Skocz do zawartości
mario84

Kingston 667 Mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Bardzo prosze o pomoc w ustawienu timingow w biosie. Posiadam plyte Gigabyte m55 plus S3g procek sempron 3000 oraz 512mg ramu Kingston 667. Problem z jakim walcze juz trzeci dziec to niemoc w ustawienu timingow w biosie, nie znam sie na tym a chcialem podkrecic procka. z 1600 mhz. Jedyne co mi sie udalo osiagnac to na ustawieniech default 1760mhz. po podniesieniu fsb na 220mhz z 200.

ustawienia pamieci w biosie

CAS LATENY 5

1T/2T COMMAND TIMING 1

COMMAND REPLAY 3

WRITE RECOWERY TIME 5

PREOHARGE TIME 2

ROW CYCLE TIME 21

RAS TO CAS R/W DEALY 5

RAS TO CAS RELAY 3

ROW PREHARGETIME 5

MINIMUM RAS ACTIVE TIME 15

co mam zmienic zeby obnizyc http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2bb95f2f616993b2.html ????

przy wyzszej wartosci gdy podkrecam fsb system jest niestabilny albo niestartuje wogule. Dodam tylko ze probowalem juz obnizyc w biosie czestotliwosc pamieci z 667 na 533 ale rowniez wystepuja bledy. jak ustawic te nieszczesne timingi ?

z gory bardzo dziekuje za pomoc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Bardzo prosze o pomoc w ustawienu timingow w biosie. Posiadam plyte Gigabyte m55 plus S3g procek sempron 3000 oraz 512mg ramu Kingston 667. Problem z jakim walcze juz trzeci dziec to niemoc w ustawienu timingow w biosie, nie znam sie na tym a chcialem podkrecic procka. z 1600 mhz. Jedyne co mi sie udalo osiagnac to na ustawieniech default 1760mhz. po podniesieniu fsb na 220mhz z 200.

ustawienia pamieci w biosie

CAS LATENY 5

1T/2T COMMAND TIMING 1

COMMAND REPLAY 3

WRITE RECOWERY TIME 5

PREOHARGE TIME 2

ROW CYCLE TIME 21

RAS TO CAS R/W DEALY 5

RAS TO CAS RELAY 3

ROW PREHARGETIME 5

MINIMUM RAS ACTIVE TIME 15

co mam zmienic zeby obnizyc http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2bb95f2f616993b2.html ????

przy wyzszej wartosci gdy podkrecam fsb system jest niestabilny albo niestartuje wogule. Dodam tylko ze probowalem juz obnizyc w biosie czestotliwosc pamieci z 667 na 533 ale rowniez wystepuja bledy. jak ustawic te nieszczesne timingi ?

z gory bardzo dziekuje za pomoc !

A probowales zmienic Command Rate na 2T???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi