Siwyx Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Witam przymierzam sie do Arctic Cooling Accelero S2 posiadam karte ge force 7300 GT która siedzi na płycie DFI Infinity.Pytanie moje brzmi czy niebedzie problemu z montazem tego chłodzenia ? zeby niebyło akcji np z wpieciem jej do PCi express badz niebedzie przeszkadał HR 05 SLI ? ponizej foto zgóry dzieki za pomoc Edytowane 16 Października 2007 przez Siwyx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Panowie jak jest z tymi radiatorkami na pamięci. Rzeczywiście tak słabo się trzymają? W jakimś zagranicznym teście wyczytałem, że wystarczy przykleić a następnie przycisnąć je np grubą książką na jakieś 20 min :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Panowie jak jest z tymi radiatorkami na pamięci. Rzeczywiście tak słabo się trzymają? W jakimś zagranicznym teście wyczytałem, że wystarczy przykleić a następnie przycisnąć je np grubą książką na jakieś 20 min :-PU mnie jest ok, jeden nawet przykleiłem na mosfety i się trzyma. Co do poprzednika: O hr nie powinien zawadzać, ale będziesz musiał ciąć, poszukaj post #106 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwyx Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 eyah dzieki znalazłem posta tylko ze tam jest 7600 grafa a ja mam 7300 i jesli dobrze myśle to nie to samo :mellow: wiec czekam dalej na opinie bo szkoda bybyło wydac kase zeby to lezało sobie :blink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) eyah dzieki znalazłem posta tylko ze tam jest 7600 grafa a ja mam 7300 i jesli dobrze myśle to nie to samo :mellow: wiec czekam dalej na opinie bo szkoda bybyło wydac kase zeby to lezało sobie :blink: pozdrawiamMyśle, że pcb od galaxy na 7600 jest takie same jak na 7300gt. Podeślij wszystkie wymiary zaznaczone na foto. Coś się wymyśli :wink: Edytowane 17 Października 2007 przez eyah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 troche mnie to dziwi, pisze ze s2 jest przystosowane do 7300, jak i zreszta do 7600, eee niedbalstwo ze strony AC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aln Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Aln mam do Ciebie prośbe, ponieważ chce kupić S2 na mojego Galaxy a mój big tower jest toszke wąski i boje sie czy chłodzenie będzie sie mieściło w obudowie, czy mógł byś zmierzyć ile jest mm od brzegu karty do końca chłodzenia? Będe bardzo wdzięczny. Pozdrawiam i z góry dziękuje. Fresh tam jest prawie 5 cm. u mnie jest akurat na styk. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 ALN dzięki wielkie. Prawie 5cm z tym plastikiem? A jak to by sie miało po ściągnięciu plastika jeśli możesz? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aln Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) ALN dzięki wielkie. Prawie 5cm z tym plastikiem? A jak to by sie miało po ściągnięciu plastika jeśli możesz? Pozdrawiam. Prawie 5cm (czyt 4,9cm) z plastikiem a bez niego około 4,3cm (liczone od karty do końca heatpipea gdyż jest dalej niż te blaszki radiatora) pozdrawiam :) No i chyba pomyśl nad leprzym chłodzeniem pamięci gdyż te jest trochę słabe. Ja kupiłem coś takiego http://www.allegro.pl/item256157153_speeze...na_pamieci.html i przykleiłem całe bez cięcia. jest o wiele chłodniej. Fresh jeszcze pytanie poza tematem. Czy w tej twojej galaxy na standardowym chłodzeniu też wywala ci błędy w Atitool przy opcji scann for artifacts? Edytowane 19 Października 2007 przez Aln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Orientuje sie ktoś, czy Accelero S2 pasuje na Palita 8600GT Sonic (ten bez "+") na czerwonym PCB?? Mam zamiar jutro zamówić sobie i chę się jeszcze upewnić czy nie będzie jakichkolwiek problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Aln nie wiem bo nie mam Atitoola na PC :) I jeszcze raz wielkie dzięki. Niestety będe musiał zrezygnować z S2 :( bo nie zamkne budy.... Co polecacie zamiast niego? Jestem załamany :( :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Założyłem S1 na mojego 7900gs Pasta fabryczna. Może zmienię później na zalmana. Karta nie kręcona. Reszta gratów jak z sygnaturki. S1 pasywnie + nawiew przód i tył budy xtermale 120mm @750rpm (wg speedfana). Temperatury: Fabryczne chłodzenie Idle 48st stress 60st Accelero S1 Idle 53st Stress 62st. Stress oznacza 3dmark05 oraz Call of duty2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Zarzuć na S1 delikatny nawiew to zobaczysz jego moc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 U mnie temperatura w idlu to ok 36-38 a w stresie max 53. Radzio lekko podkręcony, a wentylatorki to trzy sztuki Coolinka AX8, dwa na wylocie (5V) i jeden wwiewający puszczony na 7V - owiewa dysk i karciochę. Ja jestem zadowolony ;] Choć jednak z radiatorkami były problemy ;[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Witam. Czy warto brać Accelero S1 + TURBO MODULE. Czy może dostanę coś lepszego w tej cenie 100zł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Witam. Czy warto brać Accelero S1 + TURBO MODULE. Czy może dostanę coś lepszego w tej cenie 100zł??imho lepiej kupić dobrą 12kę na accelero, choć ten moduł wypada całkiem dobrze, jest test na mod planet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Chce S1 zamontować na 7900GTO MSI czy to będzie pasować? Grafika z S1 zajmuje pierwszy i drugi slot a czy w trzecim slocie da rade zmieścić np kartę dźwiękowa? http://img66.imageshack.us/img66/9512/moth...uctimagezz9.jpg Edytowane 4 Listopada 2007 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) Podobne pytanko. Wiem już ze Accelero zajmuje 2 sloty, ale ja chciałbym wiedzieć czy nie będzie wadzić o moja karte sieciową znajdująca sie w 2 slocie PCI.Karte graficzną mam w 2 slocie PCI-E ze względu na chłodzenie mostka.W tej chwili mam Accelero X1 i powiem ze miejsca pomiędzy chłodzeniem a karta jest niewiele.Swoją drogą terkocze tak masakrycznie że zastanawiam sie nad rozpi....usunięciem plastiku,wentyla i zwykłym nawiewem jakąs potulną 120. Aby pobudzić waszą wyobraźnie :wink: http://www.linuxhardware.org/images/articl...ayout_large.jpg Najlepiej by było gdyby ktos wziął linijkę w łapy i zmierzył wysokość całego zestawu(karta+chłodzenie), co(ku uciesze wszystkich) przyniosłoby kres tego typu pytaniom :rolleyes: Edytowane 5 Listopada 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwyx Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 zamieszczam foto poglądowe z wymiarami , wiec ponawiam moje pytanie czy bedzie pasowac S2 do grafy 7300Gt galaxy bez problemów ???? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Podobne pytanko. Wiem już ze Accelero zajmuje 2 sloty, ale ja chciałbym wiedzieć czy nie będzie wadzić o moja karte sieciową znajdująca sie w 2 slocie PCI.Karte graficzną mam w 2 slocie PCI-E ze względu na chłodzenie mostka.W tej chwili mam Accelero X1 i powiem ze miejsca pomiędzy chłodzeniem a karta jest niewiele.Swoją drogą terkocze tak masakrycznie że zastanawiam sie nad rozpi....usunięciem plastiku,wentyla i zwykłym nawiewem jakąs potulną 120. Aby pobudzić waszą wyobraźnie :wink: http://www.linuxhardware.org/images/articl...ayout_large.jpg Najlepiej by było gdyby ktos wziął linijkę w łapy i zmierzył wysokość całego zestawu(karta+chłodzenie), co(ku uciesze wszystkich) przyniosłoby kres tego typu pytaniom :rolleyes: Ja rozumiem że rok szkolny sie zaczął i linijki w szkole sie gubią :wink: Ale czy może ktoś poświecić dosłownie minute swojego cennego czasu na znalezienie tego cennego przedmiotu(linijka) i zmierzenie tego wymiaru??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 w sobote zmierze i napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam , czy ktoś wie czy da się gdzieś kupić takie podkładki termoprzewodzące które są do accelero-były założone na pamięciach w radku x1950 pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Czy podejdzie Accelero S2 na Winfasta 6600GT AGP ? montowal ktos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megawebmaster Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Czy Accelero S2 wejdzie na Radeon HD2600Pro Sonic do Palita? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 JejoX - jakieś 3,5 cm ;) feluś - sam bym coś podobnego sobie kupił, bo żal mi go z kartą sprzedawać, niestety nigdzie czegoś takiego nie widziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Czym mocujecie wentylatory do S1? Opaskami zasiskowymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 ja mocowałęm opaskami uciskowymi i wszystko sie trzymało konkretnie , opaski przeciągałem przez aluminiowe żeberka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 JejoX - jakieś 3,5 cm ;) feluś - sam bym coś podobnego sobie kupił, bo żal mi go z kartą sprzedawać, niestety nigdzie czegoś takiego nie widziałem Niechaj 6 licz w totka trafi obywatel Kicia1983 :wink: Jeśli to jest 3,5cm a nawet te 4cm to...wejdzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeresniak Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Postanowiłem troszkę poeksperymentować i zakupiłem AC S1 do mojej karty Galaxy GF8600GT 256MB 1.0ns. Okazało się, że mocowanie pasuje idealnie w otwory z dużymi miedzianymi obwódkami, ich rozstaw to ok. 53,4mm. Jednak radiator okazał się zbyt długi i wystawał ok. 7mm od strony śledzia. Po kilku próbach (piłka do metalu, szlifierka, obcinaczki) i częściowym zdeformowaniu blaszek udało mi się obciąć nadmiar za pomocą ... pilniczka trójkątnego. Za każdym razem podkładałem pod blaszkę radiatora blachę gr. 1,5mm, żeby więcej nie deformować radiatora przy piłowaniu. Kolejnym problemem okazały się dwa elementy w postaci cewek na ferrytowym rdzeniu. Musiałem przygiąć blaszki w ich miejscu, tzn ponacinałem szczypcami a potem środki pozaginałem. I po takich męczarniach udało mi się zamontować S1 na mojej karcie. Dodatkowo zamontowałem za pomocą pasków wentylator AC 12L. Maksymalna temperatura do jakiej nagrzała się karta to 52C (przy taktowaniach 700/2200). Jednak muszę zaznaczyć, że na jednej rurce poluzowałem przez nieudane próby kilka żeberek. Po podkęceniu karty do 700/2200 okazało się, że jakiś z jej elementów zaczął piszczeć w trakcie pełnego obciążenia z tego powodu karta chodzi na 675/2000 (GTS za 330zł:-]). Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów, to dzięki Wam mam bardzo cichą kartę graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) Nareszcie udało mi sie zamontować S1 na moją wysłużoną 6800GS. Instalacja S1 była bezproblemowa .Co do radiatorów na ram-trzymają sie :wink: Temperatury pewnie jeszcze spadną bo Accelero działa na karcie dopiero od paru godzin. Karta była wygrzewana przez 20min w programie ATItool. Stock(425/1000) buda zamknięta.1x 120mm Fander 700rpm przód, 1x 90mm Fander 800rpm tył IDLE(pasywnie) 36* (po 20minutach od włączenia kompa) STRES(pasywnie) 56* po 20minutach w ATItool Time to IDLE ok 10min O/C 520/1250 STRES(pasywnie) 63* po 20minutach w ATItool REWELACJA! :D Edytowane 21 Listopada 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...