Skocz do zawartości
silver_pl

Rozkodowanie Radia W Mercedesie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niedawno kupiłem w Niemczech Mercedesa E z 2001 roku, ma on oryginalne radio mercedesowskie, i prosi o kod, ale ja go nie dostałem.

Dane z radia:

Nr. A1708200386

Model MF2910

Wyprodukowane dla Mercedesa na Węgrzech.

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc??

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam istnienie generatorów kodów, wystarczy dobrze poszukać.Takim sposobem udało mi się rozkodować radio Ford 6000cd w focusie, samochód krajowy powypadkowy z komisu z pierwszej ręki i tylko bez papierów od radia sic! Ktoś najwyraźniej bardziej potrzebował tych papierów myśląc, że kod jest uniwersalny, po rozmowie z poprzednim właścicielem okazało się, że zdał całą dokumentacje na temat wozu.

Zdziercy w ASO chciały 50zł i trzeba było do nich podjechać a z tego co wiem to takie informacje mają w bazie danych dla każdego sprzedanego pojazdu.

Edytowane przez thermalfake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze 1 patent :

Zamrożenie kosci EEprom by wymazac z niej Kod. Z tego co wiem skuteczne..

Narazie nie robie w domu zadnego urzadzenia opartego o te kosci ale moze spróbuje se zamrozic dla testu kosc biosu agregatem z starej mobo i zobaczyc czy da sie odczytac dane..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamrożenie EEPROM kończy się totalna blokadą radia i wgrywaniem w najlepszym wypadku od nowa całej zawartości EEPROM. Bardzo łatwo jest naruszyć/wykasować zawartość pamięci EEPROM, dlatego producenci tworzą szyfrowanie i sumy kontrolne w danych zapisanych do EEPROM. Jeśli się one nie zgadzają, to procek przyjmuje, że ktoś próbował grzebać przy pamięci EEPROM i się blokuje na amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi