Skocz do zawartości
cavarr

[gpu] Arctic Cooling Accelero S1/s2/s3/xtreme/twin Turbo

Rekomendowane odpowiedzi

mam x1950pro na agp i wyniki sa mniej wiecej takie:

x2: idle do 39-41 stopni ( wiatrak na 40% takty def )

x2: stress do 56-58 stopni ( wiatrak na 100% takty @621/735 )

s1: idle 33-35 stopni ( wiatrak Arctic Cooling AF12025L takty def )

s2: stress 43-45 stopni ( ( wiatrak Arctic Cooling AF12025L takty @621/735 )

Aha pasta termoprzewodzaca to AS5, przy CLP w stresie bylo o 1-2 stopnie mniej ( idle tyle samo ) ale ze strasznie mi sie wzerala w miedz wywalilem ja i dalem as5.

Co ciekawe zmiana chlodzenia nic nie dalo w OC poprostu karta wiecej nie chce dac z Siebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie już założony S1 z Acutake :D

Tak na szybko to w idlee o ~23 stopni mniej, czyli teraz mam ok. 33 w idlee, a na def chłodzeniu 50% było ponad 55C

Wieczorem foty

Hmm. Zastanawia mnie, czy ja mam coś nie tak ze swoim konfigiem 88gt+s1 czy może są inne czynniki... bo ja mialem minimum 39C w idle :?

teraz po bios modzie 40 idle

To i tak super ekstra, ale i tak mnie to troszkę gryzie... (hmmm)

PS - czekamy na foty <tuptup>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że te większe radiatorki wejdą pod S1 ale się przeliczyłem :P

Idle def cooler(50%) - 55C

Stress def cooler (50%) - 73C

Idle S1 - 35C

Stress S1 - 49-52

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Blazejj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

GJ Blazejj :-P

Witaj w klubie S1 :)

PS1

Na trzecim zdjeciu od góry widzę 5 radiatorów. To wszystko co tam zamontowałeś?

PS2

kurde-pomysł z zamknięciem bebechów kompa w takiej szafeczce w biurku to niezły czad! :) Można wyciszyć, zawsze do wszystkiego pełen dostęp, normalnie git :D

Teraz rozumiem skąd te niskie temp:)

Jak wsadziłbyś to do budy jak ja, to też pewnie podskoczy Ci do ok40 idle :)

Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, 5 radiatorów

No nie wiem - szkoda, że nie dmuchałeś na zimne, jak ja, bo imho brak Ci jednego radiatora:

(pisałem o tym wcześniej w tym topiku pod fotami z montażu...)

Radiatory muszą być najlepiej we wszystkich zaznaczonych miejscach: Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Brak Ci tego z miejsca nr 4 na schemacie....

:unsure:

PS - choć o montażu w polu 4 wiem tylko ze strony Thermalright... więc może to jakoś ujdzie...

To fota z ich strony:

http://www.thermalright.com/a_page/hr03gt/i-19.jpg[/img]

Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem przyklejać ale zostały mi same "duże" radiatory z zestawu, więc S1 się nie mieściło

Tak myślałem;)

To teraz bios-mod i czekamy na wyniki extreme oc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyjechal kurier z 88gt i sie zastanawiam czy by nie dokupic do niego accelero S1, tzn jestem przekonany o tym zakupie choc moge sie rozmyslic z powodu tego iz posiadam x-fi i tuner tv pod PCI ...

Pytanie czy na Foxa p35a-s da sie to wszystko upchnac ?

I taki szczegol, czym/jak najlepiej podczepic fandera 120mm do S1 ? Yyy no i czy ten fander spelni swoje zadanie jak pod spodem bedzie x-fi + tuner ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@naxt

zalezy jakiej firmy masz ta 8600gt bo na galaxy powinno wejsc otwory montazowe pasuja tylko problem jest taki ze bedziesz musial uciac albo powyginac finy w S1 od strony sledzia

problem rozwiazany ,kupiłem S2 troche mniejsza wydajnosc ale beda mniejsze problemy z montażem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyjechal kurier z 88gt i sie zastanawiam czy by nie dokupic do niego accelero S1, tzn jestem przekonany o tym zakupie choc moge sie rozmyslic z powodu tego iz posiadam x-fi i tuner tv pod PCI ...

Pytanie czy na Foxa p35a-s da sie to wszystko upchnac ?

I taki szczegol, czym/jak najlepiej podczepic fandera 120mm do S1 ? Yyy no i czy ten fander spelni swoje zadanie jak pod spodem bedzie x-fi + tuner ?

88gt + s1 + 120 fan zajmuje szerokość 6 cm. otworz obudowe i zmierz czy sie zmiesci.

jak bedzie malo miejsca, albo nie wejdzie to sprawdz czy zmiesci sie ARCTIC SILENCER 5

tutaj info o montażu/ dzialaniu

http://www.frazpc.pl/artykuly/570/8800GT/+...io/i/skutecznie

opcja AS5 moze byc dla Ciebie najlepsza z uwagi na inne urzadzenia ponizej GPU. gorace pow. bedzie wywalane poza bude.

przyczepic 120 mozesz taśmami samozaciskowymi ("trytki"), ktore kupisz w kazdym porzadnym narzędziowym sklepie/markecie...

o sposobach mcgivera nie pisze, bo prowizorycznych rozwiazan moze byc tyle, co uzytkownikow ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie

moje accelero s1 przelezalo pare ladnych tygodni zanim sie wzialem za jego montowanie

dzis zdolalem tylko zalozyc wiatraki i radiatory na kosci pamieci i na sekcje zasilania

na pewno zaczniecie pisac ze zwariowalem ze zalozylem dwa 120mm wiatraki.....

ale jak je puszcze na 5V to beda nieslyszalne a bede mial pewnosc ze dobry wiaterek bedzie wial na karte :)

na razie bede je sterowal zwyklym przelacznikiem, ktory bedzie przelaczal miedzy 5 i 12 V

myslalem o regulatorze typu zalman fan mate ale moze nie dac rady dwom takim wiatrakom

sorki za fotki bo z telefonu

nastepne beda juz lepsze

post-118714-1198098450_thumb.jpg

post-118714-1198098466_thumb.jpg

post-118714-1198098481_thumb.jpg

post-118714-1198098497_thumb.jpg

post-118714-1198098513_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzaj ....

jak by to wypuscilo AC to by bylo ladniej wykonane

ale niestety domowymi metodami to tylko tak mozna to zrobic ....

musze jeszcze tak podlaczyc wlaczniki i przelaczniki zebym mogl osobno kazdy wiatrak sterowac

a mysle ze w trakcie nie obciazonej pracy to spokojnie bede mogl obydwa wylaczyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 8600GT od Galaxy z chłodzeniem CoolerMaster(fabrycznie) Dałoby się do niego zamontowac Accelero S1? Pasywnie Accelero by dało rade?

Dołączona grafika

Tak wygląda moj komp. Wiatrak wyciągający tylko w wentylatorze. Ninja grzeje sie 57* max ale ta temp chyba spadła bo była mierzona gdy byly wyłączone wentyle lecz wisiały (1 na ninjy; 2 na scianie wyciągał) wiec troche przeplyw powietrza psuły.

Dołączona grafika

to znaczy ze zmieniając chłodzenie nie strace gwary?

Dołączona grafika

tak wygląda moj "mod" na grafie obecnie:P

Dołączona grafika

To moj wiatrak ktory dostałem z ninja. Ciągle mi chodzi na max obrotach nie wiem co z nim począć (przełączalem go na cpu i normalnego fana w biosie wszystko pozałączane jak trzeba) Mógłby posłuzyc na nawiew na accelero albo wyciąg z budy zalezy co byscie uznali za stosowne po zakupie accelero.

Widze ze wy robicie jakies kombinacje zeby na taka karte jak moja weszlo. Wyginacie tylko te blaszki? jak to sie dokręca? wszystko pasuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie

moje accelero s1 przelezalo pare ladnych tygodni zanim sie wzialem za jego montowanie

dzis zdolalem tylko zalozyc wiatraki i radiatory na kosci pamieci i na sekcje zasilania

na pewno zaczniecie pisac ze zwariowalem ze zalozylem dwa 120mm wiatraki.....

ale jak je puszcze na 5V to beda nieslyszalne a bede mial pewnosc ze dobry wiaterek bedzie wial na karte :)

na razie bede je sterowal zwyklym przelacznikiem, ktory bedzie przelaczal miedzy 5 i 12 V

myslalem o regulatorze typu zalman fan mate ale moze nie dac rady dwom takim wiatrakom

sorki za fotki bo z telefonu

nastepne beda juz lepsze

mozesz podac jak temperature masz przy 2x12cm bo ja sie zastanawiam nad tym samym albo zestaw standard turbo module ale nie wiem czy duza roznica bedzie? Warto w to sie bawic czy lepeiej kupic ten zestaw 2x80>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie jeszcze tego nie zamontowalem

musze jakos przyciac albo powyginac radiator chipsetu bo sie nie miesci to na razie

pewnie dopiero po swietach bede mial czas sie z tym pobawic

jak tylko skoncze to wrzuce fotki w dobrej jakosci

i temperatury

bez wiatrakow, 5V i 12V

Edytowane przez buła81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi