Skocz do zawartości
Graver

Problem Z Wydajnością W ... F.e.a.r. ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż mam pewien problem. W grze FEAR w załączonym benchmarku uzyskuje niepokojąco niskie wyniki ... W samej grze tez nie jest za wesolo. W benchmarku osiągam max. 100 FPSów i jest to jakby "magiczna" liczba, której nie moge przekroczyć ;/ mój konfig:

AMD Athlon X2 4800+

GeForce 7900GT Rdzeń - 450/ Pamięci 660@543/735

4x512MB Geil 400 ...

nie wiem czym może być to spowodowane ... dodam, że uzywam sterowników ze strony nvidii w wersji 93.71

Aha i jeszcze dla porównania podam wynik z 3DMarka05 - 9107 marków

Myśle, ze wydajność w FEAR powinna byc lepsza ... co proponujecie ? :(

thx i pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość radioram 89'8 fm

wyłącz v-sync w sterownikach i grze :]

3dyta: nie ma za co - ktos inny by Ci powiedział to samo bo objawy były bardzo oczywiste

Edytowane przez radioram 89'8 fm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak mam wylaczyc v-sync w sterownikach?

EDIT: wielkie podziękowania dla radioram 89'8 fm ;] a juz sie przestraszylem, ze podczas wczorajszego montowania nowego chlodzenia cos uszkodzilem albo cus ;] dzięki wielkie jeszcze raz ;]

dla ciebie tak, ale jak ja przeczytalem funkcje tego "v-sync" to myslalem, ze zwiekszy wydajność ;] dlatego nawet tej opcji nie bralem pod uwage ... szczegolnie dlatego, że gra ogolnie zachowywala sie bardzo dziwnie (jak zmniejszalem detale, to liczba klatek zamiast zwiększać się, to spadala ;> )

Edytowane przez Damiano69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi