pioneer, Toshiba lub Teac ale ja chyba decyduje sie na ta ostatnia pozycje czyta wszystko co mu wlozysz do "geby" :lol: chociaz pozostale tez niczego sobie a ich cena jest praktycznie ta sama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Pioneer'a a zwlaszcza tego ze szparka slot-in (taka jak w odtwarzaczach samochodowch)jest to rewelacyjne rozwiazanie poniewaz plyty sie szybko wklada.Jedyna wada takiego rozwiazania ze jest troche glosniejszy od tradycyjnej tacki.

Mam tego Pioneera i odradzam zakup teraz stał się już tak głośny że jest to nie do wytrzymania jest głośniejszy niż cały mój komp a buda wpada w tkaie wibracje że jak mieli płytki to normalnie niejedna panienka miałaby niezły wibrator i płytki czyta coraz gorzej... musze podskoczyć z nim do sklepu i dać na gwarancje bo to tak nie może być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...