dc10 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Mam mały dylemat bo nie wiem który z trzech poniższych zasilaczy kupić. Ze względu na cenę waham się pomiędzy trzema: 1. Amacrox Frei Erde 500W http://zenfist.pl/pID/1020.htm 2. Tacens Valeo Smart 480W http://zenfist.pl/pID/794.htm 3. Topower TOP-520P5 U12 EV 520W http://zenfist.pl/pID/45.htm Zasilacz chcę kupić przyszłościowo pod procesor dwurdzeniowy z mocną linią 12V. Aktualnie mój stary Chieftec 350W nie wyrabia przy obecnej konfiguracji (solidnie podkręcony socket A) i dla tego chce coś kupić "na wyrost" żeby za parę miesięcy znowu nie szukać następnego. Chętnie poczytam wszystkie za i przeciw. Może znacie w podobnej cenie do ok. 300 coś innego godnego polecenia z mocną linią 12V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Bardziej do mnie przemawia ten Topower. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 W tej cenie mógłby jeszcze być ten Chieftec 500W, ale ja jednak wzialbym Topower. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 http://zenfist.pl/pID/268.htm http://zenfist.pl/pID/273.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 http://www.awikomp.com.pl/sklep/product_in...c049eedd98fefa9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Żaden z tych co podałeś dc10 nie jest najtrafniejszym wyborem. Skłaniałbym się raczej ku propozycji typu topower P3 lub P6/P7. Jak chcesz wydajnie i niedrogo to chieftec lub FSP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dc10 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Żaden z tych co podałeś dc10 nie jest najtrafniejszym wyborem. Skłaniałbym się raczej ku propozycji typu topower P3 lub P6/P7. Jak chcesz wydajnie i niedrogo to chieftec lub FSP. Masz na myśli Chiefteki z serii produkowanej przez sirteca? Takie jak np. CFT-500-A12S ?? http://zenfist.pl/pID/298.htm Natomiast co do FSP to czy ten Amacrox którego podałem nie jest właśnie produkowany przez FSP? Co jest z nim nie tak? Bo szczerze mówiąc był moim liderem. (z pośród oczywiście tych trzech wymienionych przeze mnie w 1 poście). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 A Ste3an Swoje :) Amacrox dobra zasiłka, ale musisz ją dobrze obciążyć. W tedy będziesz miał optymalne napięcia. Jest też bardzo cichy. P.S Co ma takiego Topower, czego nie ma Amacrox, że warto za niego dopłącić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Właśnie m.in. to, co powiedziałeś. Bezproblemową współpracę ze sprzętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Znajda sie i takie co odmówia wspolpracy to nie regula... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charly_PL Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Żaden z tych co podałeś dc10 nie jest najtrafniejszym wyborem. Skłaniałbym się raczej ku propozycji typu topower P3 lub P6/P7. Jak chcesz wydajnie i niedrogo to chieftec lub FSP. Witam, a ja mam pytanie, który z poniższych zasilaczy wybrać. Oba są w podobnej cenie. Zależy mi nie tylko na jak najwyższej mocy (bo mój zestaw pobiera jakieś 370W), ale również na stabilności napięć (głównie 12V). Proszę pomoc. Zasilacze: Topower 450W P3 U12 EZ Topower 627 P6 EZ Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) oczywiście że Topower 627 P6 EZ EDIT TAK Edytowane 8 Stycznia 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charly_PL Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 oczywiście że Topower 627 P6 EZ rozumiem, że za tym wyborem nie przemwaia tylko większa moc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam, a ja mam pytanie, który z poniższych zasilaczy wybrać. Oba są w podobnej cenie. Zależy mi nie tylko na jak najwyższej mocy (bo mój zestaw pobiera jakieś 370W), ale również na stabilności napięć (głównie 12V). Proszę pomoc. Zasilacze: Topower 450W P3 U12 EZ Topower 627 P6 EZ Pozdro Twoj zestaw w zyciu nie weźmie 370w :lol: no chyba ze zrobisz gdzies male zwarcie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Tak na oko, to max. 200W :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charly_PL Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Twoj zestaw w zyciu nie weźmie 370w :lol: no chyba ze zrobisz gdzies male zwarcie :P Liczyłem przy wykorzystaniu takiej znanej stronki, gdzie podajesz wszystko co masz w kompie i podłączone od niego oraz czy podkręcasz proca i wynik był coś około 370W. Nie wiem czy podkręcana grafika zwiększa pobór mocy. Nie było do wyboru mojego modelu, tylko zwykły 7600GS. Chcę zabezpieczyć moc do podkręcania wszystkich podzespołów, a nie do konfiguracji przy ustawieniach standard. Oczywiście nie sama moc jest najważniejsza, stabilność napięć i sprawność zasilacza również. Patrzę również przyszłościowo, bo konfiguracje zmieniają się szybko (wszystko tanieje). Obecnie mam Modecoma 350W PFC i widzę, że mnie ogranicza (wcześniej przy innej konfiguracji wystarczał), chociaż do samego zasilacza nie mam uwag. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) jesli mialbys wierzyc takowym stronka moj zasilacz juz dawno by wybuchl a on nawet szybciej nie chce krecic wiatrakiem :P patrz moj opis co mam a jaki "słaby" zasilacz :] Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charly_PL Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 jesli mialbys wierzyc takowym stronka moj zasilacz juz dawno by wybuchl a on nawet szybciej nie chce krecic wiatrakiem :P patrz moj opis co mam a jaki "słaby" zasilacz :]Co w takim razie mi proponujesz? Pozostać przy obecnym zasilaczu Modecom 350ATX 2.0 PFC, czy wymienić na mocniejszy (nie koniecznie aż 520W) ale markowy, np. Topower ? jesli mialbys wierzyc takowym stronka moj zasilacz juz dawno by wybuchl a on nawet szybciej nie chce krecic wiatrakiem :P patrz moj opis co mam a jaki "słaby" zasilacz :]i jeszcze jedno pytanie. Co to jest ten IHS i czemu "no IHS". Czy on utrudnia OC ? O co z tym chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Co to jest ten IHS i czemu "no IHS". Czy on utrudnia OC ? O co z tym chodzi? IHS to kawałek "blaszki" przykrywającej rdzeń procesora (dla bezpieczeństwa). No IHS znaczy właśnie bez tej blaszki (czyli po oskalpowaniu procka :wink: )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...