viod Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Varrol kupujesz lekkie detki na tyl ? Odradzam chyba ,ze lubisz klejenie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) A mnie nie było, bo koła w serwisie a zaluj ;) ja o swoim tylnym kole nic nie mowie... musialem sie od nowa bunnego uczyc robic.. kolo wazy prawie 2.5 kilo o_O stare wazylo 1.5kg.. moze i ciezko je rozbujac.. ale jak sie juz kreci to zatrzymac ciezko :) foto z przypadkowego spotkania sie rowerzystow ;) http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1...2534231&v=2&s=0 Edytowane 27 Maja 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 A ja dopiero co wrocilem z malego objazdu wioski i k****** nadzialem sie na szczatki butelki i kolejna guma ;/ Jak ja to lubie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 a zaluj ;) ja o swoim tylnym kole nic nie mowie... musialem sie od nowa bunnego uczyc robic.. kolo wazy prawie 2.5 kilo o_O stare wazylo 1.5kg.. moze i ciezko je rozbujac.. ale jak sie juz kreci to zatrzymac ciezko :) foto z przypadkowego spotkania sie rowerzystow ;) http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1...2534231&v=2&s=0 lol 2.5kg - moje nowe koła z dętkami i oponami razem chyba tyle wyjdą... A mam 36 szprych i piasty nie jakieś lajtowe... No ale ty masz rower do innej jazdy - u mnie właśnie kluczowe elementy to jak najszybsze rozbujanie i jak najkrótsza droga hamowania... A na masę może w czerwcu pojadę - po sesji, rowerek zrobiony - może mi nawet nie ukradną w drodze powrotnej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) nowy napęd [: wczoraj założyłem Edytowane 27 Maja 2006 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Varrol no bez przesady ;) dlaczego odrazu mieli by ukrasc :) jak jedziesz sam to sie wbijasz na ulice i jedziesz.. bo po chodnikach po ciemku to przyznam sie w ze w wielu miejscach strach jechac :) a moje kolo wazylo 2.5 kilo w piasta novatec na 4 maszynach... teraz mam piaste author a-gang ktora jest ze 200 gram lzejsza wiec i kolo bedzie lzejsze.. bedzie mi sie chcialo to postawie to kolo na wage :) metal alez przyznam sie ze bardzo ladny ;) ja jezdze na jakiejs nedznej 3 blatowej rpm na ktora boje sie bardziej depnac bo nie chce jej pokrzywic do konca.. a nie mam teraz kasy na nowa... oo wlasnie moze znacie jakies wygodne siodla do street/dirt w cenie do 50 zl?:) bo to co mam standardowo wheeler comp to porazka... czuje sie na nim jak bym siedzial gola dOOpa na nieheblowanej desce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Neo_x konkretnie ci nie powiem... ale jak mam cos radzic to jakies szerokie siodlo BMX bo te sa naprawde wypasione do dirtu, wprawdzie sam nie smigam tak ale mowie bo znam z opinii qmpli :) Edytowane 27 Maja 2006 przez HaNz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 oo wlasnie moze znacie jakies wygodne siodla do street/dirt w cenie do 50 zl?:) bo to co mam standardowo wheeler comp to porazka... czuje sie na nim jak bym siedzial gola dOOpa na nieheblowanej desce ;) Heh, jak pomyślę ile ja dałem za siodło, a twarde jest... bez pieluchy nie da rady. No ale ja za wygodę uważam nie krępowanie ruchów i dobre trzymanie zadka, żeby się nie ześlizgiwał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) no z trzymaniem nie ma problemow.. ale ono jest poprostu nie wygodne... jak je podniose troche wyzej to tylek mi po chwili odpada... na nizszym jest troche lepiej.. ale ale na krotko.. a wiadomo ze nie mozna zbyt dlugo i szybko pedalowac z kolanami pod broda ;) jednym slowem jazda na tym siodle strasznie meczy... a nie mam teraz nadmiaru gotowki.. jednak musze cos kupic lepszego bo w wakacje z kumplami chcemy sie wybic na mazury i troche kilometrow dziennie robic.. wiec siodlo to podstawa :) edit: Varrol spac po nocy nie mozesz? :P ja na Twoim miejscu juz dawno bym spal ; PPP mykam do lozka bo wlasnie z roboty wrocilem :) Edytowane 28 Maja 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 edit: Varrol spac po nocy nie mozesz? :P ja na Twoim miejscu juz dawno bym spal ; PPP mykam do lozka bo wlasnie z roboty wrocilem :) OT - spać mogę, ale mam dużo pracy /OT Wczoraj około 3:30 naszła mnie ochota na jazdę na rowerze - ale tych kół qrka nie mam jeszcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 wracajac do starszego tematu... rozebralem ta nieszczesna piaste novatec na 4 maszynach.. przyznam sie ze wyglada na starannie zlozona od srodka.. dostalem sie do bebenka.. i co widze? pieski byly okragle na koncach i nie odbijaly do konca... no to wzialem wyciagnalem sprezynke ktora chcialem podgiac troszke zeby poprostu to lepiej odbijalo.. moze by to pomoglo.. a tu pac.. sprezynka pekla przy niewielkim nakladzie sily... tak wiec pytanie... moze ktos ma same pieski i sprezynke do sprzedania za pare groszy lub oddania? lub inaczej.. moze ktos chce kupic ta piaste za jakies niewielkie pieniadze? moze poprostu komus sie przyda ona na czesci :) piasta jest z kazdej strony uszczelniana co mnie zaskoczylo... bo nie ma mozliwosci nasyfienia sie do niej wlasciwie :) bebenek kosztuje w granicach 80 zl a jego zakup nie zadowala mnie poniewaz kupilem jakis czas temu zupelnie inna piaste: author :) a novatec wraca do szafy.. jak ktos zainteresowany to pisac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 jestem juz teoretycznym posiadaczem hexagona v4, we wtorek rano mi pewien typ z radomia przywiezie rower :) za 700zł :D rama 19 cali, juz bylem prawie zdecydowany na 21 cali ale jednak troche za duza dla mnie, bo bedac na rowerze, ale stojac praktycznie czułem rame miedzy nogami :P nie daj Bog a zebym kiedys niefortunnie ladowal... ;] szkoda ze mi kolega dopiero dzisiaj powiedzial, ze widzial hexagony v6 na gieldzie okolo miesiac temu za... uwaga: 700zł... moze z jakiegos przemytu czy cos ale cena na prawde przee...ale dzisiaj bylem i niestety nie bylo juz :| nie dziwie sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 jak bym zauwazyl cos takiego to pierw bym podszedl z pytaniem czy maja jakies papierki na to.. jak by nic nie bylo to bym odszedl i delikatnie powiadomil policje... mam dosc kradziezy rowerow.. mi ukradziono ich ze 4.. najciekawsze bylo to ze wujek przyjechal do mnie na 1 noc zostawic rower bo nie miescil mu sie do samochodu czy cos.. jzu nie pameitam bo to bylo dobre pare lat temu... przyjezdza nastepnego dnia... schodzi do piwnicy a tam 3 rowerki zniknely, kraty rozpilowane bo z klodkami nie mogli sobie poradzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 no wiesz dlatego napisalem ze z jakiegos przemytu czy cos (wiem ze krossy sprzedaja w pl ;]... zreszta nie sadze zeby ukradli 5 identycznych hexagonow v6 :P mi kolega opowiadal, ze kolo z osiedla na gieldzie kupil za 90zł rower na osprzecie deore... :| bo sie chcial szybko pozbyc, a na gieldzie krazy policja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) no to jeszcze lepsze bylo to ze typ w zeszlym roku proponowal mi jakas meride za 50 zl... pozniej dowiedzialem sie ze zdjal jakiegos dzieciaka 2 osiedla od mojego i szukal glupiego ktoremu to sprzeda... i gdzies takiego znalazl... ehh Edytowane 28 Maja 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) E tam odrazu kradzione... sprzet pewno sprowadzony zza granicy dlatego taka cena(V6). Edytowane 28 Maja 2006 przez HaNz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 E tam odrazu kradzione... sprzet pewno sprowadzony zza granicy dlatego taka cena(V6). no ta ;) szczegolnie polskie krossy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Jeden kij skad i dokad sprowadzane... podaje przyklad tylko bo bawia mnie czasami takie posty ze jak cena mniejsza to odrazu kradziony fakt ze rower za 90zl na osprzecie deore to przesada ale V6 za 7oo nie wydaje mi sie niczym specjalnym. Edytowane 28 Maja 2006 przez HaNz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 no 700 zl to w miare sensowna cena... v6 ogolnie sa drozsze... ale bardziej usmialem sie z tego ze napisales ze krossy sprowadzone z poza granicy ;) kross to polska marka... ktora po wydaniu ostatnich fajnych modeli rowerkow mozna juz nazwac marka :) a teraz ide w kime bo trza o 8 wstac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Był kiedyś artykuł o kradzionych rowerach - koleś się przeszedł po giełdach i pytał ludzi co mieli fajne rowery po 100-200zł skąd je mają - wszystko kradzione. Szkodza, że policja ma to gdzieś. A jakbym pokiereszował takiego co by mi chciał rower zwinąć to już by się zainteresowali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Mam pytanko do was , co sądzicie o Wheelerze Pro 39? Kosztuje 2400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Mam pytanko do was , co sądzicie o Wheelerze Pro 39? Kosztuje 2400zł. Jak na taki sprzęt i za taką cene to według mnie troche za dużo. A do osprzętu typu poniżej dore to jestem nastawiony zawsze negatywnie wiem to z autopsji. Jak miałem authora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Mam pytanko do was , co sądzicie o Wheelerze Pro 39? Kosztuje 2400zł. Jako Fan Wheeler'a powinienem popierać tę propozycję. Ale szczerze mówiąc to IMO jest o 1000 PLN za drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Jak patrzę na osprzęt, to jest całkiem niezły, tylko ta cena chyba przegięta, powinien kosztować tak około 1800zł. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 takze odradzam tego wheelera.... za taka kase mozna miec juz wiecej... oprocz tego.. mozesz dolozyc ze 200 zl i kupujesz juz naprawde fajnego unibike expert disc z hamulcami tarczowymi, amor RS, caly na deore itp.. do tego dochodzi jeszcze kona blast, giant iguana disc, GTAvalanche 2.0 dsc, Kellys Salamander DSC.. ktore za takie pieniadze sa duzo lepsze od tego wheelera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Unibike expert disc wpadł mi w oko. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Neo ty pracujesz w tym Unibike czy jak ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Neo ty pracujesz w tym Unibike czy jak ? :D 5% od każdego sprzedanego roweru :D Można na to patrzeć na dwa sposoby - porządna rama, a sprzęt się z czasem zmieni, albo średnia rama, ale dobry sprzęt od razu. Przy kupowaniu całego roweru zawsze gdzieś musi byc gorzej, chyba że się wyda kwotę pod 10 tys. Generalnie dużo zależy od wagi jeźdzca - jak ja ważę 60kg, to mało prawdopodobne przy nawet lekkich skokach złamać ramę, czy coś uszkodzić, większy problem to dla mnie napęd, bo jak przerzutka zawiedzie i nie zdąży zmienić przełożenia zanim "wdepnę" to urywam łańcuch (co mi się zdarzyło kilka razy przez założeniem STXa, a potem XT). Ja jestem tak sobie zadowolony z mojej ramy - niby author introvert, ale nie poczytałem o tej ramie wcześniej - okazała się mało sztywna, a przy tej wadze można więcej wymagać - no ale cena też była niska, a wygląda fajnie - ale mogłem dołożyć te kilkaset zł na Gianta XTC. W planach mam ramę amortyzowaną - ale to już ok 4000zł czyli tak za 3-4 lata może :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) 5% od każdego sprzedanego roweru :Dfajnie by bylo :P :P Neo ty pracujesz w tym Unibike czy jak ? :Dniestety nie :P ale przydalo by sie miec troche znizek :P :P ogolnie sa to poprsotu rowerki godne uwagi, do tego ladne i na dobrym osprzecie jak na swoja klase cenowa :) edit: zapomnialem dodac ze unibike to polska firma ;) Unibike expert disc wpadł mi w oko.mi tez ale nie stac mnie na niego :P a swojego wheelera nie zamierzam sprzedac zeby kupic cos do xc :P Edytowane 29 Maja 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Ja jestem tak sobie zadowolony z mojej ramy - niby author introvert, Ja cie [ciach!]...... Nawet mi nie mów że masz tak rame. Tylko pozazdrościć. Choć ja już na rowerze przynam się nie jeżdże gróbo ponad 4 lata. Miałem authora solution bodajrze 2001 rok. Wszystko było fajnie do póki nie zobaczyłem kilka filmów z red bulla i New World Disorder , co możńa robićz rowerem. Osprzęt nie wytrzymał, głównie amor, na nowe części nie miałemkasy , starsi powiedzieli że nic nie dołoża bo zniszczyłem ( ogólnie dalej mi to wypominają że tak zcharatałem rower i tylko ta jazda na tylnim kole). No to sprzedałem rame i tyle. Teraz interesuje sie rowerami głównie do freeda lub lekkiego downhill'a a marke to KONA :rolleyes: Teraz może i bym zarobił na nowy rower tylko czy bede miał czas na niego bo na studia trzeba bedzie pójść. A chyba kupno laptopa bardziej się sprawdzi. A rower jeszcze na pewno sobie kupie. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...