Skocz do zawartości
Skuters

Dfi I X1900 Problem Z......

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Na dzień dzisiejszy mam chłodzenie na CPU i NB, postanowiłem wzbogacić układ o bloczek na GPU :) I tu zaczynają się schody. Na NB mam bloczek XC1 i byłem zmuszony przełożyć grafikę na dolny slot PCI-E ponieważ radiator od mosfetów (czerwony) chaczył o króciec na bloku :(

Chłodzenie do grafy praktycznie styka się z dźwiękówką więc chyba nie ma takiego bloku który by się tam zmieścił?? A więc grafa musi iść z powrotem na górny slot. I teraz pytanie :) Co zrobić z radiatorem od mosfetów karty? Nie chciał bym go ciąć bo przy sprzedaży karty może być problem. Jaki bloczek polecacie za około 100zł na GPU i jakie radiatory dać na pamięci? Czy potrzebny będzie nawiew na nie? Dziękuje za odp ;]

CPU - Prison Pro V2 by Kyniek

NB - XC1

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Skuters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz mi sprzedać XC1, nie będziesz miał problemu :wink: . Mam wrażenie, że w tym miejscu, w jakim jest teraz, wentylator na GPU w ogóle nie pracuje i karta ci się gotuje. A oddnośnie pytania, to ci nie poradzę, IMO najlepiej byłoby przyciąć radiatorek na mosfetach, albo przynajmniej zdjąć ten i założyć inny, który mógłbyś bez bawy przypiłować, żeby nie byo probklemu z ewentualną sprzedażą/gwarancją.

Edytowane przez Diverse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bloczka nie mam zamiaru sprzedawać ;] Wentylator na GPU chodzi. Tak wyszło na fotce. Z założeniem innego radiatora na mosfety to nie głupi pomysł ;] tylko gdzie kupie taki radiator? No i jaki bloczek mam kupić na grafe? Co z chłodzeniem pamięci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MIPS Chipset DFI Lanparty na NB byłby chyba lepszy. Wydaje się niższy niż XC1 (sam mam XC1 ale w Infinity) i dłuższy więc może króćce byłyby dalej od karty i wszystko by się zmieściło.

No ale to tylko gdybanie a MIPS koszci 200PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze nie chciałbym zmieniać bloczku na NB. Pokombinuje coś z tym nieszczęsnym radiatorem od grafy. Ale jaki bloczek polecacie na X1900? Jakiś w przystępnej cenie i wydajny. Nikt na forum nie ma WC na X1900? Nie chce mi się wierzyć. Czy będzie konieczny nawiew na radiatory na pamięciach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi