MeHow Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Witam, mam taki w miare duzy problem. Otoz musze zbudowac sobie baze danych, umiescic cos w niej i potem odwolywac sie do tego za pomoca mojej wlasnej aplikacji. Problem zamodelowania bazy nie jest tutaj istotny, bo to raczej mi sie uda. Pytanie jest nastepujace, czy znacie jakas w miare prosta baze danych i aplikacje ja obslugujaca, w ktorej moglbym wyklikac w prosty sposob swoja aplikacje, ktora bedzie cos dodawac do bazy danych, wyswietlac itp. Probowalem Oracle'a i jego designera, ale po postawieniu bazy, stworzeniu repozytorium, nie udalo mi sie zbudowac zadnej prostej aplikacji, po prostu koszmar. Tak wiec, co mi mozecie zaproponowac? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, mam taki w miare duzy problem. Otoz musze zbudowac sobie baze danych, umiescic cos w niej i potem odwolywac sie do tego za pomoca mojej wlasnej aplikacji VS 2005 i kontrolki ADO.NET baza danych PostgreSQL/MySQL/MSSQLServer A baz klikania to można odwołać się za pomocą JDBC i Javy , pakujesz komendy SQLa do stringa a potem je przesyłasz i tyle . PS: Oracle to chyba najbradziej skomplikowana baza danych na świecie Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Haquim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 ...... PS: Oracle to chyba najbradziej skomplikowana baza danych na świecie Skomplikowany może i jest, ale jak poznasz oferuje pełno możliwości. Więc może i Oracle jest najbardzie skomplikowną bazą (chciaż pewnie nie słyszałeś i nie widziałeś DB2 ;)) ale jedną z najpopularniejszych i najbardziej znanych, czyli warto znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Zgadzam się z Haqiumem. w VS .Net szybko to wyklikasz. A co do baz to możesz spróbować MySQL i programik TOAD for MySQL, albo PostgreSQL i jest chyba coś takiego jak psqladmin. Chociaż pod VS najłatwiej będzie chyba jednak z M$ SQL Serverem. Jest w wersji express za free, tak samo Management Studio. Edytowane 19 Grudnia 2006 przez The_Structor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 ok, leci postgres i JDBC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...