Gość markee Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Dobre wyjaśnienie, no bo jak czytałem o winSPatcherze to przeczytałem, że są w nim wszystkie aktłalizacje, które wyszły po wydaniu sp2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavloPc Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam Wszystkich mam pytanko czy sterowniki do raida w notebooku sa zależne tylko od systemu tzn 32 bit lub 64 bit czy tez od rodzaj notebooka? bo niewiem czy jak zrobie nlite płyte botujaca ze sterownikami raid dla winxp do toshiby to czy beda tez pasowały do hp pavilon. i jeszcze jedno jak to zrobic jesli nie posiadam nero oraz alcohola sa jakies programy frewerowe które temu podołaja? dzieki za pomoc pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Od kontrolera.... Zapoznac sie z opcjami ISO w nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, próbowałem dziś zainstalować system po podrasowaniu nLitem. Głównie chodziło o dodanie sterowników RAID. Lecz podczas instalacji wyskakuje okienko: unregmp2.exe - nie można znaleźć składnikaUruchomienie tej aplikacji nie powiodło się ponieważ nie znaleziono WMDRMSDK.DLL Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem Początkowo dodałem aktualizacje przez nLite z programu WinSPatcher_XP_3.6.exe więc 2 dysk wypaliłem bez ich dodawania z samymi sterownikami RAID. Ale to też nie pomogło.... Może ktoś wie czym dany błąd jest spowodowany? EDIT: W tym temacie pisze że ten błąd wyskakuje po integracji do instalacji xp WMP11, ale ja go nie integrowałem...wtf? ;( Edytowane 25 Stycznia 2008 przez barder90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Witam W jaki sposób mogę automatycznie skopiować plik(i) do danego folderu? Konkretnie chodzi mi o plik 'mscomctl.ocx' (pewnie przez wypadek usunąłem go z komponentem 'x'), który powinien się znajdować w C\WINDOWS\SysWOW64 Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Vidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Umieszczasz go na plycie instalacyjnej w katalogu $OEM$\$$\SysWOW64. ($OEM$\$$ to odpowiednik C:\Windows) Pozostale zmienne tego typu: $OEM$\$1 - partycja C: $OEM$\$Progs - katalog Program Files Zebyto dzialalo, musisz uaktywnic w nlite opcje OEM Preinstall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 czy nie zauwazyliscie czasami spadku wydajnosci po zostosowaniu nLite lub w pewnych obszarach bardziej wytezonego myslenia komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxl_xxl Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Mam problem z windowsem xp zmodyfikowanym przez Nlite wszystkie poprawki do 2008 r bezproblemy zintegrował sterowniki sata również obraz wypaliłem przez Nero bez błędów.Windows startuje z tej płyty bezbłędnie i wszystko jest ok do momentu zainstalowania np Java Standard Edition 6.0 Update 3 wyskakuje mi komunikat że nie można zainstalować bo DEP(Zapobieganie wykonywaniu danych) się pluje.Robiłem już nie jedną instalkę w Nlite i nie było problemu - może któraś aktualizacja daje w kość - może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał -bardzo proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzwonek81 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Mam pytanie czy ktoś spotkał się z podobnym problemem. Zrobiłę sobei windowsa nlitem - dorzucięłm stery i nowy wygląd, plus usunięcie innych steró i jezyków. Efektem jest ze nie mam paska szybkiego dostępu po zainstalwoaniu tego nowego windowsa. Poradziłem sobie "kopiując" go z zainstalowanego windowsa z 2giego dysku. Ktoś może wie co wyłączyłem/właczyłęm tworząc taki obraz? Chciałbym go zrobić poprawnie... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3NT3R Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Cześć. A powiecie co zrobić z moim fantem ?--> do zintegrowania wypakowałem wszystkie drivery ( bo miałem w plikach .exe ) i niektóre sterowniki nie posiadają plików .inf --> a więc nie mogę ich wybrać w oknie nLite ( np. sterów procesora ) i kicha <_< może jest jakiś soft do jego stworzenia ? :unsure: Druga sprawa to Łaty --> Aby się do nich dobrać skorzystałem z Winspatchera [3.9] --> są 3 katalogi upd_c [criticale ?] upd_p [pozostałe ?] upd_s [softy ?] Nie zamierzam mieć IE/Messengera/MediaPlayera/..i innych kłopotów .. więc czy mam wybrać katalogi 1 i 2 ? i z nich wykasować jeszcze te z nazwami programów ? ( no i te bez dat ) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 [*]upd_p [pozostałe ?] [*]upd_s [softy ?] programów - system\ systemu Nie wiem jak "nie zamierzasz miec" IE i WMP bo bez nich windows się praktycznie do niczego nie nadaje i połowa softu nie działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3NT3R Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Tzn - nie zamierzam z nich korzystać - zdaje sobie sprawę, że całkowicie ich wywalić się nie da pośrednio więc będą używane - tzn zaznaczyć wszystkie łaty ? Windowsa mam oryginalnego (... bardzo oryginalna tapetka..kolorki i takie tam ... ) i trochę się boje o tego WMP11 .. czy po zainstalowaniu którejś łaty nie będzie kłopotów. no i te sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Witam, mam problem... dość błahy ale jednak nie potrafię sobie z nim poradzić:) chodzi o tapetę. Zmieniłem standardową kompozycje na własną i po wirtualnej instalacji systemu nie mam tapety[jest tylko niebieskie tło]. Chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić żeby przy instalacji ustawiało mi tapetę taką jaką chcę. Czytałem ze należy utworzyć folder $OEM$/$$/Resources/Themes i do niego wrzucić tapetę i będzie ona wtedy domyślną tapetą. Sprawdzałem i niestety to nic nie zmieniło. Jest jeszcze możliwość ściągnięcia kompozycji ze swoją standardową tapetą, ale ciekawy jestem czy da się ustawić własną. Potrafi mi ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 programów - system\ systemu Nie wiem jak "nie zamierzasz miec" IE i WMP bo bez nich windows się praktycznie do niczego nie nadaje i połowa softu nie działa... Mozna sie pozbyc WMP9+ bez zadnego bolu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Ta i odtwarzania video z www przy okazji.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolina86 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 A ja mam problem w ogóle z wypaleniem plików w nlite. Gdy tylko programik skopiuje pliki z płyty windowsa to pojawia się taki komunikat: A potem wiesza się cały program. I co ja mam zrobić? Ściągnęłam framework, zainstalowałam i nic. Nie idzie ruszyć dalej. Pomóżcie. Mam wersje x86, a program nlite najnowszą wersję 1.4.9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ty nie masz kopiować plików programem tylko przekopiować normalnie wszystko z płyty explorerem na dysk. Potem używasz programu a płyta nie jest więcej potzrebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mironek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam. Wie może ktoś jak dograć do Xp sterowniki do dysku Sata które są zapisane w formacie .exe a nie .inf, bo nlite ich nie widzi ;/ Chodzi o te sterowniki na dole : http://www.gigabyte.pl/products/mb/driver/...html?os=winxp32 Z góry dzięki. Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez Mironek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Może wypakuj sobie po prostu tego .exe? ==================== Contents on the disk ==================== README TXT This readme file AHCIx86 Microsoft Windows miniport disk label file AHCIx64 Microsoft Windows miniport disk label file TXTSETUP OEM Microsoft Windows miniport text mode setup file x86\AHCIx86 INF Microsoft Windows miniport setup file x86\AHCIx86 SYS Microsoft Windows miniport driver for x86 compatible platforms x86\AHCIx86 CAT Microsoft Windows WHQL Certified catalog file (place holder) x64\AHCIx64 INF Microsoft Windows miniport setup file x64\AHCIx64 SYS Microsoft Windows miniport driver for x64 platforms x64\AHCIx64 CAT Microsoft Windows WHQL Certified catalog file (place holder) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sex14 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) llol Edytowane 23 Stycznia 2016 przez sex14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...