cavarr Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 W standardzie to dają, ma przytrzymywać radiator do PCB karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 no wlasnie sie zastanawialem po co toto :P teraz juz wiem :D czekam na paczke ze swoim accelero i wywalam wyjca z 88GT :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zonc Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zdjąłem Xilence z S1 i dałem na wywiew (7v). Na kartę dałem AC 12L, na 12v jest bardzo cichy a tempy spadły z 57 do 46 stress :rolleyes: dla mnie kosmos, jeszcze niedawno miałem x1950xt który z X2 nagrzewał się do 90 stopni (i zdechł w końcu). Ale i tak dałem go na 7v (53 stress) Powodem zmiany było hałasujące łożysko w wentylu standardowym od obudowy (który hałasował od początku ale ostatnio zaczęło bardziej wnerwiać) A radiatorki się trzymają dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 a takiego pytano: czym czyscicie pamieci po zdjeciu orginalnego chlodzenia? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Wacik + trochę czystego spirytusu lub Kontakt IPA - alkohol izopropylowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) aceton też dobrze zbiera. Póżniej dopieszczasz wysokim %. nie wiem czy było: czy z Acc S2/S1 na grafie + wentyl 120x25mm wejdzie muza do dolnego slotu (np. x-Fi z radiatorem)? Edytowane 12 Maja 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 ja juz swojego zalozylem :D super wykonanie, tasma na radiatorkach gitara -> trzymaja sie mocno :D http://xfer.se/dd8vcu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) Witam czy ktoś może ma do sprzedania niepotrzebny radiator z zestawu z ACCELERO S1 Rev2 Chodzi mi dokładnie o ten na foto: Proszę o info na PW na pewno sie dogadamy. :razz: Edytowane 22 Maja 2008 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Tak się zastanawiam czy nie lepiej zamiast 1 x 120 Acutake wpakować 2 x 92? Ta pojedyncza 120 wygląda klamociasto i chyba średnio się mieści na Accelero? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jak srednio sie miesci? Strone-dwie wczesniej byly foty S1 z zamontowanym 120mm, a na wczesniejszych stronach jeszcze wiecej (z moimi fotkami z Acutake wlasnie wlacznie ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Oglądałem te foty i wygląda jakby trochę wystawały te 120 :( 2 x 92 nie będą lepiej chłodzić (i tak będą cichsze niż oryginalny CM Icy Box)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Nie wystaje na szerokosc poza obrys radiatora, jesli o to Ci chodzi. Co do wydajnosci - ja ze swojej 120 jestem zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Dobra zamówiłem jednego Acutake 120. Przymierzę go do Accelero i jak mi się nie spodoba to wyląduje w MC-350 a jak będzie OK to zostanie a do Modecoma kupię drugi :) EDIT No i Acutake wylądował w zasilaczu. Na Accelero kiepsko pasuje przez te podpórki od radiatora. IMO dużo lepszą opcją dla Accelero jest AC FAN 9 PWM. Jednego już założyłem a niedługo dołączy drugi. Lepiej pasuje i lepiej wygląda :) Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Kubuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 S1 + 2x120 XThermal na 7V i normalnie w c... palec ;) całe PCB karty ma nawiew, jest cichutko i chłodno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Dobra zamówiłem jednego Acutake 120. Przymierzę go do Accelero i jak mi się nie spodoba to wyląduje w MC-350 a jak będzie OK to zostanie a do Modecoma kupię drugi :) EDIT No i Acutake wylądował w zasilaczu. Na Accelero kiepsko pasuje przez te podpórki od radiatora. IMO dużo lepszą opcją dla Accelero jest AC FAN 9 PWM. Jednego już założyłem a niedługo dołączy drugi. Lepiej pasuje i lepiej wygląda :) Co Ci tu kiepsko pasuje? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ja tak szeroko tych czarnych zaczepów nie założę :( Zamówiłem AC 120PWM. Jutro będzie i zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Czemu nie? Na zdjeciach powyzej jest 7900GS, obecnie mam 8800GT i sa rownie szeroko (jak nie szerzej) - jeden sie trzyma na zlaczu SLI :P EDIT: czy jest na sali ktos, kto nie korzysta ze sledzia z kompletu? Moj mi gdzies zniknal, a nie chce miec takiej ordynarnej dziury ;) Jakby cos, to prosze o info na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Czemu nie? Na zdjeciach powyzej jest 7900GS, obecnie mam 8800GT i sa rownie szeroko (jak nie szerzej) - jeden sie trzyma na zlaczu SLI :P EDIT: czy jest na sali ktos, kto nie korzysta ze sledzia z kompletu? Moj mi gdzies zniknal, a nie chce miec takiej ordynarnej dziury ;) Jakby cos, to prosze o info na PW. tak sie sklada ze ja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Ja niedlugo bede zamawial S1 (jednak Zalmanik nie daje mi spokoju). Moze nie bedzie rewelacyjnie nizszych temp ale nie chodzi mi o to. Co polecacie do schlodzenia alu ? Moze byc 80mm i 92mm czy lepiej 120mm ? Bo mam te dwa mniejsze i w sumie moglbym je jakos wpakowac na accelero. EDIT. cavarr czemu zdjales ze swojej S1 te boczne plastiki z napisem S1 ?? Czyzby wpadaly w wibracje ? Mojemu kumplowi tak sie wlasnie robilo w S2 przez co buczał :) Edytowane 19 Czerwca 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) Ja tak szeroko tych czarnych zaczepów nie założę :( Zamówiłem AC 120PWM. Jutro będzie i zobaczymy :) To może wywal je ? Ja ich nie zakładałem i świat nie chyli się ku końcowi ;) (no może trochę :P ) edit: @Symbian, IMO tylko 120 wchodzi w grę, a jeśli szukasz niskich temp to nawet możesz dać dwie Edytowane 22 Czerwca 2008 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Te zaczepy mogą być przecież pod wentylem, byle wiatrak nie będzie haczył. A montażu bez nich to nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Trochę jaśniej proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Trochę jaśniej proszę. Po prostu ten zaczep spokojnie wchodzi pod wentyl i o nic nie zahacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Greg_1, widze ze masz 2xXthermal 120mm na S1. Jaka jest roznica w temp przy 1 i 2 wentylach ? A moze sprawdzales tez jaka jest roznica miedzy min. a max. obrotami (oczywiscie przy zalozonym 1 wentylu) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 @darkx, chodziło mi o A montażu bez nich to nie polecam. @Symbian, odrazu założyłem dwa XThermale, są na stałe na 7V na więcej nie ma sensu ich puszczać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Pewnie chodzilo o to, ze pcb się dosyć niefajnie wygina bez tych zaczepów (przynajmniej u mnie tak było). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Na 7V to jest ta przejsciowka ? Czy sam je tak zasililes ? A jest jakas roznica w temp miedzy max a min ? Wg. testu na egieldzie to 2C wiec przy dwoch wentylach pewnie 0C roznicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) nie puszczałem na 12V, ale po OC na max napięciu (Galaxy) to w stresie (50min w Crysis) to 52*C ;) Zaraz podł na 12V i Ci powiem czy jest różnica :) edit: waha się temp 48-49*C z przewagą 49 Edytowane 22 Czerwca 2008 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nocturn Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Mam 8800GTS G92 od XFX'a, standardowe chłodzenie mnie nie satysfakcjonuje jest dość głośne, a do tego planuje O/c. Zastanawiam się właśnie nad AC accelereo i do tego jakąś cichą 120'tke, to dobre rozwiązanie czy raczej coś innego? Pod te chłodzenie wchodzą radiatorki na pamięci? Greg co to za buda? Ma bardzo ciekawe rozplanowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 IMHO rozwiazanie bardzo dobre :) Radiatoki wchodza, sa nawet w komplecie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...