-=YoGi=- Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 http://www.aac.com.pl/accelero-twin-turbo-p-439.htmlwole jednak S1 bo nie chcem malych pierdziawek w kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej19 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam Mam pytanie czy ACCELERO S1 Rev.2(w opisach piszą 9600GT) będzie pasować na Galaxy 9600gso ? Jeśli nie mam stickera na śrubach to mogę spokojnie wymienić chłodzenie ? I czy trzeba dokupywać dodatkowe radiatory ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Jeśli kupisz samo Accelero to warto dokupić radiatorki na pamięć (tylko, zeby się miesciły pod nim) i ewentualnie jakiś wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam Mam pytanie czy ACCELERO S1 Rev.2(w opisach piszą 9600GT) będzie pasować na Galaxy 9600gso ? Jeśli nie mam stickera na śrubach to mogę spokojnie wymienić chłodzenie ? I czy trzeba dokupywać dodatkowe radiatory ? Pozdrawiam To jest ten z Cooler Master Icy Box ?? Jak tak, to będzie pasować :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Mam 4850 i wlasnie zafundowalem sobie S1 do niego. Pierwsza sprawa. Mozna kupic jakies gotowe radiatory pasujace na sekcje zasilania, czy zostaje tylko pociac na przyklad te dolaczone do chlodzenia na wymiar? Druga. Ta plastikowa oslonke "bloku" (pikczer) lepiej zdjac, czy zostawic? Tak na pierwszy rzut oka wydaje sie, ze tylko przeszkadza i zaslania przed nawiewem z wentyla. http://img372.imageshack.us/img372/9117/obraz003aw3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekus Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) mam takie pytanie: czy mógłby ktoś zmierzyć ile jest od złącza PCI-E (od plastiku złącza) , do najdalej wysuniętej krawędzi S1 !?!? , mam obudowę 190mm na szerokośc i boje się ze ew s1 mogłoby sie nie zmieścić i obudowa nie domknąć ;/ (tak btw obudowa Modecom impact) a jeszcze wymiar z zamontowana 120-tka to byłoby miło :) Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez czekus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 czekus - u mnie przy 9600 GSO ten wymiar wynosi 144 mm +/-1, a wentyle 2x 120 Acutake są równo z tym czarnym plastikiem Accelero, tak że nie wystają poza obrys.Z resztą możesz looknąć na fotkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Gdzie podłaczacie wentyle, pod kartę, czy pod płytę.Ja kupiłem ten moduł Turbo i nie wiem gdzie lepiej go podłaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Gdzie podłaczacie wentyle, pod kartę, czy pod płytę.Ja kupiłem ten moduł Turbo i nie wiem gdzie lepiej go podłaczyć?Ja swojego twinturbo podlaczylem do wejscia w grafie, ale bylem zmuszony zrobic fanfixa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 mam takie pytanie: czy mógłby ktoś zmierzyć ile jest od złącza PCI-E (od plastiku złącza) , do najdalej wysuniętej krawędzi S1 !?!? , mam obudowę 190mm na szerokośc i boje się ze ew s1 mogłoby sie nie zmieścić i obudowa nie domknąć ;/ (tak btw obudowa Modecom impact) a jeszcze wymiar z zamontowana 120-tka to byłoby miło :) Nic sie nie bój, moja buda ma 185 mm szerokości i spokojnie się domykała (ale trzeba było zdjąc plastik z accelero). Teraz juz się nie domyka ze wzgledu na karakorum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Nie wiem jak u was, ale taśma na radiatroach pamięci to jakiś żart :P Musiałem zmienić na własną bo radiatory odpadały po kilku minutach. Poza tym jestem zadowolony, temperatura w idle o 10 st C niższa jak na boxie i w stresie o 16 st C niżej, a wszystko to przy błogiej ciszy.No i waga, jest niewiarygodnie lekki :) Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Ktos moglby sie ustosunkowac do mojego posta? :> Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Sly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Ktos moglby sie ustosunkowac do mojego posta? :> Wydaje mi sie ze ta plastikowa osłonka nie bedzie miała wiekszego wpływu na wydajnosć, aczkolwiek jeśli nie ma problemu by ją zdjąc to ja bym zdjał ;). A jeśli chodzi o radiatory na sekcje zasilania , to musisz sam sobie pociąc i dopasowac , jak tak zrobiłem na moją 9800GT , troche zabawy i oto taki rezulatat :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Tak patrzac na jego umiejscowienie i rozwiazania w innych podobnych chlodzeniach, to dla tego plastiku nie mam tam zadnego logicznego uzasadnienia. Z wyjeciem moze byc maly problem - ostatecznie go wytne. Szkoda, ze jestem leniwy, to bym zrobil test z nim i bez niego :) Moze mi ktos podac w miare dokladne wymiary radiatorow na sekcje chlodzenia w 4850 (referat)? Co by je sobie przygotowac przed demontazem karty i starego chlodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dedee87 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Czy ACCELERO S1 Rev.2 będzie pasować na moją kartę Twintecha 9800GT XT CM, o ile sie orientuje PCB nie jest referencyjne, nie bedzie to przeszkadzać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Pasuje idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 S1 w koncu zainstalowane. Zdjete wszystkie plastikowe oslony. Temp. w idle na nie podkreconym radku 33 stopnie. Niestety, mocowanie i przyleganie radiatorow na sekcji zasilania nie budzi zaufania. Dopiero dwie wartstwy tej cienszej tasmy 3M spowodowaly, ze sie to jako tako zaczelo trzymac. Teoretycznie po wygrzaniu kleju powinno sie to dobrze trzymac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Mi sie tam radiatorki dobrze trzymają na fabrycznym smarku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironman Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 mam 7600 gt od leadteka i chciałbym go wyciszyć. Wybrać s1 czy s2? które wejdzie bez problemu ? chciałbym żeby chłodzenie dało rade pasywnie, szczególnie w Windowsie, gier w zasadzie nie odpalam. buda to antec nsk 4000 wiec powinno sie zmieścić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Nie wiem jak u was, ale taśma na radiatroach pamięci to jakiś żart :P Musiałem zmienić na własną bo radiatory odpadały po kilku minutach.A mozna wiedzieć jakiego kleju/taśmy użyłeś ? To fabryczne na razie trzyma, ale lekkie trącenie raditorów i od razu odpadają :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Wlasnie zakupilem na allegro pewnie w piatek dojdzie ... i tu problme bo w b-stoku nie ma 3m w sklepach ... lol nawet radiatorki na pamieci ciezko kupic ^^. Mysle ze jak wytre pamieci acetonwm to moze sie beda trzymaly inaczej kolejny zakup :D ale tymrazem kupie enzo tech czy jakos tak miedziaki . Pentagramowe mi nonstop odpadaja to jakas paranoja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 pentagramy to porazka, za czasow 9800PRO jakos lepiej sie te radiatory trzymaly, co do fabrycznych z accelero tez nie mialem zadnego problemu, trzymaja sie swietnie i na pewno same sie nie odkleja, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 witam mam tego s1 rev2 +wentyl 120mm akutake. Mam galaxy 7900gs i nie wiem idle 51 stres 66 zupelnie jak na fabrycznym chlodzeniu i pentagramie freezone nie wiem zawsze mam takie tempy 3 rozne chlodzenia czy to cos z czujnikiem nie tak czy co .. obudowa nowa chieftec lcx na wszystkim tempy pospadaly o 15-20 stopni w porowninu z poprzednia malutką, tylko na tej smiesznej karcie ciagle to samo nic nie pomaga :D wtf ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Jakie macie wentyle na Accelero?? Kto ma podwojne dwunastki? Zastanawiam sie czy zalozyc 2xS-Flex bo sa ciezkie ale moim zdaniem najlepsze...takze do pracy w poziomie. No- jak widze to mozna karte i podwiesic i podeprzec ;-] SLY- mamy ta sama bude- niezle to wyglada naprawde. Co do Fanfixa- pewnie sie nie znam i dlatego mi sie wydaje, ze fanfix jest do kitu jesli mozna poustawiac temperatury/obroty w ATT jak kto woli w szerokim zakresie. CZy to nie jest wygodniejsze niz skakanie pomiedzy profilami gdy zajdzie potrzeba? Poprzyjcie mnie lub wyprowadzcie z bledu ;-] Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genon Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Jakiej firmy radiatorki na vga ram polecacie ?? Mam zamiar kupić twin turbo a słyszałem że radiatorki dodawane do nich nie są najlepszej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Jakiej firmy radiatorki na vga ram polecacie ?? Mam zamiar kupić twin turbo a słyszałem że radiatorki dodawane do nich nie są najlepszej jakości.Jestem zadowolonym uzytkownikiem TwinTurbo i wedlug mnie radiatorki dolaczone do zestawu spisuja sie znakomicie ;) Tasma trzyma jak nalezy, nie odklejeja sie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Witam Mam nietypowy problem bo cały, że tak powiem Accelero mi się nie zmieści w obudowie. Z racji tego, że obudowa powiedzmy, jest węższa niż standardowe, po zamontowaniu na VGA chciałbym usunąć ok 10 blaszek i powyginać rurki :-) Co wy na to? Czy blaszki da się łatwo usunąć? T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Witam Mam nietypowy problem bo cały, że tak powiem Accelero mi się nie zmieści w obudowie. Z racji tego, że obudowa powiedzmy, jest węższa niż standardowe, po zamontowaniu na VGA chciałbym usunąć ok 10 blaszek i powyginać rurki :-) Co wy na to? Czy blaszki da się łatwo usunąć? T Widzialem gdzies w internecie Accelero wygiete w dol, z uwagi na waska obudowe. A tak przy okazji. Kupilem na Allegro 'okazyjnie' uzywane Accelero S1 rev.2 i wszystko byloby ok gdyby nie fakt, ze smierdziuch oszukal mnie, iz wszystko jest w komplecie a okazalo sie, ze sa jedynie trzy srubki z podkladkami. Generalnie wszystko jest ok i zalozylbym je na mojego 4870 po zmianie tasmy termo., Akasa, ktora juz mam w domu ale na trzech srubach... :mur: Wydaje mi sie jednak, ze uzytkownicy 4870 korzystaja wylacznie z czterech z szesciu srubek (sa te same?) poniewaz nie przykreca sie podluznego radiatora na sekcje zasilania bo jest z krotki- wiec jesli ktos moze sobie zalatwic taka jedno srubke (dla mnie lub) sobie to sprzedam calosc za 50zl z moimi kosztami przesylki. Ja 'slabo' znam tu ludzi :blink: Dla cekawych podesle na PW link do aukcji tego oszusta. Nie moge! Co za ludzie! Sorry za wstawke,pzdr,Jacek Edytowane 23 Września 2008 przez frencci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Żądaj zwrotu kasy i odsyłaj mu to Accelero, skoro przedmiot był niezgodny z opisem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Żądaj zwrotu kasy i odsyłaj mu to Accelero, skoro przedmiot był niezgodny z opisem. Wlasnie piszemy sobie od dwoch godzin i probuje udowodnicm.in., ze na fotkach z aukcji- woreczka z srubkami widac takie srebrne z glebokim gwintem zamiast tych oryginalnych. Teraz wiem,ze nalezy wystrzegac sie aukcji, na ktorych uzywany towar jest w oryginalnym opakowaniu a nie rozebrany 'na czynniki pierwsze'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...