Neo_x Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) qrde zapomnialem ze jeszcze w piatek mam z biologi odpowiadac na 4 o_O Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 To trzymamy kciuki neo. ;-) Ja mam inny problem. Nigdzie w okolicy nie mogę dorwać pompki na wentel presta. Złapałem kapcia i kupiłem dętki IRC Torque Light (90g 15zł/szt :) ) i nie mam czym napompować. To jest dopiero zonk... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 preste możesz pompować normalną pompką, tzn. na dunlopa. Odkręcasz ten zaworek tak żeby lajtowo można było napompować, skręcasz tak pompkę żeby na styk wchodziła na ten zaworek i pompujesz, tylko z wyczuciem, bo nie trudno wyrwać wentyl. BTW swego czasu zajęło mi dzień zeby rozkminić jak sprawnie pompować preste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 ten tego, możecie mi w skócie powiedzieć, który rodzaj wentyla jest który? Samochodowy = ? Rowerowy (od wieków stosowany) = ? Nowy długi cieńki = ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Samochodowy = wentyl samochodowy :) Rowerowy (od wieków stosowany) = zwykly rowerowy wentyl :) Nowy długi cieńki = presta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Samochodowy = wentyl samochodowy :) Rowerowy (od wieków stosowany) = zwykly rowerowy wentyl :) Nowy długi cieńki = presta Oj naściemniałeś UPDATE: Już wiem! Samochodowy = Shrader Rowerowy = Dunlop Cieńki = Presta Edytowane 7 Czerwca 2006 przez wheelerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 aaaaaaaaaaa :P bo nie skapowalem do konca o co biega :P to przez to ze skzola sie konczy wrszcie i jestem zwolniony z obowiazku myslenia wreszcie :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Oj naściemniałeś UPDATE: Już wiem! Samochodowy = Shrader Rowerowy = Dunlop Cieńki = Presta Dokładnie. :) BTW. Mój ulubiony, to shrader, bo mogę podjechać na BP i kompresorem ładnie napompować, żeby bylo dokładnie 4 atm. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 z presta natomiast kupa problemow... ja tam mam rowerowe i mi styka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Wlasnie nie ma to jak samochodowki :) podjezdzasz np. na Statoila :] pompujesz i szalejesz dalej na Street'cie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Dokładnie. :) BTW. Mój ulubiony, to shrader, bo mogę podjechać na BP i kompresorem ładnie napompować, żeby bylo dokładnie 4 atm. ;-) O nie na kompresor mnie już nie namówisz! Kiedyś, na BP właśnie pompowałem koło przy użyciu kompresora. Pompuje, pompuje i tu nagle jak nie p%^@dolnie. :blink: Okazało się, że zacinala się wskazówka w kompresorze, nie zawsze, tak od czasu do czasu. Walneło wtedy nieźle, dobrze, że na BP a nie na Shellu (do którego było nawiasem mówiąc z 50m po drugiej stronie ulicy), bo na Shell'u wtedy mieli wzmocnioną ochronę, grożono koncernowi atakami bombowymi, powodu dokładnie juz nie pamietam, ale pewno o jaką ekologie szło. Z koła wiele nie zostało, opona w strzępach i pogięte koło - było wprawdzie centrowane, ale już zawsze miało tendencje do szybkiego rozcentrowywania się :( Edytowane 7 Czerwca 2006 przez wheelerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 ja kiedys na shell pompowalem takim skomputeryzowanym kompresorem :) ustawiasz cisnienie przyciskami gora dol i pompujesz :) nie raz sie juz na tym przejechalem.. odchodzac od kompresora mialem mniej powietrza w kolach niz przed przyjechaniem na stacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Najlepszy jest kompresor z manometrem na końcówce którą się przytyka do wentyla, albo pomujący wolniej i sprawdzanie osobnym testerem (w samochodzie tak pompuję, bo kompresor ma niedokładny licznik). Chciałem swego czasu nawet kupić taki, bo mnie czasem ręce bolą od pompowania - dwa koła po 50PSI wcisnąć to trochę machania jest - ale nie ma małych kompresorów na 230V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Jeszecze co do tego Signa to w Olsztynie jeden wisi w sklepie :P Fajny rower ale racja amor do wymiany a i damper lubi sie spsuc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Jeszcze co do kompresorów: Mój kumpel ma samochodowy przerobiony z jakiejś części od lodówki (nie wiem jakiej, nie znam się.) Czasem się wyłącza a jak jest zimno, to podczas pracy wypluwa olej, ale pompuje ostro. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Jeszecze co do tego Signa to w Olsztynie jeden wisi w sklepie :P Fajny rower ale racja amor do wymiany a i damper lubi sie spsuc . zalezy ktory model :) DS nie ma dampera z tylu.... FR natomiast ma... chodz i tak podoba mi sie ta ramka kross FR :) kto wie.. moze kiedys sie ja zakupi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 yoo rasta :D mam pytanie dzis(9.06.06) zamowiłem Unibike Evolution 6 powinien byc w srode :D i mam pytanie ten rower ma jakieś naklejki? wydaje mi sie ze nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Przyjedzie to zobaczysz :D Najwyrzej troche roboty i znikna 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 pytam sie jak ludzi a nie zobaczysz ma te naklejki czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Dwóch moich kolegów w środę dostanie unibiki. Jak nikt do tego czasu nie odpowie, to się odezwę. Ale już teraz na 90% mogę powiedzieć, że nie ma nalepek. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stabak Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Jak myslicie duzo wytrzymalsza jest piasta na kasete od takiej na wolnobieg? Bo sie zastanawiam czy zmienic w swoim rowerze. Powoli zaczynam dawac jej rade znaczy cos psuc sie zaczyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) 21 11 1991 unibike nie ma naklejek.. a jesli ma to pare... wiekszosc napisow jest malowanych na ramie Stobak mysle ze mocniejsza, chodz nie sa to jakies ogromne roznice... tyle tylko ze wymiana rozwalonego bebenka jest przewaznie drozsza niz zakup wolnobiegu ktory sie rozwalil :) ogolnie osobiscie mialem mniej problemow z piasta na wolnobieg... nie bylo problemu ze sie bebenek wali... chodz to naprawde zalezy od szczescia.. a juz opisywalem tutaj jak zakupilem uskzodzona piaste novatec z rozwalonym bebenkiem.. a koszt nowego to okolo 80 zl edit: kto jedzie w niedziele do goraszki? ja sie wybieram z paroma osobami na rowerach :) Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Ale mamy fajną pogodę - już dziś prawie wyszedłem na rower, ale zobaczyłem nadchodzące tony chmur i w końcu lunęło... Ciągle zimno i co chwile pada, jak dwa lata temu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 A nad Olsztynem swieci slonko , ptaszki cwierkaja wszystko jest super tylko mam egzamin w srode i zboja w poniedzialek :mur: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 A w kielcach po chmurnie, ale nie zapowiada się na deszcz:P Panowie co sądzicie o Giant`cie Sierra 2006 (na sramach) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Rowerek daje rady, godny polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 jak jeszcze nie kupilem roweru to kolega co sie zna nieco na rowerach powiedzial:" doloz to 500zl i kup gianta sierre, a zwlaszcza wersje na sramach" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 No ja wlasnie sie do niego przymierzam :) PS: a którą wersje brac: 2005 czy 2006 ? Róznią sie ramą i amorkami.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) A jakie są oba amorki? Daj znać, to ci powiem co lepsze. :) Tak BTW. Czy piasty novatec na przód są równie awaryjne jak te na tył? Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 2005: Suntour XC-60 2006: Suntour XCT skok ten sam (75 mm) Nie moge znalesc opinii zadnych o tym XCT :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...