silver_pl Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Witam, Niedawno kupiłem w Niemczech Mercedesa E z 2001 roku, ma on oryginalne radio mercedesowskie, i prosi o kod, ale ja go nie dostałem. Dane z radia: Nr. A1708200386 Model MF2910 Wyprodukowane dla Mercedesa na Węgrzech. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zapytaj na elektrodzie. Może uda się wygenerować kod na podstawie S/N radia. W najgorszym wypadku czeka Cię przeprogramowanie Epromu radia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 na elektrodzie "Zabronione jest publiczne pytanie i liczenie kodów" wiec nici z planu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 taa, już zdążyłem zauważyć :/ Ale może ktoś jest w stanie mi pomóc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Publiczne tak, ale od czego jest PW? Ja tą metodą dostałem generator kodów do siakiegoś radyjka od Forda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 zadzwon do przedstawiciela i zapytaj jak nei jest lewe to podadza Ci a jak jest to zdychaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Tez miałem ten problem z radiem w fordzie, skończyło sie tak ze ojciec podjechał do jakiegos elektronika i juz radyjko gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Potwierdzam istnienie generatorów kodów, wystarczy dobrze poszukać.Takim sposobem udało mi się rozkodować radio Ford 6000cd w focusie, samochód krajowy powypadkowy z komisu z pierwszej ręki i tylko bez papierów od radia sic! Ktoś najwyraźniej bardziej potrzebował tych papierów myśląc, że kod jest uniwersalny, po rozmowie z poprzednim właścicielem okazało się, że zdał całą dokumentacje na temat wozu. Zdziercy w ASO chciały 50zł i trzeba było do nich podjechać a z tego co wiem to takie informacje mają w bazie danych dla każdego sprzedanego pojazdu. Edytowane 20 Stycznia 2007 przez thermalfake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Jest jeszcze 1 patent : Zamrożenie kosci EEprom by wymazac z niej Kod. Z tego co wiem skuteczne.. Narazie nie robie w domu zadnego urzadzenia opartego o te kosci ale moze spróbuje se zamrozic dla testu kosc biosu agregatem z starej mobo i zobaczyc czy da sie odczytac dane.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zamrożenie EEPROM kończy się totalna blokadą radia i wgrywaniem w najlepszym wypadku od nowa całej zawartości EEPROM. Bardzo łatwo jest naruszyć/wykasować zawartość pamięci EEPROM, dlatego producenci tworzą szyfrowanie i sumy kontrolne w danych zapisanych do EEPROM. Jeśli się one nie zgadzają, to procek przyjmuje, że ktoś próbował grzebać przy pamięci EEPROM i się blokuje na amen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...