HucK Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Od kiedy mamy sieć w domu, to chodzi ona cały czas powoli. Tzn. Jak ja przesyłam coś do brata to idzie ok. 30% wydajności, a jak on do mnie to 0,5% i nawet MP3 nie idą (przycinki). Tak samo z tatą, ale 0,5% jest w obie strony. Router w podpisie. Kable pozaciskane dobrze, sprawdzone testerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Limit polaczen w xp? Firewall? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Firewalla nikt nie ma (sprzętowy w routerze), z limitem próbowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja mialem identyczny problem przy braku DMA w jednym z kompow. Po przelaczeniu na DMA w obie strony smigalo z jednakowa predkoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) możesz też spróbować przestawić prędkość działania sieciówek z auto na full duplex 100Mb/s ( czy jaką tam masz prędkość sieciówek) Edytowane 18 Grudnia 2006 przez grandzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Ja mialem identyczny problem przy braku DMA w jednym z kompow. Po przelaczeniu na DMA w obie strony smigalo z jednakowa predkoscia.Próbowałem możesz też spróbować przestawić prędkość działania sieciówek z auto na full duplex 100Mb/s ( czy jaką tam masz prędkość sieciówek)Tego też. Jak zmniejszę transfer na ~12mb/s to MP3 da się posłuchać, (nie gubi wtedy pakietów), ale przesyłanie czegoś i tak idzie 5-15% EDIT: Jeśli to ma naczenie to jeden komp ma 98se, a dwa XP SP2 i mają NTFS (ale to nie przez system plików, bo po tych kompach z XP też nie idzie) Edytowane 18 Grudnia 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 jak gubi ci pakiety to albo sprawa kabla albo swicha/routera ;) PS.mozliwe ze kable przechodza obok czegos co generuje silne pole magnetyczne stad to. Wiekszosc tanich testerow sprawdza tylko poprawnosc zacisniecia kabla, niestey nie jest w stanie sprawdzic jak mocno sygnal jest w nich wylumiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Mój komputer nie gubi pakietow gdziekolwiek jest, a mojego brata i taty gubia zawsze. Formaty nie pomagaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Mialem kiedys podobny problem w firmie gdzie stawialem siec, okazalo sie ze kabel z sieci przebiegal obok zasilacza z bezprzewodowego telefonu. Po odsunieciu kabla na odleglosc okolo 50 cm wszystko zaczelo dzialac jak nalezy. Sprawdz czy na drodze kabla sieciowego nie masz jakis urzadzen generujacych pole magnetyczne ( transormatory, zasilacze itp. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Mam, ale dziwne, że mój komputer chodzi dobrze bez względu na kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...