Malebolgia Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, od kilku już dni wertuje strony internetowe w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie - jakie słuchawki wybrać? Im więcej przeczytałem, tym większy mętlik w głowie miałem. Szukam słuchawek, które służyłyby głównie do grania - counter-strike - oraz do słuchania mp3 i działałyby w systemie 5.1. Zahaczyłem nawet o stronę dla audiofilów, jednakże tam słuchawki są rozpatrywane głównie pod względem muzyki, a nie gier czy filmów. Obecnie głównie zastanawiam się nad dwoma produktami - Speedlink Medusa 5.1 HOME SL-8796 oraz Steelpad Steel Sound 5H v2. Jak na razie medusa jest moim faworytem ze względu na nieco lepsze opinie (przynajmniej wg. poniżej podanych źródeł), jednakże spotkałem się z jedną negatywną i pozytywną opinią samych użytkowników w stosunku do tego modelu i ta pierwsza spędza mi sen z powiek... Natomiast Steel Sound 5H v2 są nieco gorzej oceniany przez redaktorów, którzy przeprowadzali poniższe testy. Do tego jest to produkt dosyć nowy, więc ciężko znaleźć o nim jakieś opinie. Momentami zastanawiałem się jeszcze nad Creative HQ2300D, wydają się być dobre, ale nieco odstrasza mnie ich cena, brak mikrofonu i dekoder... Proszę Was o pomoc, jeśli macie, któryś z wyżej wymienionych modeli, bądź znacie się na tym sprzęcie to odezwijcie się w tym topicu, dodam jeszcze, że wolałbym nie wydawać więcej jak 250zł. test by frazpl.pl: Creative HQ2300D test by: tomshardware.pl: MEDUSA 5.1 HOME SL-8796 testy by altgamer.org: Steel Sound 5H v2 Medusa 5.1 Surround Sound Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Malebolgia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malebolgia Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 widzę, że niepotrzebnie zakładałem topic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Masz dział o wyborze słuchawek. A tak BTW lepszą jakość dźwięku zapewnią ci dobre słuchawki 2.0 niż byle jakie 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malebolgia Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) dział o wyborze słuchawek? byłbym wdzięczny za jakieś wytyczne, gdzie go mogę znaleźć... wyszukałem za to taki topic - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...=s%C5%82uchawki - ale zbyt pomocny dla mnie nie był. Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Malebolgia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 widzę, że niepotrzebnie zakładałem topic...Jak najbardziej, wystarczy spojrzeć, a Topic o słuchawkach aż w oczy kole. dział o wyborze słuchawek? byłbym wdzięczny za jakieś wytyczne, gdzie go mogę znaleźć...Nie wiem, może parę tematów niżej w tym dziale? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=189254 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malebolgia Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Jak najbardziej, wystarczy spojrzeć, a Topic o słuchawkach aż w oczy kole. Nie wiem, może parę tematów niżej w tym dziale? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=189254 ależ ja czytałem ten topic, słuchawki w nim wymieniane są zbyt drogie, jak na moją kieszeń, a część nie posiada mikrofonów, na czym również mi zależy. biorę głównie pod uwagę modele wymienione przeze mnie w temacie, gdyż wiem że są one jednymi z lepszych w tej kategorii i cenie. jednak nie mam pojęcia, które są lepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Akurat tego że są jednymi z lepszych ze swojej kategorii cenowej to bym nie powiedział. Poczytaj o Kossach lub Sennheiserach. Taki problem dokupić sobie mikrofon?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Steelpad 5h v2 sa bardzo przyjemne. Uzywam do gry w CS:S i wysmienicie sie sprawdzaja. Maja pokretlo glosnosci na kabelku + przedluzacz, mikrofon (mozna go schowac - przydatna funkcja). Wczesniej mialem Sennheisery eh250 evolution i uwazam ze Steelpady sa o klase wyzsze jesli chodzi o gry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malebolgia Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Akurat tego że są jednymi z lepszych ze swojej kategorii cenowej to bym nie powiedział. Poczytaj o Kossach lub Sennheiserach. Taki problem dokupić sobie mikrofon?? tylko że dobre kossy kosztują ok. 180zł, a porządny mik 60-100zł, więc ogólnie wychodzi to trochę za drogo. medusa w testach wypadła lepiej niż sennheiser PC150 i PC160, głównie pod względem bassów i mikrofonu. Steelpad 5h v2 sa bardzo przyjemne. Uzywam do gry w CS:S i wysmienicie sie sprawdzaja. Maja pokretlo glosnosci na kabelku + przedluzacz, mikrofon (mozna go schowac - przydatna funkcja). Wczesniej mialem Sennheisery eh250 evolution i uwazam ze Steelpady sa o klase wyzsze jesli chodzi o gry ;) z tego co przeczytałem steel soundy były gorzej oceniane od produktu speed linka. jak sprawują się u ciebie basy i mikrofon? czy słuchawki są wygodne i nie męczą uszu? ps. większośc słuchawek ma regulator głośności na kablu :P w medusie można sterować głośnością czterech głośników i mają one odłączany mikrofon. UPDATE: Dostałem właśnie wiadomość od osoby, która nabyła medusę. Zachwala ona ten produkt i twierdzi, że słuchawki te są lepsze od syberii i 5h v2, więc zapewne zdecyduje się na ten model. Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Malebolgia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (ciach) z tego co przeczytałem steel soundy były gorzej oceniane od produktu speed linka. jak sprawują się u ciebie basy i mikrofon? czy słuchawki są wygodne i nie męczą uszu? ps. większośc słuchawek ma regulator głośności na kablu :P w medusie można sterować głośnością czterech głośników i mają one odłączany mikrofon. UPDATE: Dostałem właśnie wiadomość od osoby, która nabyła medusę. Zachwala ona ten produkt i twierdzi, że słuchawki te są lepsze od syberii i 5h v2, więc zapewne zdecyduje się na ten model. W regulator glosnosci na kabelku wyposazona jest wiekszosc sluchawek ale typowo komputerowych Sennheisery go juz nie maja (oprocz modeli PC) w moim przypadku eh250 i HD595. Co do meczenia uszu. Hmm po 8h grania non-stop jednak czulem ich zmecznie ale to raczej normalne. Przy graniu 2-3 godzinki jest OK. Zeby powiedziec Ci ze 5h sa lepsze od Syberii i Medusy musialbym przetestowac wszystkie trzy (w niewielki odstepie czasu) mam nadzieje, ze osoba, ktora stwierdzila wyzszosc Meduse 5.1 nad innymi tak wlasne zrobila.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) a porządny mik 60-100zł :blink: Do grania mic za 60 -100??? Ja uzywam mica za 10zl, cos takiego i nie narzekam, sluchacze tez. Edytowane 18 Grudnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malebolgia Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 są "mikrofony" i mikrofony ^^ a twój post nie wnosi nic do tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Ok zeby bylo na temat, do grania te: Everglide s-500 Professional Gaming a tu polski test Słuchawki Speedlink Medusa ProGamer 5.1 Edytowane 18 Grudnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malebolgia Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ok zeby bylo na teamt, do grania te: Everglide s-500 Professional Gaming a tu polski test Słuchawki Speedlink Medusa ProGamer 5.1 test z esports.pl już czytałem, nie szukam zestawu progamer tylko home 5. z tego co się naczytałem na temat everglide'ów to nie dość, że mają wysoką cenę to wcale nie są takie dobre, jedynie jakość materiałów i wykonania stoi na wysokim poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Możesz dac linki do tych testów?? Bo coś mi się nie chce wierzyć w ich rzetelnośc. Mikrofon za 60-70zł?? Chyba do śpiewania profesjonalnego. Przy graniu nie odczujesz różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargul Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Nie kumam jak przy wyborze słuchawek można się kierować tylko firmą - Sennheiser - nie dość ze drogi to rewelacyjnych parametrów nie ma - chodzi oczywiście o te modele do 300 zł. Ja mam Technics RP-F800 i jestem naprawdę zadowolony i nie zamierza ich zmieniać - nie widziałem Sennheiser'ów w tym przedziale cenowym o paśmie przenoszenia 5Hz - 32 kHz - a jak wiadomo im to pasmo szersze tym lepsze wartości sygnału w zakresie słyszalności ludzkiego ucha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathNoise Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Nie kumam jak przy wyborze słuchawek można się kierować tylko firmą - Sennheiser - nie dość ze drogi to rewelacyjnych parametrów nie ma - chodzi oczywiście o te modele do 300 zł. Ja mam Technics RP-F800 i jestem naprawdę zadowolony i nie zamierza ich zmieniać - nie widziałem Sennheiser'ów w tym przedziale cenowym o paśmie przenoszenia 5Hz - 32 kHz - a jak wiadomo im to pasmo szersze tym lepsze wartości sygnału w zakresie słyszalności ludzkiego ucha :) Rozumiem, ze wierzysz, ze para roznych sluchawek o jednakowych parametrach bedzie grala tak samo? Zmartwie Cie, ale cyferki to nie wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargul Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Nie zmartwiłeś mnie :) Te cyferki po coś są... Jeżeli chodzi Ci o barwę dźwięku to to już jest odczucie raczej subiektywne :) Sennheiser każe sobie płacić za firmę, a słuchawki naprawdę profesionalne są w podobnych cenach (do tego bardzo wysokich) wszystkich firm. Dla mnie kupowanie Sennheiser'a za 500 zł dla samego Sennheiser'a żeby móc poszpanować to snobizm. Słuchałem Sennheiser'ów za 700 zł i żadna rewelacja jakby wskazywała cena :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathNoise Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Nie zmartwiłeś mnie :) Te cyferki po coś są... Mozna i tak sobie tlumaczyc. Ostatnio znajomy spalil kompa i ktos mu cos zlozyl. Pytam - jaka masz grafike? Jakas 256 MB. Jak dopytalem glebiej, to wyszlo, ze jakis shit totalny. I cos mi sie wydaje, ze lepiej wyszedlby na Galaxy 7600GS, ktore ma 128 MB (co prawda wersja 128 ma pamieci na 1.4ns, ale wciaz nie byloby porownania z jego 256). Tak wiec 256MB na karcie nie jest rowne 256 MB na innej karcie, co wiecej karta ze 128MB moze byc lepsza... Te cyferki pewnie tez po cos sa :> Jeżeli chodzi Ci o barwę dźwięku to to już jest odczucie raczej subiektywne :) Tu nie moge sie nie zgodzic - ludzie maja rozne nie tylko "uszy", ale i wymagania. Sennheiser każe sobie płacić za firmę, a słuchawki naprawdę profesionalne są w podobnych cenach (do tego bardzo wysokich) wszystkich firm. Tzn. ze sluchawki Sennheisera beda slabsze od innych sluchawek "profesjonalnych" w podobnej cenie? Bo Sennheiser kaze sobie placic za firme, a nie jakosc? Dla mnie kupowanie Sennheiser'a za 500 zł dla samego Sennheiser'a żeby móc poszpanować to snobizm. Słuchałem Sennheiser'ów za 700 zł i żadna rewelacja jakby wskazywała cena :) A kupowanie ich, bo chce sie miec fajnie grajace sluchawki moze byc? (btw - do fanboja Sennheisera mi daleko - mam HD-595 bo dla mnie byly to najlepsze sluchawki w tej cenie i dla moich celow - gdybym kupowal sluchawki ~200 zl to pewnie bylyby to Kossy UR-40, gdybym kupowal sluchawki do samej muzyki, a nie rowniez do gier - duza szansa, ze zdecydowalbym sie na Grado SR-80/SR-125, jedyne co mogloby przemowic wtedy na korzysc Sennkow to wygoda... A BTW - co do cyferek. Grado RS-1 maja 12-30000 Hz i tylko 98 dB. Pewnie nie dorastaja do Twoich Technicsow ;)) A tak przy okazji - wesolych swiat zycze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargul Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 To że karta ma 256 MB na pokładzie to nic jeszcze nie znaczy, natomiast pasmo przenoszenia już coś mówi. Nie chodzi mi o to żeby piać ze moje słuchawki są najlepsze - po prostu wyrażam swoje zdanie ze Zenek jest trochę drogi i wcale nie wybija się nad inne firmy tak jak większość sądzi. Moje Techy mają 5 - 32 kHz i 106 dB - po prostu lubię brzmienie Technics'a - bardzo wyraźne i ostre - przynajmniej moje ucho je tak odbiera :P Wiem ze są ludzie którzy nie lubią takich żylet, ale naprawdę można dostać dobre słuchawki niekoniecznie za taką kasę :) Również życzę wesołych świąt :) P.S. Co do Twoich słów odnośnie karty graficznej... Mój sprzęt to: Athlon XP 1800+; 512 MB PC133; MSI 6330 LE; Seagate ST320414A; Sapphire Radeon 9600XT 128 bit 256 MB; LG DVDRAM GSA-4167B; LG CD-RW GCE-8525B; SB LIVE! (SB0060) i komp chodzi o wiele szybciej niż niektórym co maja o wiele lepszy hardware - wszystko zależy od konfiguracji. Tak więc to jak słuchawki grają zależy od tego jaki sygnał dostają również :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Czy mi się wydaje czy zrobił się mały OT w tym temacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathNoise Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Czy mi się wydaje czy zrobił się mały OT w tym temacie?? Wciaz teoretyzujemy n/t sluchawek, chociaz nie tych dwoch o ktore kolega pytal :P Ale to dlatego, ze tak jak juz to wczesniej bylo napisane - lepiej niech kupi dobre sluchawki stereo i dolozy do tego mikrofon za dyche - no chyba, ze chce sobie pospiewac i ponagrywac to, wtedy rzeczywiscie drozszy bedzie mial sens ;) (tu nie ma juz sensu stwierdzenie "tylko że dobre kossy kosztują ok. 180zł, a porządny mik 60-100zł, więc ogólnie wychodzi to trochę za drogo. ", bo chyba nie spodziewa sie tam dobrego mikrofona??) Ale tak, to ja podpisuje sie pod tym co sugerowane wyzej bylo. Jak mialbym wydac 200 zl na sluchawki, to bralbym Koss UR-40 + jakis tani mikrofon. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez DeathNoise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Mam Technicsy RP-F350 oraz Senki HD-555. Owszem, inna polka cenowa, ale ponoć w Senkach to sie za marke placi a nie za jakosc, a pasmo przenoszenia jest najwazniejsze. No więc mamy sluchawki o 200 zl, czyli o znaczek tańsze, lecz o lepszym pasmie przenoszenia. Idąc gargula tokiem rozumowania Technicsy zwyciezają. A gucio! Kasiasty nie jestem, wiec nie moglem sobie pozwolic na placenie za marke, a mimo to kupilem 555. Porownywalem je jeszcze przed zakupem z Technicsami i F-350 nawet nie mialy startu. Po zakupie i wygrzaniu roznica stala się jeszcze wieksza. Pozniej jeszcze wielokrotnie je ze soba porownywalem i zawsze bylo to miazdzace zwyciestwo Sennkow w absolutnie wszystkich zastosowaniach. Zdecydowanie warte swojej ceny. Mikrofon mam zdaje sie taki sam jak KaszaWspraju, po co komu lepszy do zastosowan domowych? Troche OT: Pytam - jaka masz grafike? Jakas 256 MB Mam dokladnie to samo ze swoimi znajomymi. Taki to bedzie twierdzil nawet ze Radeon 9550 z 256 MB jest lepszy od 6600GT z 128 MB bo ma wiecej ramu :P Podobnie ma sie sprawa z prockami... "C2D E6300 jest kiepski bo ma tylko 1.8 GHz :P" Co do Twoich słów odnośnie karty graficznej... Mój sprzęt to: Athlon XP 1800+; 512 MB PC133; MSI 6330 LE; Seagate ST320414A; Sapphire Radeon 9600XT 128 bit 256 MB; LG DVDRAM GSA-4167B; LG CD-RW GCE-8525B; SB LIVE! (SB0060) i komp chodzi o wiele szybciej niż niektórym co maja o wiele lepszy hardware - wszystko zależy od konfiguracji. No ba, u mnie podobnie, Oblivion na srednio-wysokich smiga, a niektorzy z lepszym sprzetem ze srednimi maja problem :) Koniec OT. Tak więc to jak słuchawki grają zależy od tego jaki sygnał dostają również Oczywiscie :) Przymierzam sie zeby kiedys kupic jakis wzmak, np. Holdegrona, ale to na razie piesn przeszlosci... Wiec robie co moge zeby wykrzesac co sie da z tego co mam :) Foobar i KXy naprawde pomagaja :) PS. Powinno się przypiac temat "Sluchawki" bo teraz na samej pierwszej stronie mamy kilka dyskusji o sluchawkach, ktore rownie dobrze moglyby byc w jednym "Sluchawki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 A co polecicie chłopaki do 250zł? http://allegro.pl/item151530878_lognetmedi...ing_pl_wwa.html a moze te http://allegro.pl/item149217756_philips_sl...c_vat_gwar.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathNoise Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Mam Technicsy RP-F350 oraz Senki HD-555. Owszem, inna polka cenowa, ale ponoć w Senkach to sie za marke placi a nie za jakosc, a pasmo przenoszenia jest najwazniejsze. No więc mamy sluchawki o 200 zl, czyli o znaczek tańsze, lecz o lepszym pasmie przenoszenia. Idąc gargula tokiem rozumowania Technicsy zwyciezają. Keke, no tak jak tez pisalem wczesniej o Grado RS-1. One maja 12 Hz - 30 kHz i 98 dB (czyli tyle samo co Kossy za 180 zl). Wszystkim zycze takich sluchawek, o jakze beznadziejnych parametrach (jakby ktos nie wiedzial - RS-1 kosztuja kolo 3000) Koniec OT. Oczywiscie :) Przymierzam sie zeby kiedys kupic jakis wzmak, np. Holdegrona, ale to na razie piesn przeszlosci... Wiec robie co moge zeby wykrzesac co sie da z tego co mam :) Foobar i KXy naprawde pomagaja :) No, ja czekam teraz na Full Metal Body Plus, pewnie w pierwszej polowie stycznia juz do mnie przyjdzie, wiec w tym duzym topiku z sluchawkami napisze wtedy jak sie sprawuje z HD-595 :) A co polecicie chłopaki do 250zł? http://allegro.pl/item151530878_lognetmedi...ing_pl_wwa.html a moze te http://allegro.pl/item149217756_philips_sl...c_vat_gwar.html Moj brat ma jakies Philipsy w podobnej cenie, wiec podejrzewam, ze poprzedni model i jest zadowolony. Ja sluchalem ich dosc krotko, ale w sumi tez mi sie podobaly. Tylko dales linka do aukcji za 269 zl, a sa za 219 ;) Tych drugich nie znam, ale od komputerowych sluchawek to ogolnie trzymalbym sie z daleka - tak jak juz bylo pisane - dokup sobie jakis mikrofon za dyche, jak czasem potrzebujesz, a sluchawki kup porzadne, to przynajmniej muzyka bedzie na nich jakos brzmiala ;) Edytowane 23 Grudnia 2006 przez DeathNoise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 ...No, ja czekam teraz na Full Metal Body Plus, pewnie w pierwszej polowie stycznia juz do mnie przyjdzie, wiec w tym duzym topiku z sluchawkami napisze wtedy jak sie sprawuje z HD-595 :) .. Ech właśnie mój 20 letni miniwzmacniacz unitra-diora używany do słuchawek dokonał żywota. Dosłownie poszedł przed kilkunastoma minutami z niego dym (a chciałem się odstresować prze wigilia ;)). Coś mi mówi, iż w związku z tym zaraz po świętach wypróbuje dla odmiany wersję plastikową tegoż wynalazku. Niestety bezpośrednie podłączenie HD555 do samej karty daje efekt bardzo marnego basu. Wesołych Świąt :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) DeathNoise No, ja czekam teraz na Full Metal Body Plus, pewnie w pierwszej polowie stycznia juz do mnie przyjdzie, wiec w tym duzym topiku z sluchawkami napisze wtedy jak sie sprawuje z HD-595 :) Ech właśnie mój 20 letni miniwzmacniacz unitra-diora używany do słuchawek dokonał żywota. Dosłownie poszedł przed kilkunastoma minutami z niego dym (a chciałem się odstresować prze wigilia ;) ). Coś mi mówi, iż w związku z tym zaraz po świętach wypróbuje dla odmiany wersję plastikową tegoż wynalazku. Niestety bezpośrednie podłączenie HD555 do samej karty daje efekt bardzo marnego basu. Wesołych Świąt :) . No to chlopaki czekamy na obszerne relacje z odsluchu na wzmacniaczu Holdegron w odpowiednim dziale na forum. Moje Grado czekaja na jakis wzmacniacz. Wesloych. Edytowane 25 Grudnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...