prezesrm Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Witam, wiem, że napweno niedawno był taki post, ale w swiecie sprzetu tak wiele sie zmienia, że dobry sprzed ze stycznia może juz byc złomem :) Chodzi mi o bardzo dobry i zarazem nie zadrogi otwarzacz płyt DVD, na co zwracac uwage przy zakupie itp. PS. O co chodzi z tymi regionami i dlaczego moge zmienic je tylko np. 5 razy ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 imho najlepszy za najsensowniejsze pieniadze to: TOSHIBA 1712 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 a ja powiem jedno - nie kupuj ACCER. mam go i po 1,5 roku, jakos wysiadl, i teraz jak wkladam plytke to tak jakby nie chcial czytac, tak przeskakuje dziwnie, i dopiero za 2 razem jak wloze to czasem odpali bez zwieszki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 no i masz wybor: Toshiba - najlepsza mechanika Pioneer - najlepszy laser Teac - "niemiecki czolg" - nie do zajechania nic wiecej sie nie liczy, cena kazdego okolo 240 pln... tak + - 20 pln zalezy od sklepu itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Pioneer 119 Toshiba x16 - SD-M1712 ze wskazaniem na toshibe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Z regionami chodzi oto, że przy wprowadzaniu standardu DVD podzielono świat na kilka regionów, tak by np. płyt wyprodukowanych w USA nie dało się odtwarzać w Europie itd. Powodów tego podziału nie znam, ale pewnie chodziło o ograniczenie rozpowszechniania oraz oto, by zbyt szybko do Europy nie docierały filmy produkowane w USA. Producenci dopuszczją kilkakrotną możliwość zmiany regionu, ale najlepszym rozwiązaniem jest uczynić swój napęd DVD "region free" - wgrywając odpowiednią wersję firmware. Szczegóły: http://forum.rpc1.org/dl_all.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 tez stoje przed tym wyborem bo juz nie mam nerwow do mojego cdroma marki LG (coza shit!!!) osobiscie z moich testow :) i obserwacji wynika ze najlepsze sa Pioneer, Toshiba lub Teac ale ja chyba decyduje sie na ta ostatnia pozycje czyta wszystko co mu wlozysz do "geby" :lol: chociaz pozostale tez niczego sobie a ich cena jest praktycznie ta sama Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Jak dla mnie najlepsze napędy DVD to Toshiba, Pioneer (kolejnośc przypadkowa :) ) Sam posiadam napęd Toshiby i jestem zadowolony. Polecam zapoznanie się z testem napędów DVD na www.cdrinfo.pl (ostatnio pojawiła się druga część megatestu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Polecam Pioneer'a a zwlaszcza tego ze szparka slot-in (taka jak w odtwarzaczach samochodowch)jest to rewelacyjne rozwiazanie poniewaz plyty sie szybko wklada.Jedyna wada takiego rozwiazania ze jest troche glosniejszy od tradycyjnej tacki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 ja mam do opchniecia dvd pioniera slot in 40x 10x jak cos :> na prv ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Polecam Pioneer'a a zwlaszcza tego ze szparka slot-in (taka jak w odtwarzaczach samochodowch)jest to rewelacyjne rozwiazanie poniewaz plyty sie szybko wklada.Jedyna wada takiego rozwiazania ze jest troche glosniejszy od tradycyjnej tacki.Mam tego Pioneera i odradzam zakup teraz stał się już tak głośny że jest to nie do wytrzymania jest głośniejszy niż cały mój komp a buda wpada w tkaie wibracje że jak mieli płytki to normalnie niejedna panienka miałaby niezły wibrator i płytki czyta coraz gorzej... musze podskoczyć z nim do sklepu i dać na gwarancje bo to tak nie może być Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 tez mam pioniera slot in i nie moge nazekac ze jest glosny bo nie jest... niewiem o czym ty mowisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 ostatnio na www.cdrinfo.pl byla 2 czesc megatestu DVD poczytaj sobie o nowych DVD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 ostatnio na www.cdrinfo.pl byla 2 czesc megatestu DVD poczytaj sobie o nowych DVD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 ja tam i tak pozostraje przy LG :) i taki Ci polecam :) 16x48x :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...