Kiroy Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Jakie mogę dać max napięcie na pamięci ddr kingston hyperx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Podaj oznaczenie z nalepki. A, AK, AK2, K - to wazne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiroy Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Podaj oznaczenie z nalepki. A, AK, AK2, K - to wazne. Na nalepce mam coś takiego KHX3200AK2/1G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Na nalepce mam coś takiego KHX3200AK2/1Gprawdopodobnie ch5, wiec ile wlezie V, na codzien do 3.2v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zalezy kiedy kupowane, gdy tak niedawno (ok rok) to są na CE5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) prawdopodobnie ch5, wiec ile wlezie V, na codzien do 3.2vIMHO to Infineon jest nie Winbond. Edytowane 17 Grudnia 2006 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Może być winbond, ale tak jak już zostało napisane "zależy kiedy kupowane". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiroy Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Pamieci kupione poł roku temu. A jak zdejme radiatory to strace gwarancje? Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Kiroy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 tak jak pol roku temu i nowe to na pewno nie winbond Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiroy Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 No to jezeli jest to Infineon to jakie max moge dac napieci? I czy te pamieci sa dobre do oc? Mozna stwierdzic dokladniej jakie to pamieci, bo z tego co szukalem to znalazlem rozne kosci Infineona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Dobre sztuki ładnie latały :) Uwierz mi, to są CE5 jeśli to jest infineon. Napięcie ok. 3v max na codzień. Łatwo możesz sprawdzić czy to nie winbond - daj 3,3v i spróbuj odpalić 200 MHz 2-2-2-5 1T :) (nic im sie nie stanie, jestem pewien, ze komputer sie nie wlaczy - wtedy masz pewnosc, ze to infineon) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiroy Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Mam plyte dfi ultra-d. Procek chodzi stabilnie na 2,7 ghz, ale pamieci nie chca wstac nawet jak ustawie je na 120 w biosie. Max wstaja jak ustawie na 100. Przecież one powinny bez problemu chodzić na 400 mhz, jak ustawie na 120 to to nawet 400 nie jest. Co jest grane? Czym to moze byc spowodowane? Prubowalem dac troche wieksze napiecie, ale tez nie pomagalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Timingi, alpha timingi lub ustawienia kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiroy Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Timingi poluzowalem z 2-3-2-6 na 2,5-3-3-6. Ale reszty nie ruszalem bo sie na tym nie znam. Mozesz mi powiedziec jak je ustawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Imo problem leży w ustawieniach kontrolera, a dokładnie to read preamble i max async latency, musisz to dobrać do konkretnego dzielnika. btw sprawdzałeś czy pamieci ida na standardowych timingach jak dasz dzielnik 200MHz i proca puścisz na stock? Edytowane 17 Grudnia 2006 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiroy Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Automatycznie ida na troche wyzszych, ale jak ustawie manualnie te gwarantowane to wszystko dobrze smiga. Jak moge to zmienic ? (ead preamble i max async latency) Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Kiroy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) W bios'ie, myślenie nie boli aż tak mocno. Wartości RP próbuj na przedziale 5-7 MAL 7-10, na jakiejś kombinacji powinno zadziałać. Edytowane 17 Grudnia 2006 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Panowie chyba się troszke zamotałem ale z tego co widziałem to Infineony latały dobrze, ale z niskim napięciem chbyba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiroy Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 To w takim razie mogę dać spokojnie 3-3,1V do pracy na codzień? Jak powinienem ustawić Bank Cycle Time(TRC)? Pomóżcie mi ustawić parametry. Ja ustawiam je tak i chyba robie coś źle: # CasLatency 2,5 # RAS to CAS Delay - 3 # Min RAS active time (Tras) - 6 # Row precharge time (Trp) 3 # Row cycle time - 7 # Row refresh cyc time (Trfc) - 14 # Row to Row delay - 7 # Write Recovery time (Twr) - auto # Write do Read delay (Twtr) - auto # Read to Write delay (Trwt) - auto # Refresh period (Tref) tu nie pamietam # Write Cas Latency (Twcl) - auto # DRAM Bank Interleave - enabled # DQS Skew Control - Auto # DQS Skew Value - auto # DRAM Drive Streangth - auto # DRAM Data Drive Streagth - auto # Max Async Latency - 8 # Read Preamble Time - 6 # Idle Cycle Limit - auto # Dynamic Counter - auto # R/W Queue Bypass - Auto # Bypass Max - auto # 32 Byte Granularity - nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...