Jawor_ Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam Planuje zakup laptopa - moge przeznaczyc na ten cel max 4000 zl ... Zalezy mi aby posiadal on dwurdzeniowy procesor oraz 1 GB ram ... Od czasu do czasu wykorzystywany on bedzie do gier, a wiec musi posiadac karte graf. umozliwiajaca to. Na oku mam dwa modele - oba Asusy: http://www.sirius.pl/notebooki/towar_cenni...A6TC-AP015.html http://www.sirius.pl/notebooki/towar_cenni...A8JN-4P016.html Mam do Was pytanie jak sie maja do siebie Turiony X2 oraz Core 2 Duo ? C2D na pewno sa wydajniejsze ale o ile mniej wiecej ? Jak wyglada sytuacja z bateria ? Ktory laptop ile powinien wytrzymac ? Bardzo prosze o wszelkie rady ew. inne propozycje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ja wybralem A8JN 4P016M (razem z zainstalowanym systemem Windows Media Center) i mam nadzieje ze bede zadowolony. Jak juz do mnie dotrze to podziele sie wrazeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie chciałem zakładać nowego tematu bo interesuje mnie zakup laptopa właśnie w granicy 4000zł. Nigdy nie obcowałem z laptopami, więc trudno mi się na cokolwiek zdecydować, zważywszy na to, że laptop nie będzie dla mnie, tylko dla mojej dziewczyny :) .Z tego co doradzili mi znajomi i z tego co wyczytałem na rożnych forach(tutaj również), w granicy tej kasy byłby to lapek Toshiba, bądź Asus. Nie mam zielonego pojęcia na co zwrócić uwagę wybierając odpowiedni komputer. Z założenia laptop nie będzie służył do grania, główne jego zadnia to oglądanie filmów, przeglądanie internetu, nagranie jakiś płyt, słuchanie muzyki, dysk w miarę duży, przydałby się tez czytnik kart, ale nie koniecznie. Co do matrycy to w miarę duża, najlepiej za szkłem...Ale koniec pisania, proszę zorientowanych w temacie o jakieś konkretne modele i poradę bo naprawdę jestem w tym zielony... Z góry dziękuję!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Na oku mam dwa modele - oba Asusy: http://www.sirius.pl/notebooki/towar_cenni...A6TC-AP015.html http://www.sirius.pl/notebooki/towar_cenni...A8JN-4P016.html Po co przepłacać: http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/1811/ http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/2238/ Ja bym brał tego: Asus A8JN-4P016 C2D zjada na śniadanie tego AMD. Edytowane 7 Stycznia 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie chciałem zakładać nowego tematu bo interesuje mnie zakup laptopa właśnie w granicy 4000zł. .Z tego co doradzili mi znajomi i z tego co wyczytałem na rożnych forach(tutaj również), w granicy tej kasy byłby to lapek Toshiba, bądź Asus. Z założenia laptop nie będzie służył do grania, główne jego zadnia to oglądanie filmów, przeglądanie internetu, nagranie jakiś płyt, słuchanie muzyki, dysk w miarę duży, przydałby się tez czytnik kart, ale nie koniecznie. Co do matrycy to w miarę duża, najlepiej za szkłem... Z góry dziękuję!! :) No to może 17 calowy Toshiba P100-141 za 3760 zł? http://www.softon.com.pl/sklep/index.php?s...kt&pid=4173 Intel Core Solo (Yonah) T1300 1,66 GHz 667 MHz, 512 MB DDR2 RAM (533 MHz), 17 cali, TruBrite WXGA+ TFT 1440x900 pikseli, Karta dźwiękowa stereo 16 bitów wbudowane głośniki stereofoniczne Harman Kardon, uniwersalne gniazdo multimedialne typu 5 w 1 (obsługuje karty SD, Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMedia Card, xD-Picture Card), Gwarancja producenta 24 miesiące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Chlopie ty pomysl co ty piszesz :lol: Intel GMA950 do gier ? :lol: Edytowane 7 Stycznia 2007 przez baxxxio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Z założenia laptop nie będzie służył do grania, główne jego zadnia to oglądanie filmów, przeglądanie internetu, nagranie jakiś płyt, słuchanie muzyki, dysk w miarę duży, przydałby się tez czytnik kart, ale nie koniecznie. Co do matrycy to w miarę duża, najlepiej za szkłem...Z góry dziękuję!! :) Z założenia laptop nie będzie służył do grania: baxxxio! ja odpisałem (cytowałem!) na post Adrianadik, który wyraźnie stwierdza, że "z założenia laptop nie będzie służył do granie", a nie odpisywałem na post Jawor_'a! Ludzie! Czytajcie posty! Czy to takie trudne? Gdzie ja napisałem, że ten lapek jest do gier? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Bedzie mial chlopak uraz do notebookow jak zacznie od 17" ;) Rzeczywiscie niefortunnie wybral temat do kontynuowania bo do 4000 autor i kontynuator chcieli calkiem co innego ;) Mea culpa misico :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie ma sprawy baxxxio! Masz rację: Rzeczywiscie niefortunnie wybral temat do kontynuowania bo do 4000 autor i kontynuator chcieli calkiem co innego... Ale wiara często nie zwraca uwagi na tematy, wcale ich to czasami nie obchodzi jaki temat, tylko ciągną swoje (temat w temacie lub co gorsza temat obok tematu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 ...Ale wiara często nie zwraca uwagi na tematy, wcale ich to czasami nie obchodzi jaki temat, tylko ciągną swoje (temat w temacie lub co gorsza temat obok tematu). Obchodzi, obchodzi, ale po co kolejny topic? Jeden juz istnieje wiec zapytalem w tym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Obchodzi, obchodzi, ale po co kolejny topic? Jeden juz istnieje wiec zapytalem w tym... A ja odpowiedziałem i oberwałem... i już wszystko w porządku! Może 17 calowy to rzeczywiście troche za duży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 ...Może 17 calowy to rzeczywiście troche za duży?No moze zle sie wyrazilem, 15,4 powinno byc w porzadku, ale szklo chyba konieczne, "lepsza widocznosc" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...