Neo_x Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) na jakosc srama :) taka propo.. co do rowerkow z marketow.. patrzcie co dzisiaj sie mojemu kumplowi zdarzylo jak skoczyl przez jakas niewielka dziure :) pare cm :) http://tinyurl.com/g2nra tak wiec strzezcie sie marketowych rowerkow :) filmik robiony motka v360 wiec nie spodziewajcie sie jakosci hdtv ;) Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Żal mi tych wszystkcih psełdo jeźdźców :lol2: :blink: co kupują rowery w marketach z tarczówkami, gdzie późnije szpanują. A tak naprawde na dobrą tarczówkę trzeba wydac 300zł :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 mam rame bardziej pod tarcze... i podczas hamowania v-kami poprostu widac jak chamsko sie rama odgina :)Dobrze wyregulowany hamulec V-brake osiaga nacisk 750kg/cm kw. nie tylko rama ale i widelce Rock Shox potrafily sie poddawac - booster zalatwia sprawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 booster zalatwia sprawe. ano... boster kupilem dzien po tym jak kupilem rower :) bo poprostu hamowanie bez boostera bylo zbyt "miekkie" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 na jakosc srama :) taka propo.. co do rowerkow z marketow.. patrzcie co dzisiaj sie mojemu kumplowi zdarzylo jak skoczyl przez jakas niewielka dziure :) pare cm :) http://tinyurl.com/g2nra tak wiec strzezcie sie marketowych rowerkow :) filmik robiony motka v360 wiec nie spodziewajcie sie jakosci hdtv ;) Możesz opisać, co się stało kumplowi. bo oglądąłem ten filmik ze 3 razy i nic nadzwyczajnego na nim nie widzę :( Może, to rzeczywiście kwestia jakości filmu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 na jakosc srama :) taka propo.. co do rowerkow z marketow.. patrzcie co dzisiaj sie mojemu kumplowi zdarzylo jak skoczyl przez jakas niewielka dziure :) pare cm :) http://tinyurl.com/g2nra tak wiec strzezcie sie marketowych rowerkow :) filmik robiony motka v360 wiec nie spodziewajcie sie jakosci hdtv ;) Hmm gdzie to jest? Przy wisłostradzie może - ja tam często jeżdżę - ale po jakości filmu ciężko stwierdzić na 100%. A koło fajne - też miałem takie - na marketowcu jak walnąłem bokiem w garba na ulicy. Co do boostera - to zależy jakie hamulce - z prowadzeniem równoległym rozginały mi ramę a nie hamowały - natomiast teraz nie ma problemu - troche się gnie, ale niewiele, prędzej koło w poślizg wpada. A z przodu już jest zupełnie dobrze. Jasne, że booster trochę pomaga, ale nie na tyle, żeby był sens go montować. Booster jest na hamulce z równoległym prowadzeniem klocków. BTW - ostatnio jak jechałem to było tyle much jakby jakimś piachem sypało - nie wiem jak ludzie bez okularów jeżdża... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 wheelerfan na filmie widac jak moj kumpel zrobil osemke z kola po parucentymetrowym skoku :) Varrol to jest przy moscie lazienkowskim :) na wysokosci agrykoli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Varrol to jest przy moscie lazienkowskim :) na wysokosci agrykoli :) No tak, wiedziałem że znam to miejsce :lol: Ale co wy tak grubo poubierani - ja wczoraj z krótkim rękawkiem w krótkich spodenkach jeździłem - wczoraj około 16 tam przejżdżałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) no ja niestety ostatnio musze sie ubierac na dlugo bo mnie tydzien temu przewialo i nie mam kiedy sie wyleczyc.. a nie chce mi sie siedziec w domu... jak w czwartek w zeszlym tygodniu mialem temperature tak jeszcze ponad 37 stopni mialem jeszcze w ta srode... tak wiec od ponad tygodnia sie lecze ;) p.s. tez tam bylem ale przedwczoraj kolo 16 :) Edytowane 4 Czerwca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ja jakis miesiac temu mialem wlasnie po rowerze taka goraczke przez ponad tydzien co pozniej przerodzilo sie w angine ropna;) Takze lepiej czasem sie troche wykurowac. A tak btw to jak wyglada sprawa sciezek rowerowych w Warszawie? U mnie w Kielcach niestety jest bieda pod tym wzgledem;) Mamy jedna przez cale miasto:P Poza tym wczoraj w Gazecie Wyborczej przeczytalem ze jest zakaz jazdy po glownym kieleckim deptaku (ul. Sienkiewicza). Ta ulica jest tak fajnie nachylona ze bez wiekszego wysilku mozna osiagnac na niej predkosc kolo 50km\h co w polaczeniu ze slalomem miedzy ludzmi dawalo niezla adrenaline;) Podobno w maju wplepiono rowerzystom kilkadziesiat mandatow. Takze kieleccy cyklisci strzezcie sie:) Ale narzekac mimo wszystko nie moge bo z kazdej strony moje miasto otoczone jest pieknymi gorami swietokrzyskimi po ktorych uwielbiam jezdzic:D A zeby nie bylo OT to zakupilem w koncu takie hamulce: http://www.allegro.pl/item108021359_v_brak...lx_okazja_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ja jakis miesiac temu mialem wlasnie po rowerze taka goraczke przez ponad tydzien co pozniej przerodzilo sie w angine ropna;) Takze lepiej czasem sie troche wykurowac. daj spoqj :P ciezkio mi patrzec jak slonce swieci za oknem a ja nie moge wyjsc pojezdzic :) co do sciezek.. w warszawie takze rozowo nie jest... tutaj znalazlem mapke http://www.polibuda.info/art1706 tyle ze to z zeszlego roku... nie widze tutaj sciezki na okolo parku brodnowskiego http://um.warszawa.pl/v_syrenka/zielona/?mi_id=89&dz_id=8 ja chyba nie wiem gdzie oni maja ze 100 km sciezek w wawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) siebek cos w wyborczej pisali ze jest plan rozwojowy na lata 2050 - 3000 ze chca zrobic sciezki rowerowe ze slichowic (czyli ode mnie:D) i ... w kazdym razie ma byc tak ze sciezkami rowerowymi przetniesz cale kielce:P bedzie sciezka rowerowa na wschod, zachod, polnoc i poludnie kielc tak fajnie to podzielone ma byc :D a gory rzeczywiscie ciekawe sa, pojezdzic jest gdzie ;] tylko jeszcze 3 dni sie poprawiam i zaczne popierniczac na rowerze:P ---- aa budowe tych sciezek maja rozpoczac w przyszlym roku bodajze.. Edytowane 4 Czerwca 2006 przez mlodass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Neo_x W moim miescie 100km sciezek rowerowych poki co to czysta fikcja:) Poza tym wiekszosc z nich biegnie przez park po ktorym spaceruja cale rodziny nie zwazajac ze ich przechadzka odbywa sie po sciezce wyznaczonej wlasnie dla rowerzystow. Jak skoncze studia to pewnie przeniose sie do warszawy niezapominajac oczywiscie o zabraniu ze soba roweru i pewnie dopiero wtedy bede mial okazje sprawdzenia jak to u was wyglada. mlodass Mam nadzieje ze te plany nie pozostana planami;) Z tego co wiem to nasz prezydent jest bardzo dobrze do rowerzystow nastawiony. Tez mieszkam na slichowicach i mam zamiar niedlugo wyprobowac nowa sciezke rowerowa Kielce - Piekoszow (w koncu mamy niedaleko na karczowke :) ) W ogole ostatnio mam maly problem z korba. Mam korbe taka jak ta: http://www.allegro.pl/item108042233_shiman...bajkszop_c.html i ostatnio nie majac wiekszej wyobrazni skakalem sobie ze schodow. Efekt jest taki ze kwadrat w lewej korbie zrobil sie polokragly :P . Zastanawiam sie gdzie mozna dostac tylko lewa korbe bo na razie nie mam pieniedzy by inwestowac w calosc. Edytowane 4 Czerwca 2006 przez siebek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 siebek szukaj po allegro tylko samego lewego ramienia od korby.. moze nawet ktos ze znajomych ma :) a to ze zrobilo sie polokragle to zapewne dlatego ze miales za lekko to skrecone :) co do ludzi na sciezkach rowerowych.. po to jakis madry czlowiek wymyslil jezyk w buzi by takim ludziom powiedziec pierw delikatnie ze tu jest sciezka rowerowa... a jesli nie posluchaja to powiedziec im to mniej delikatnie .. lub poprostu delikatnie zaczepic np: pedalem o torbe ktora niosa w reku :) tylko nie tak zeby czlowieka zabic czy zeby samemu sie wyglebac.. tylko tak zeby poczul ze torba mu zaczyna "uciekac" :) gwarantuje ze szybko ze sciezki zejdzie taki delikwent jak sie wystraszy troszke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 plan rozwojowy na lata 2050 - 3000 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 fajnie beda sciezki wygladaly za 1000 lat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) viod chodzilo mi o to ze plan jest tylko nie wiadomo kiedy zrealizuja dlatego napisalem tak ;d kto chcial to zrozumial ;] taka rzeczywistosc:P plany sa tylko nie wiadomo kiedy zrealizuja;d Edytowane 5 Czerwca 2006 przez mlodass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 No niestety tych ścieżek za wiele nie ma, jeszcze w Wawie jest wesoło jak się jedzie i nagle droga się kończy - sporo takich miejsc. Albo droga wchodzi do parku, a tam tłumy ludzi - jakiś czas temu jak sobie przycisnąłem w lasku bielańskim, to tylko jęki przerażenia słyszałem za sobą... Co innego w puszczy kempinowskiej - ale nie zawsze mam czas na tak długie wycieczki - a i można się w piachy wpakować. Jednak chciałbym zwrócić uwage nie na ilość dróg rowerowych, ale na inne aspekty: - po pierwsze są bardzo wąskie - 3 rowery to już tak na styk - połączenia z ulicami są wymyślone przez inwalidę umysłowego - trzeba albo jechać 5km/h albo przeskoczyć koryto (jak ktoś jeździ to wie co to) - wiele ludzi wchodzi na drogę rowerową zupełnie nie zwracając uwagi na jadących - widziałem już kilka cudem unikniętych wypadków - sam kilka razy stuknąłem - najgorzej jest jak coś się dzieje w okolicy drogi (jakaś impreza itp) - w weekendy po drogach jeździ masa ludzi, którzy nie mają zupełnie wyobraźni - jeżdżą pod prąd i nie patrzą się na drogę, w ogóle zapominają że nie są sami na drodze, (jeszcze mam ślad po bliskim spotkaniu z takim) - szkło - tu nie jest źle, ale niedawno widzałem jak osoba przede mną przebiła obie opony na rozwalonej butelce - no i to co znamy i kochamy - ludzie łażący po drogach rowerowych - często z pieskami, albo idący środkiem - zdarzyło mi się nawet że mieli pretensje o to, że dzwonię na nich Marzy mi się trasa, gdzie mógłym wsiąść na rower i przejechać tam i z powrotem bez zwolnien do kilku km/h, czy zatrzymań, bez obawy, że ktoś z całej rodziny jadącej naprzeciwko nagle skręci w bok. Chciało by się jeździć ulicami - ale co to za przyjemność w spalinach i rykach samochodów - nie mówiąc o bezpieczeństwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Tez mieszkam na slichowicach i mam zamiar niedlugo wyprobowac nowa sciezke rowerowa Kielce - Piekoszow (w koncu mamy niedaleko na karczowke :) ) Kurde, też jeszcze nie jechalem tą sciezka :( Gdzie ona sie zaczyna (tzn w którym miejscu) i jak jest oznaczona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Co myslicie o Tym rowerku?? Wart tej ceny?? I czy jest dobry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Rama 14" :) Ty chcesz ten rower dla siebie czy dla 10 latka ?:) PS. Ja przedwczoraj kupowałem Meride na 26" kołach i ramie 16" (damka) dla chrześnicy żony dla 9-latki na komunie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Rama 14" :) Ty chcesz ten rower dla siebie czy dla 10 latka ?:) PS. Ja przedwczoraj kupowałem Meride na 26" kołach i ramie 16" (damka) dla chrześnicy żony dla 9-latki na komunie ... ;d buehaehaheaheaha przepraszam, nie mogłem wytrzymać [: hehe ogór myślę że za tą cenę będzie okey :] Edytowane 5 Czerwca 2006 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ;d buehaehaheaheaha przepraszam, nie mogłem wytrzymać [: hehe ogór myślę że za tą cenę będzie okey :] Mam okolo 175cm wzrostu, wiec ten rower bedzie ok dla mnie?? Przeciez to nie szosówka, tylko dirt. A na rowerach sie nie znam zabardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ja mam 1,80, a gang'a 14" i na laycie mogę walić km do miejscówek [: [haczykiem w tym wszystkim jest sztyca dł. 40cm ;d:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ja mam 1,80, a gang'a 14" i na laycie mogę walić km do miejscówek [: [haczykiem w tym wszystkim jest sztyca dł. 40cm ;d:]a rower ogólnie fajny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Marzy mi się trasa, gdzie mógłym wsiąść na rower i przejechać tam i z powrotem bez zwolnien do kilku km/h, czy zatrzymań, bez obawy, że ktoś z całej rodziny jadącej naprzeciwko nagle skręci w bok. Chciało by się jeździć ulicami - ale co to za przyjemność w spalinach i rykach samochodów - nie mówiąc o bezpieczeństwie. Dokladnie. Wlasnie takich sciezek rowerowych brakuje. Niestety dla wladz sa to zbyt duze koszty bo czesto chodzi o budowanie podziemnych przejazdow pod ulicami (u nas jeden taki powstal ;) ). Najbardziej irytujacy sa ludzie na sciezkach jak juz to wczesniej pisalem. Najlepsze jest to ze jest u mnie w miescie dlugi odcinek sciezki rowerowej oddzielony od deptaka dla pieszych pasem zieleni ale i tak 70% ludzi chadza sobie po drodze dla rowerzystow. Kurde, też jeszcze nie jechalem tą sciezka icon_sad2.gif Gdzie ona sie zaczyna (tzn w którym miejscu) i jak jest oznaczona ? Tez jeszcze nia nie jechalem. Ale z tego co czytalem to zaczyna sie gdzies na szczycie karczowki:) Oznakowanie jest podobno dosc mierne. Z relacji rowerzystow korzystajacych juz z tej sciezki dowiedzialem sie ze wiele oob poprostu sie gubi w lesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Oooo to musze sie koniecznie tam wybrac, strasznie mam ochote pojezdzic troche szybciej na niezbyt rownych terenach ;] lasy itp... nawet nie iwedzialem ze takie cos zrobili. musze sie tam wybrac, jeszcze tylko 2 dni i odpuszczam szkole ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Ogór daruj sobie to.. za takie pieniadze nie kupisz rowerka do skakania.. na polskie to wychodzi 1600 zl? za tyle to kupisz sredniej klasy rower do xc... jestes kolejna osoba ktora skieruje tutaj http://www.unibike.pl/dirt.html .. napewno bedzie to duzo lepszy wybor niz link do tego czegos co podales.. chodz moze troche drozszy.. ale nieporownywanie lepszy... jesli chcesz natomiast tani rower do skakania.. to tylko kross sign ds http://www.kross.pl/pl/rowery/rower_ex/specyfikacja.php?id=3 Edytowane 5 Czerwca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) viod chodzilo mi o to ze plan jest tylko nie wiadomo kiedy zrealizuja dlatego napisalem tak ;d kto chcial to zrozumial ;] taka rzeczywistosc:P plany sa tylko nie wiadomo kiedy zrealizuja;d Rozumiem , myslalem ze piszesz serio bo bez zadnego smayleja :) PS Neo + 5% :D ;) Edytowane 5 Czerwca 2006 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ten jest dobry?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...