Skocz do zawartości
Marcin_gps

Rowery - porady, co kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

nic ciekawego... przerzutka altus.. jeden z nizszych modeli.. (przyznam sie ze sam mam altusa.. po roku czasu praktycznie biegow nie przerzuca).. amor rst .. totalna lipa ( o strzelaniu korkami nie wspomne... na pinkbike mozna znalezc kupe fotek z tym rozwalonym amorem i sprezynami na wierzchu)... ostatnio jezdzilem na gili... niby to mialo 120mm skoku... ale praktycznie moze 40-50 mial... wogole w takim przedziale cenowym nie szukaj rowerka z hamulcami tarczowymi.. boo BAARDZOOO sie na nich zawiedziesz... ogolnie to jest poprostu drogi rower w ktorym nie ma nic fajnego... nawet ta rama mi sie wizualnie nie podoba...

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkam na stale, i na tarczówkach mi zalezy

Może poszukaj roweru w innym sklepie - kiedyś łaziłem po zagranicznych stronach i w Anglii znalazłem kilka tanich sklepów.

A dlaczego chcesz tarczówki? Dla szpanu, czy planujesz wymienić na coś lepszego?

W ogóle to do jakiego stylu jazdy potrzebujesz - bo w to co pokazałeś opisane jest jako XC, ale za bardzo do cross country to to sie nie nadaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w rowerku za taka cene hamulce tarczowe to poprostu klapa... dobre hamulce mechaniczne na przod i tyl kosztuja nie mniej jak 400 zl (o hydraulicznych nie wspominajac)... a vki? do 100 zl na oba kola... dobre vki hamuja nieporownywalnie lepiej niz lipne tarcze... jak jest w tym przypadku... biore pod uwage ze u Was mimo wszystko sa inne zarobki i inne ceny... wiec podejrzewam ze zakup takiego rowerka u Was to tak jak u nas kupic rower za 1300-1400 zl... nie zebym popieral Warrola... ale popieram i taka jest prawda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz Ty nam do czego ten rower ma Ci sluzyc.. bo raz pokazujesz rowery do skakania a raz do xc... to co podales to takze drogi rower na czesciach z najnizszej polki.. placisz praktycznie za rame.. cala reszta jest do rozbudowy.. pewnie.. jesli bedziesz na nim jezdzil parenascie kilometrow w tygodniu to Ci starczy :) jednak nie radzil bym na nim skakac... chodz rama ma takie przeznaczenie.. to reszta podzespolow juz nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz Ty nam do czego ten rower ma Ci sluzyc.. bo raz pokazujesz rowery do skakania a raz do xc... to co podales to takze drogi rower na czesciach z najnizszej polki.. placisz praktycznie za rame.. cala reszta jest do rozbudowy.. pewnie.. jesli bedziesz na nim jezdzil parenascie kilometrow w tygodniu to Ci starczy :) jednak nie radzil bym na nim skakac... chodz rama ma takie przeznaczenie.. to reszta podzespolow juz nie...

Mieszkam w miescie, a rower bedzie wiec do skakania na niewielkich skoczniach. A tarcze chcę poto aby zrobic takie cos jechac przez chwile na przednim kole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sory.. ale na dobrych v-kach napewno lepiej Ci to wyjdzie niz na lipnych tarczach :) jak nie wierzysz to trudno :) przeciez nie namowie Cie :) ale odrazu Ci mowie ze sensowne tacze zaczynaja sie w cenie 400 zl... a to 1/3 - 1/4 ceny roweru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sory.. ale na dobrych v-kach napewno lepiej Ci to wyjdzie niz na lipnych tarczach :) jak nie wierzysz to trudno :) przeciez nie namowie Cie :) ale odrazu Ci mowie ze sensowne tacze zaczynaja sie w cenie 400 zl... a to 1/3 - 1/4 ceny roweru

Więc jaki rower do okolo 300funtów byłby dobry? i czy http://www.bikes2udirect.com/B1357.html jest az taki zly??? mam taki wybór Edytowane przez Ogór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1

2

3 - troche drozszy

4 - tez troche powyzej 300 funtow

5

6

7

8

jak pewnie zauwazysz nie wszystkie te rowerki sa do skakania.. niestety nie kupi sie fajnego rowerka do skakania za takie pieniadze... za taka kase mozesz kupic juz bardzo fajnego bmx-a do skakania lub sredniej klasy rower do xc... jednak mysle ze podalem te najbardziej sprawdzone rowerki ktorych w polsce sie stosunkowo duzo widzi... sprzet do skakania niestety jest duzo drozszy ze wzgledu na uzywane materialy do produkcji do nich czesci... moge Ci podac przyklad ze swojego doswiadczenia.... mialem dosc lipna piaste w tylnym kole... po paru tygodniach polamalem oske w piascie ktora pierw sie ostro wygiela... ok.. wymienilem oske.. potem znowu pare razy skoczylem i oska znowu krzywa... a nastepnie przy jakis skoku trach i po jezdzie... o bezpieczenstwie nie musze wspominac kiedy Ci sie np: widelec przedni/amortyzator polamie... wierz mi ze to nie mile uczucie.. na moich oczach kumpel skoczyl z 2 schodkow i widelec mu sie zlamal przy koronie... miesiac sie ruszac nie mogl..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Googlnąłęm trochę i znalazłem:

http://www.bonthronebikes.co.uk/16-23709

http://www.bonthronebikes.co.uk/16-29267

W Anglii, cena normalna, osprzęt też - amor Marzocchi - polecałbym ci bardziej za 400Ł, ale ten za 370Ł też niezgorszy... Nie wątpię, że można znaleźć taniej, bo to pierwsza z brzegu strona z googli, ale i tak jest lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Googlnąłęm trochę i znalazłem:

http://www.bonthronebikes.co.uk/16-23709

http://www.bonthronebikes.co.uk/16-29267

W Anglii, cena normalna, osprzęt też - amor Marzocchi - polecałbym ci bardziej za 400Ł, ale ten za 370Ł też niezgorszy... Nie wątpię, że można znaleźć taniej, bo to pierwsza z brzegu strona z googli, ale i tak jest lepiej.

pogadalem z mama i mi starczy na ten za 369, ale czy on jest dobry? Edytowane przez Ogór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rower a ten jest fajny? bo tamten co mi podales nie ma przezutek

w miare sensowny :) do skakania lepiej miec singla niz milion przerzutek :) nie ma problemu z naciagiem lancucha i jego "spadaniem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w miare sensowny :) do skakania lepiej miec singla niz milion przerzutek :) nie ma problemu z naciagiem lancucha i jego "spadaniem"

na dzikie.net tez mówiom ze dobry wiec za okolo 4 dni bedzie mój :D Dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Albo do pedala :lol:

Pekla mi piasta w moim Krossie i musze go oddac do serwisu :| Bylo troche hopow ze schodow w centrum miasta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Przez 3 lata mu sie nic nie stalo, a tu nagle jep :lol: Dobrze, ze jakims cudem utrzymalem rownowage i nic mi sie nie stalo :) Inaczej bym wyrznal geba o chodnik... Brrr... :huh:

Edytowane przez Antar1us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Varrol

"Będzie do pedałów pasował"

AHAHAHAH :lol: :lol:

"Neo mi bylo by szkoda ramy na takie eksperymenty"

to nie bedzie eksperyment.. to by bylo malowane za free przez lakiernika a nie "szprejem" ;)

Antar1us

hmm powiadasz 1500?

no to moge Ci skierowac tu albo tu :) a jesli cos do skakania to zapraszam tu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Sign DS za 1399 zlociszy do mnie przemawia :D Musze zaczac zbierac dziengi :twisted2: Dzieki za propozycje Neo :)

no kumpel go kupil 2 albo 3 tygodnie temu i bardzo mi sie podoba ten bajk.. a do tego jest na bardzo fajnych czesciach... jedynym wiekszym problemem tego roweru jest amor ktory jest do wymiany.. bo to nie jest amor totalnie przeznaczony do skakania :)

edit: zapomnialem dodac ze juz bardzo ciezko dostac ten rowerek :) przynajmniej w warszawie :)

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Zawsze mozna go zamowic w sklepie, albo ze strony producenta :) Dlatego sie nie obawiam, bo jak bede mial zamiar go kupic, to na 100% go gdzies dostane :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi