Xalpha Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 to bedzie to samo :P Jutro pojade i powiem zeby mi odwrócili mi ten mostek... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 no to sam bierzesz klucze i odwracasz :) chyba ze zrobia Ci to za free :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Ja mam odwrócony mostek - ale podkładki na 2.5cm - dziwne - ano tak - ale to wynika z tego, że liczę na zmianę ramy w niedalekiej przyszłości na amortyzowaną... a by się przydała, bo ostatnio mi tak wybiło tylne koło, że miałem wrażenie bliskiego koziołka ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Hmm.. pojechałem dzisiaj z qmplem który kupil wczoraj Terrago MTB - złapał kapcia jak zjechaliśmy na dół kadzielni (rezerwatu, zjazd kamienisty, troche malych szkielek było) Wczoraj inny qmpel który ma Terrago Disc od 4 dni tez zlapal kapcia na kraweżniku... Czy oponki w Giant`ach są az takie beznadziejne ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 teraz takie pytanie, juz po fakcie ale zapytam tak z ciekawosci.. ;] ten rower --->> http://www.unibike.pl/rowery/missionfs.html w niektorych sklepach internetowych kosztowal okolo 700zł, czy to bylby lepszy wybor niz moj kross hexagon v4? napewno amortyzator jest lepszy... kuzyn ma ten rower ale jakos nie bylo czasu zeby przetestowac i tylk ow domu u niego sprawdzilem jak amor sie prezentuje... W sumie to ten rower powinien byc lepszy badz jest rpzerzutki altus.. nie wiem jak reszta ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 http://www.kross.pl/de/bikes/bike_atb/specification.php?id=3 ogolnie to ta sama klasa rowerow :) chodz tak czytajac opisy wnioskuje ze unibike jest troszke lepszy... amor, korba, suport maszynowy w unibike... nie wiem tylko jakie manetki ma ten kross :) zreszta po fotkach unibike jest troszke ladniejszy :) chyba ze to jakies zludzenie optyczne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Lepszy, ale kolosalnej różnicy nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 detki downhill-owej szukam.. tzw mocnej do 20zl.. ktos moze cos polecic?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Hmm.. pojechałem dzisiaj z qmplem który kupil wczoraj Terrago MTB - złapał kapcia jak zjechaliśmy na dół kadzielni (rezerwatu, zjazd kamienisty, troche malych szkielek było) Wczoraj inny qmpel który ma Terrago Disc od 4 dni tez zlapal kapcia na kraweżniku... Czy oponki w Giant`ach są az takie beznadziejne ? :( Z tego co ujrzalem w specyfikacji tych rowerow to maja one oponki Kenda. Sam jestem posiadaczem opon Kenda Kinetics i Blue Grove (obie 2.35") i nie narzekam. Jeszcze na szczescie (tfu tfu tfu) nie udalo mi sie przebic chociaz czesto jezdze po nieznanym mi terenie i niespodzianki typu kawalki szkla sa codziennoscia:) Moze koledzy mieli zbyt mocno napompowane opony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 trudno powiedziec.. bo przeciez je przebili.. ale raczej nie :) Ja mam kendy Cross Country w starym biku i ani razu nie przebilem (przez rok), w nowym tez mam kendy.. zobaczymy. Narazie musze podregulować przezutke przednią bo mi 1 nie chce wejsc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 trudno powiedziec.. bo przeciez je przebili.. ale raczej nie :) Ja mam kendy Cross Country w starym biku i ani razu nie przebilem (przez rok), w nowym tez mam kendy.. zobaczymy. Narazie musze podregulować przezutke przednią bo mi 1 nie chce wejsc :( Giant stosuje Kendy w modelach od najniższej aż do średniej pólki. Generalnie jednak jest to oponiarska druga liga - dobra do umiarkowanej rekreacji nic więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 yoo ja własnie dzis zakupiłem unibike evolution 6:) super rowerek. Gratis dostałem oswietlenie wartosci 100zł:). "Ziomy" z mojej ulicy stiwerdzili ze"ale masz zje****y rower. jebn**** bym w niego swoim rowerem(arcus chyba) to by sie rozwalil" :blink: ludzie sie nie znaja jak juz nie jestt firumy Giant itd to shit :lol2: to tak samao jak z ciuchami nicke,adidas,puma jak cos inengo to tez shit :mur: u mnie w miescie 90% ludu stwierdziło by ze moj unibike to jakas podrubka jak bros,arcus itd :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 To chyba ty jezdzisz na rowerze i to twoje zadowolenie sie liczy a nie ich :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 no dla mnie to super rowerek, ale wkurza mnie to ze komentuje to ludzie ktorzy sie nie znaja:) i pozniej jest smiech i sie dziwia dlaczego nie chce sie z nimi kolegowac:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Pamietam jak ja sie na kelly'sie pojawilem:) Tez nikt nie znal tej firmy i kazdy uwazal ze to szajs jakis. Jednakze zdanie ich mnie nie obchodzi ani troche:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 ludzie mysla ze swieca znając 3 orginalne firmy :D a tak co do tego unibike mocne ma obrecze kuł? i czy ma opony bezdentkowe i niezdzieralne :D bo nie wiem, ktoś mi metlik chyba w glowie zrobil z tym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) yoo ja własnie dzis zakupiłem unibike evolution 6:) super rowerek. Gratis dostałem oswietlenie wartosci 100zł:). "Ziomy" z mojej ulicy stiwerdzili ze"ale masz zje****y rower. jebn**** bym w niego swoim rowerem(arcus chyba) to by sie rozwalil" :blink: ludzie sie nie znaja jak juz nie jestt firumy Giant itd to shit :lol2: to tak samao jak z ciuchami nicke,adidas,puma jak cos inengo to tez shit :mur: u mnie w miescie 90% ludu stwierdziło by ze moj unibike to jakas podrubka jak bros,arcus itd :mur: Grrr... Jak widzę/słyszę o takich drecholach, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ja jestem jakiś inny. Mam koszulkę Adidasa Climacool tylko na rower (ew. do piłki) i z tymi trzema paskami na ramionach czuję się jak ostatni debil. :| Dla tego między innymi ja mam Specialized, a nie Gianta, albo Meridę czy inną Konę. Speca znają nieliczni, a na Wyżej wymienionych rowerkach mogą jsię bujać po osiedlu byle wieśniaki czy inni "lansiarze". Pozdrawiam i gratuluję dobrego wyboru. Unibike rulez. :) Jeśli kogoś uraziłem to sorry. To co powiedziałem to tylko moje uprzedzenia, które nie powinny nikogo urażać. ;-) Poza tym nie dotyczą one prawdziwych bikerów, tylko szpanerów, więc nie piszcie tekstów w stylu: "A ja mam Gianta i nie jestem wieśniakiem" Peace. :) Edytowane 16 Czerwca 2006 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Grrr... Jak widzę/słyszę o takich drecholach, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ja jestem jakiś inny. Mam koszulkę Adidasa Climacool tylko na rower (ew. do piłki) i z tymi trzema paskami na ramionach czuję się jak ostatni debil. :| Dla tego między innymi ja mam Specialized, a nie Gianta, albo Meridę czy inną Konę. Speca znają nieliczni, a na Wyżej wymienionych rowerkach mogą jsię bujać po osiedlu byle wieśniaki czy inni "lansiarze". Pozdrawiam i gratuluję dobrego wyboru. Unibike rulez. :) Jeśli kogoś uraziłem to sorry. To co powiedziałem to tylko moje uprzedzenia, które nie powinny nikogo urażać. ;-) Poza tym nie dotyczą one prawdziwych bikerów, tylko szpanerów, więc nie piszcie tekstów w stylu: "A ja mam Gianta i nie jestem wieśniakiem" Peace. :) thx :D moge cos usłyszec o tych obreczach i oponach? :D no dlatego mowie ze"ziomy" :D ja nie mam zadnych orginalnych ciuchów :D bo ciuch ze sklepu bez znaczka nosi sie tak samo jak ze znaczkiem :D no np giant no sama nazwa GIANT! z osprzetem hmm shit'owatym :D no coż takie jest zycie i nic sie na to nieporadzi, niekazdy ma neta i wie co dobre :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) co do obreczy to sie nie wypowiadam... ale opony masz normalne z detka :) bezdetkowych sie nie wsadza do rowerkow xc... znalezc takie mozna tylko w kolarkach/szosowkach... poprostu wsadzanie bezdetkowych jest bez sensu bo w terenie co chwile bys lapal dziure :) edit: kupilem jakas detke michelin za 22 zl... co prawda chcialem cos lepszego ale nie bylo.. tak wiec zobaczymy ile ta detka jest warta.. chodz na starej ponad rok jezdzilem bez latania :) Edytowane 16 Czerwca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Jezeli chodzi wam o Tubeless tak zwany to troche odstajecie od prawdy :) Niejaki Tubeless to oponka na wzor samochodowej , ma wieksza wytrzymalaosc na przebicia , male opory toczenia . Jednak jest pierunsko droga i troche ciezsza , przewaznie 200g na kolo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 co do obreczy to sie nie wypowiadam... ale opony masz normalne z detka :) bezdetkowych sie nie wsadza do rowerkow xc... znalezc takie mozna tylko w kolarkach/szosowkach... poprostu wsadzanie bezdetkowych jest bez sensu bo w terenie co chwile bys lapal dziure :) Mylisz się - są zestawy bezdętkowe np. Eclipse gdzie w opone lejesz specjalny płyn - lepik - jak zrobisz dziurę, to płyn ją zalepia - to jest najlepsze rozwiązanie. I stosuje się normalne obręcze i opony. Do tego chociażby Mavic i DT robią obręcze pod opony tubeless, gdzie się nie używa płynu. I to wszystko właśnie do XC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 tylko zobacz jak czesto sie to stosuje .. o fabrycznych rowerkach nie mowiac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 to co z tymi obreczami :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) http://www.rower.com/recenzje.php?op=prod&id=77 na temat vuelty airline 1... podejrzewam ze to ta obrecz Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 :D jak to te to muysle ze looz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 http://www.rower.com/recenzje.php?op=prod&id=1834 o mojej troszke mniej komentarzy ;) mimo wszystko ze kupilem ja uzywana to jestem z niej bardzo, alez to bardzo zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) RODI AIRILNE 1 / CNC takie ma obrecze moj unibike dobrE? Edit: Neo_x dobrze mowiles:) Edytowane 17 Czerwca 2006 przez 21 11 1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) ja jestem nieomylny ;DDD taka propo.. wie ktos jak to jest jechac pociagiem z rowerem z warszawy do pily? jakie sa koszta biletu ulgowego, przewozu rowerow? szukam tak po stronie pkp ale tam nie moge znalezc calego cennika... i jak taki przewoz wyglada? bo nie widzi mi sie zostawiac rower gdzies gdzie go nie widze :) (takie moje zboczenie ;) ) Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 z tego co ostatnio patrzylem na dworcu to są specjalne wagony do przewozu rowerow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Bilet cos kolo 4 ziko , w osobowych wbijasz go do pierwszego wagonu zaraz kolo maszynisty :) W pospiechach na koncu kazdego wagonu moze teoretycznie stac . Pierwsze testowane drugie nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...