zbiku0 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, otóż mam wypalarke dvd Lite-On SOHW 1693S i pojawił się jakiś czas temu problem. Mianowicie płyty dvd wypala po 30min (8x) a pare min mniej 16x. Zwykłe płyty też dłużej nagrywa. W czym tkwi problem? Może się zapchał bufor w systemie? Da się go jakoś wyczyśćić bo sys śmiga już z 5miechów ogólnie ładnie i szkoda mi formata robić. Edytowane 17 Grudnia 2006 przez zbiku0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Wątpię aby było to "zapchanie bufora w systemie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiku0 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Wątpię aby było to "zapchanie bufora w systemie". Z tą odpowiedzią to naprawdę się wysiliłeś. Dalej nie wiem jak rozwiązać mój problem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Pewnie nagrywarka się przestawiła na trym PIO zamiast DMA.Przestaw w menadżerze urądzeń we właściwościach kontrolera IDE/ATA na DMA i powinno znowu śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zdefragmentuj dysk. U mnie na takie problemy pomogła też reinstalka systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 głowę sobie zreinstaluj :P 1. tryb dma 2. jeśli możesz w appsie którym wypalasz zwiększ bufor w ramie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiku0 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) dzięki chłopaki za odpowiedzi, faktycznie tryb DMA się wyłączył, włączyłem go w menadzerze urzadenm potem zainstalowałem DVD Region CSS i mimo to wyskoczył komunikat ze DMA dla hdd i napedow jest wylaczone, progs go włączył i już wsio śmiga normalnie :) Dziękówka Edytowane 19 Grudnia 2006 przez zbiku0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...