Vejita Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 A tak apropo, czy Accelero S2 wejdzie na x1950pro? Do tego chcialbym zalozyc jakiegos Fandera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Arctic Cooling Accelero Xtreme 8800 Video Card Cooler Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) No więc tak. Dzisiaj doszła do mnie paczka z Accelero S2 z cooling.pl. Po zamontowaniu Accelero, komputer tak jakby ucichł o połowę. Błoga cisza. Potem patrze na temperatury: 36*C w idle bez żadnego nawiewu przy zamkniętych oknach (na Freezone przy zamkniętych oknach było powyżej 40*C i hałas). jestem bardzo zadowolony z zakupu, poniżej kilka fotek :P (słaba jakość ale się spieszyłem). BTW. Jak będę miał pieniadze to dam na nawiew AcuTake 120mm, ot tak, gdyby w okresie zmożonych upałów mu było duszno :P EDIT!: Edytowane 24 Lutego 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Ma ktoś możliwość sprawdzić czy Accelero S2 pasuje na 8800GS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus1977 Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Wiem że to temat o gf8800 ,ale może komuś się przyda. Oryginalne chłodzenie mojego radeona Sapphire x1950pro zaczeło troche wyrczeć i postanowiłem zainwestować w Accelero s1.Przy okazji wymieniłem chłodzenie procka i chipsetu na wydajniejsze.Tak wyglądał komp przed modernizacją. Fabryczny radiator chipsetu płyty ASUS P5N-E sli niemiłosiernie się grzał i musiałem zastosowac chłodzenie doraźne zanim przyszła przesyłka. Temperatura grafy po 25 minutach wygrzewania w ATITool dochodziła do 60 °C Radzio i jego fabryczne chłodzenie. Po oczyszczeniu karty przykleiłem radiatorki na pamięci przykręciłem radiator Zamierzałem nieco podkręcić cały sprzęt więc wcześniej dołożyłem niebieskiego zalmana na południowy mostek.Przy pasywnym chłodzeniu, bez wentylatora trzeba obciąć jeden rządek finów żeby accelero się zmieścilo. Upchniecie wszystkich bebechow w obudowie to nie lada wyczyn,który kosztował mnie sporo nerwów. W międzyczasie koncepcja się zmieniła i dodałem wentylator Sharkoon Silent Eagle 120mm, przymocowany opaskami zaciskowymi za żeberka accelero. Wpadłem na pomysł wykorzystania zasilania oryginalnego chłodzenia i przelutowałem kabelek ze starego do nowego wentylka. Przy probie montażu pojawił się problem z zalmanem SB ,który haczy o wentylator. Konieczne było wyciecie kolejnych kilku finów co nie zaszkodziło oddawaniu ciepła przez SB ,bo nadal jest zimny. Jeszcze montaż wszystkiego do kupy i kręcimy. Ustawiłem na sztywno: V Core - 1.350V Memory – 2.085V NB Core – 1.563V (ramy w żółtych slotach działają stabilnie) Proc poszedł na 3.0 GHz ,a karta graficzna z accelero s1 po ponad godzinnym katowaniu nie chce mieć więcej nix 42 °C. Całośc zestawu: Chieftec SH-01B-B-B+Zasilacz Tagan 480W Seagate 320 GB Barracuda+Pioneer DVR-212 black Asus P5N-E SLI+Tr HR-05+C2D E4300 1.8GHz @ 3.0GHz+Scythe Ninja Corsair DDR2 2x 1GB 800MHz Radeon X1950 Pro Sapphire 512MB+accelero s1+Benq 19" FP94VW wide Logitech Deluxe 250 Keyboard+Logitech MX518+Icemat 2 black Creative T-3000+Creative Fatal1ty Gaming Headset+AKG k-44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Arctic-Cooling Accelero Xtreme witamy w Polsce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Jak to jest 35 euro liczone po aktualnym kursie to jestem Swietym Mikolajem ;) Albo jak to mawia popularne porzekadlo ludowe "dziekuje postoje" (albo dorzuce 3 dyszki i kupie Thermalrighta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Jak to jest 35 euro liczone po aktualnym kursie to jestem Swietym Mikolajem ;) Albo jak to mawia popularne porzekadlo ludowe "dziekuje postoje" (albo dorzuce 3 dyszki i kupie Thermalrighta) Cena nie jest niska, ale jak napisałeś konkurencja ma jeszcze drożej B-) i do tego bez wentylatora o wydajności nie wspominając. Dla mnie cena jest ok, ale kompatybilność daje dużo do życzenia. A ja myślę, że to raczej produkt prestiżowy niż finalny produkt. Trzeba się czymś popisać przed publiką, a coś takiego zwraca uwagę. Coś jak auta studyjne na pokazach samochodowych. No i mamy finalny produkt B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Cena nie jest niska, ale jak napisałeś konkurencja ma jeszcze drożej B-) i do tego bez wentylatora o wydajności nie wspominając. Dla mnie cena jest ok, ale kompatybilność daje dużo do życzenia. No tak , ale ten produkt wisi w cenie sugerowanej 35 euro na Europe na stronie arctica :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) To ja mimo wszystko wolę Thermalrighta, przynajmniej na przyszłość będzie :) Edytowane 27 Lutego 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) Cena nie jest niska, ale jak napisałeś konkurencja ma jeszcze drożej B-) i do tego bez wentylatora o wydajności nie wspominając. Dla mnie cena jest ok, ale kompatybilność daje dużo do życzenia.Wg mnie cena jest jednak za wysoka choćby z jednego powodu - to jest Arctic Cooling, a nie Thermalright. Mimo wszystko jest pewna różnica między tymi markami. Oczywiście nie wymagam od AC, żeby to kosztowało 20zł, ale 120zł najdalej. Warto nota bene porównać projekty obu firm choćby pod względem wydajności i idących za tym gabarytów... by zrozumieć różnicę. :) No i mamy finalny produkt B-)Errare humanum est :) Aczkolwiek miał ten sąd pewne uzasadnienie - wprowadzenie do sprzedaży takiego monstrum, które wymaga JESZCZE więcej miejsca na kartę graficzną i to w momencie, gdy nVidia powoli zaczyna wycofywać swoje starsze układy, wydaje się być mimo wszystko dużą ekstrawagancją. Edytowane 27 Lutego 2008 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Biorac pod uwage, ze jest to kompatybilne tylko z kartami na G80, to nie wroze temu wynalazkowi swietlanej przyszlosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoik Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Czy S2 jest łukowato wygięte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Biorac pod uwage, ze jest to kompatybilne tylko z kartami na G80, to nie wroze temu wynalazkowi swietlanej przyszlosci ;) Bo to taka zabawka dla ludzi ze starymi ale ciagle wydajnymi kartami ;) Byc moze firma potraktowala to tez w ramach prestizu, bo nie mieli wczesniej nic na te karty ;) PS. Ale jak fajnie wygladalbym komputer z czyms takim na dwock kartach w SLI/CF ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Wiecie czy Accelero S2 (S1 rev2 napewno wejdzie, ale czekać mi sie niechce) wejdzie na Palita HD2600Pro 256MB DDR3 PCI-E? Nigdzie nie moge znaleść rozstawu otworów jakie są w tym Palicie a chłodzenia mi się niechce ściągać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Hmm chyba powinieneś móc zmierzyć na "plecach" karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Nie za bardzo bo od dołu karty na całej powierzchni gdzie jest GPU jest plastikowy sticker. O taki: klik Edytowane 28 Lutego 2008 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Taka mała informacja - w Cooling.pl pojawił się Accelero Xtreme 8800 za 129 zł, choć jak na razie nie mają ich na stanie. Cena jednak już normalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Witam, Ma ktoś jakieś informacje na temat premiery w sklepach S1 rev.2 ?? już wiem planowana data dostawy w aac jest przewidziana na 10 marca :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Witam, Ma ktoś jakieś informacje na temat premiery w sklepach S1 rev.2 ?? już wiem planowana data dostawy w aac jest przewidziana na 10 marca :] no to tylko się cieszyć :) już wkrótce w wielu budach z 88GT zrobi się chłodno i CIIIICHOOOOO :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Arctic Cooling unveils new cooling systems for graphics cards at the Computex. The first is the Accelero Twin Turbo which takes its name from the presence of two 80 mm fans responsible for dissipate heat fins. These are set via a plastic hull to reduce noise caused by air fans located too close to the wings and for which Arctic Cooling has filed a patent. Depending on the brand, this Accelero Twin Turbo is able to dissipate up to 130 watts. P To achieve this, it utilizes four copper heat-pipes through 30 aluminum fins. It was announced as being compatible with the HD Radeon 3870, HD 3850, 2600, 2400, X1800, X1950, X1300 and X1650. On the side of NVIDIA, compatibility is ensured for the GTS 512 GeForce 8800, 8800 GT, 8400, 8600, 7300, 7950GT, 6800 and 6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Witajcie :D . Oto krótka fotorelacja ze zmiany chłodzenia na Radeonie Sapphire 2900Pro 512mb/256bit.Jakby ktoś miał wątpliwosci-chłodzenie pasuje idealnie,nie wiem dlaczego na stronie głównej producenta nie ma podanego wsparcia dla serii HD2xxx. Chłodzenie zakupiłem 4.03.08 w esc (ostatnia sztuka-to mi się udało ^_^ ).Rdzeń jest posmarowany pastą arcitic colling mx-2. Dlaczego zdecydowałem się na zmiane?Powód jest oczywisty-głośność fabrycznego chlodzenia,pieszczotliwie nazywanym przez wielu "suszarką" :wink:. O ile po zainstalowaniu atitool i kontroli obrotów wiatraka,w idle była niesłyszalna, to w stresie pokazywała swoje możliwości-był to dość wyraźny szum.Może niektórym nieprzeszkadzać,ja jednak przyzwyczjony jestem do kulturalniejszej pracy chłodzenia.Drugim powodem zmiany były temperatury przy 25% obrotów wiataka w idle 62C w stresie skakała miedzy 79-82C(38-44%),mogłem oczywiscie zmniejszyć temperature,narażajac jednak swój słuch na niemiłe doznania. Czy accelero zdoła schłodzic tego potwora?Zobaczymy,do dzieła: Karta: Oto widok tuz po zdjęciu oryginalnego chłodzenia,w tle accelero: Chwilę po wyczyszczeniu rdzenia i pamięci: Niestety teraz był problem,okazało się że radiator na sekcje zasilania ma trochę inny roztaw otworów montażowych niż karta. Po chwili zastanowienia wykombinowałem mocowanie przytrzymujące radiator do pcb,nic skomplikowanego-2 śrubki+blaszka. Radiatorki na pamięciach o dziwo trzymają się bardzo dobrze: Przyszedł czas na załozenie chłodzenia,kilka chwil i o to jest: :D Na chłodzenie tymczasowo założony jest stary wentyl 92x92 marki "krzak" puszczony na 7V Teraz przyszła kolei na upragnione testy zestawu oczekiwałem poprawy i nie zawiodłem sie: W idle-37-38C! W stresie na taktach 750/2100-60C. ..i całkowita cisza :wink: . Metodologia-15 minut w atitool (scan for..), trzy kólka w 3dmark06. Następne testy-podnoszenie napiecia(edycja biosu): Z fabrycznego 1.00V na 1.20V,wentyl 12V-takty 806/2286: W idle-40-41C W stresie 61C! :D . Niedługo otrzymam(paczka idzie pocztą <_< ),2x120mm acutake+regulator obrotów,wtedy zamieszcze reszte zdjeć z założonymi wentylami.Liczę na jeszcze większy spadek temperatury B-) Edytowane 9 Marca 2008 przez kad2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Witam a jak widzicie GFXChilla od Coolteka jako alternatywę dla S1 i jakiejś 120 na nim? Tutaj dwie recenzje: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardw...ler-review.html http://www.dragonsteelmods.com/index.php?o...5&Itemid=38 Wydajność fajna, hałas na poziomie 18 dB, kompaktowe rozmiary (może nawet 2 razy mniejszy od S1 z wentylatorem). Cena z tego co patrzyłem w polskim necie od 115 zł już z przesyłką. Tak patrząc od strony ekonomicznej to S1 obecnie do kupienia najtaniej za około 65 zł. Rev. 2 w sklepie AAC już 77 zł. To są ceny bez przesyłki. Do tego jakiś fander - ok. 35-40 zł z przesyłką, chyba że jakiegoś acutake za ok 20-25 zł z przesyłką. Pieniężnie na tym samym poziomie. Chyba pozycja warta uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Witam a jak widzicie GFXChilla od Coolteka jako alternatywę dla S1 i jakiejś 120 na nim? Tutaj dwie recenzje: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardw...ler-review.html http://www.dragonsteelmods.com/index.php?o...5&Itemid=38 Wydajność fajna, hałas na poziomie 18 dB, kompaktowe rozmiary (może nawet 2 razy mniejszy od S1 z wentylatorem). Cena z tego co patrzyłem w polskim necie od 115 zł już z przesyłką. Tak patrząc od strony ekonomicznej to S1 obecnie do kupienia najtaniej za około 65 zł. Rev. 2 w sklepie AAC już 77 zł. To są ceny bez przesyłki. Do tego jakiś fander - ok. 35-40 zł z przesyłką, chyba że jakiegoś acutake za ok 20-25 zł z przesyłką. Pieniężnie na tym samym poziomie. Chyba pozycja warta uwagi. No trzeba sie bedzie chyba zastanowic nad tym cooltekiem, bo ilez mozna czekac na s1... coz z tego, ze na acc jest w spisie produktow, jak i tak jest niedostepne... na newegg juz nawet usuneli s1 z listy... do arctic cooling tez swego czasu pisalem... zero odzewu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Jak się okazuje, da się Accelero S2 wsadzić na 8800GT: http://www.tomshardware.co.uk/forum/246826...-standard-temps Na 9600GT zresztą też: http://www.tweaktown.com/reviews/1322/3 Edytowane 13 Marca 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek85 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Właśnie jedzie do mnie S2, do którego prawdopodobnie dokupię jakiś wentyl 120. Mam tylko pytanie w jakiej pozycji go zamontować ? Czy ma wyciągać powietrze w dół, czy dmuchać jakby w kartę i potem na zewnątrz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 O 'dmuchaniu i wciąganiu' kiedyś była chyba już dyskusja :D Ja bym dmuchał, ale zawsze też możesz sprzawdzić co działa efektywniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Dmuchanie powinno być w tym wypadku wydajniejsze - wtedy ciepłe powietrze nie dość, że porusza się w górę zgodnie z prawami fizyki, to jeszcze jest wspomagane przez wentylator. To tak na logikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Wie ktoś kiedy pojawi się Accelero S1 rev.2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...