nobange Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, niedawno zakupilem Athlona Mobile 2400+ i wrzucilem go na plyte Asus A7N8X-X. Niestety nie przewidzialem tego, ze Mobilki maja inaczej kodowane napiecia i defaultowe 1,35V nie jest mozliwe do ustawienia na tej plycie (w biosie mam minimum Vcore 1,525V). Na tym napieciu proc sie tylko niepotrzebnie grzeje. Zalezy mi na cichym kompie, wydajnosc jest na 2 mejscu i dlatego chce zeby chodzil na jak najmniejszym napieciu. Dlatego pytanie do znawcow tematu: Jaka plyte glowna mam kupic zebym mogl ustawic 1,35V Vcore? Licze na odpowiedzi sprawdzone, najlepiej empirycznie przez ludzi, ktorzy maja/mieli taki procesor i bawili sie napieciami Vcore. Pozdrawiam Edytowane 18 Grudnia 2006 przez nobange Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Ja miałem Slteka 75FRN2-RL i o ile mnie pamięć nie myli to tam można było nawet 1.1v ustawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Epox 8rda+pro, najmniej to 1.2V. Płyta jest spoko do OC i bezproblemowa, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Każdy pochwali co innego. NF7-S, bezproblemowe mobo i na passive możesz sobie na tej płycie puścić każdego takiego proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Dowolny Soltek zaczynając od DRV5 (KT333) ma regulację napięć od 1,1V do 1,85V. Dodatkowo na VIA będziesz mógł sobie za pomocą cpu crystal id zrobić "pseudo PowerNow" - prawie jak na laptopie ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nobange Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Dzieki za odpowiedzi. Chyba kupie jakiegos Solteka. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...