Arni Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Poszukaj w sklepie "metalowym" podobnych śrubek może akurat nie będziesz musiał bawić się w wysyłkę a śrubki grosze kosztują ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Gdzie podłaczacie wentyle, pod kartę, czy pod płytę.Ja kupiłem ten moduł Turbo i nie wiem gdzie lepiej go podłaczyć? Czy Accelero Twin Turbo http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166 to to samo co Accelero S2 Rev2 tylko z wiatrakami arctic cooling? Ma to ktoś. Bo support actric cooling'a odpisał mi, żebym się nie bawił w usuwanie blaszek i wyginanie rurek tylko kupił Accelero Twin turbo "which doesn't extend PCB" czyli chłodzenie nie wystaje poza PCB karty grafiki, a ja mam taką obudowę, że nie może wystawać. Ma ktoś http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166 zamontowane na 4850 (albo 4850 jeśi ta karta ma takie samo PCB jak 4850) i może potwierdzić czy chłodzenie wystaje poza PCB???? U mnie może ostatecznie wystawać ok 1cm.... Jakby były jakieś, to by było super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Sprawa: Accelero S1 Rev.2 + HD4870 Gosc o ktorym pisalem znalazl jednak ( ) brakujace srubki wiec przygotowuje sie do montazu AC. Czy moglby ktos podeslac mi fotki Radka z zalozonymi radiatorami? Poprosze info na PW i podam maila. Ciekawi mnie czy az tak duzo takze macie po stronie sekcji zasilania;-]?: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=70379 ..tak, to inny cooler ale karta ta sama. Pierwszy raz widze zeby radiatory zakladac wokol gnizada do podpinania wentylatora. Dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Czy Accelero Twin Turbo http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166 to to samo co Accelero S2 Rev2 tylko z wiatrakami arctic cooling? Ma to ktoś. Bo support actric cooling'a odpisał mi, żebym się nie bawił w usuwanie blaszek i wyginanie rurek tylko kupił Accelero Twin turbo "which doesn't extend PCB" czyli chłodzenie nie wystaje poza PCB karty grafiki, a ja mam taką obudowę, że nie może wystawać. Ma ktoś http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166 zamontowane na 4850 (albo 4850 jeśi ta karta ma takie samo PCB jak 4850) i może potwierdzić czy chłodzenie wystaje poza PCB???? U mnie może ostatecznie wystawać ok 1cm.... Jakby były jakieś, to by było super. Twin Turbo i Accelero s2 rev2. to nie jest to samo. Accelero jest o wiele większe. Wiem bo mam w domu oba. U brata na HD4850 wystaje kawał radiatora. Jest o wiele większe od pcb karty. TT miałem na 8600gt i wyglądało to tak: http://img523.imageshack.us/my.php?image=dscn2999yf8.jpg http://img186.imageshack.us/my.php?image=dscn3000zt0.jpg Równo z brzegiem karty. Wystawało po za nią na długość bo 86gt jest krótkie. Mam nadzieję, że Ci jakoś pomogłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 I bardzo prosze takze o pomoc w drugim temacie bo nie znam sie zupelnie na sprawach napiec itd. Mam zamiar sprobowac podlaczyc po zalozeniu AC na HD4870- dwa S-Flex'y poprzez jedna wtyczke do gniazda zasilania wentylatora na karcie. Popbor pradu w przypadku Flex'a 1200obr/min jest 0,15A a przy 1600obr/min- 0,20A. Czy w takim razie zsumowane: 0,30A lyb 0,40A (waham sie ktore wybrac) nie spowoduja problemow? Zdaje sie, ze pow. wartości sa podawane dla 12V, na ktorym nie przewiduje aby te dwa wentyle chodzily. Oczywiscie pozniej zabawa w ATT z obrotami lub podlacze w przypadku problemow pod panel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewu Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Mam pytanie, czy kupując Accelero S1 rev. 2 do EVGA GF 8800GTS trzeba będzie dokupywać jakieś dodatkowe radiatory? Czy zestaw w zupełności wystarcza? Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Mam pytanie, czy kupując Accelero S1 rev. 2 do EVGA GF 8800GTS trzeba będzie dokupywać jakieś dodatkowe radiatory? Czy zestaw w zupełności wystarcza? Z góry dziękuje za odpowiedź. musisz dokupic radiatory na sekcje zasilania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Nie musisz ale jeśli chcesz to mozesz dokupic na zasilanie. Bez nich tez bedziesz mogl krecic i grac :> Tylko ze szkoda karty zeby sie grzała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Relacja z montazu Accelero S1 Rev.2 na HD 4870 i wyniki Generalnie wszystko jest na zdjeciach. Srubki wyjatkowo latwo odkrecilem ( czytalem o problemach w niektorych przypadkach), male modyfikacje widoczne sa na zdjeciach, dodalem z nadmiaru radiatorow trzy wokow gniazda 4 pin- nie zaszkodzi, uzylem pasty OCZ, 2x12cm Scythe S-Flex 1200obr/min podlaczone pod panel sterujacy (5-12V) poprzez handmade trojnik. W razie szczegolowych pytan- sluze pomoca. Poprosze jednoczesnie o opinie nt. temperatur. Widze jednach, ze po 2 godz. pracy jakby minimalnie spadly w stos. do zalaczonych zrzutow. Tasmy termo wymienilem na Akase, na dlugim pozostawilem oryginalna- maloprzylepna ale za to bardziej gabczasta- zapewne bedzie lepsza jesli na koncach ten radiator dociagniemy do plyty (mniejsze ryzyko uszkodzenia sekcji zasilania przy nierownym/mocnym scisnieciu). Ejoy ;-] Zaczynamy striptease: Smarki na procesorze i plycie: Uszkodzona tasma teroprzewodzaca: …ponieważ czesc zostalo na sekcji zasilania: Zakladam radiatory: i na sekcje zasilania (można wykorzystac po pewnej modyfikacji oryginalny radiator: kolidujące z heatpipe’m radiator po prostu pilujemy: widok z gory z zaczepami: podgladamy rownolegle: mocowanie 2x12cm S-Flex’ow: i druga strona, chyba takie mocowanie to dobry pomysl: siedzi w budzie 1: siedzi w budzie 2: I temperatury: Idle na 5V: Idle 12V: Stress (ATT) 5V: Stress (ATT) 12V: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) Witam Mam problem z temperaturami na s1 rev2. Czytałem w tym wątku że accelero s1 pasuje na radeona 2900 (post 353) jak się okazało to tak pasuje po małych zabiegach (spiłowaniach aby podstawa zupełnie nie stykała się z ramka wokół rdzenia). Temperatura w Idle jest OK przy taktach: 130/266 temp 33* 500/1020 temp 41* natomiast jak odpale animacje w ATT i załaduje ustawienia 3d 820/2000 temp szybko rośnie do 100* i dalej :/ na accelero siedzi 120mm tracera nic wyszukanego ale wieje jak powinien styk radiatora z rdzeniem jest na pewno OK 4razy go montowałem z pasta też kombinowałem raz mniej raz więcej ... Ma ktoś jakieś sugestie ? Edytowane 1 Października 2008 przez ODOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIOo2 Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Posiadam karte Palit 9600GSO 768MB i potrzebuje ją troche schłodzić bo się strasznie grzeje. pomyslałem o tym chłodzeniu zeby na przyszłość zostało na nastepne karty: http://www.allegro.pl/item447905930_arctic..._nowosc_fv.html iczy dokupic jeszcze te radiatorki na sekcje zasilania i od spodu karty: http://www.allegro.pl/item444384108_primec..._bga_gw_fv.html aha i czy posmarować pastą AS5 czy zostawić tamtą jak będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Witam Mam problem z temperaturami na s1 rev2. . . . natomiast jak odpale animacje w ATT i załaduje ustawienia 3d 820/2000 temp szybko rośnie do 100* i dalej :/ na accelero siedzi 120mm tracera nic wyszukanego ale wieje jak powinien styk radiatora z rdzeniem jest na pewno OK 4razy go montowałem z pasta też kombinowałem raz mniej raz więcej ... Ma ktoś jakieś sugestie ? Z tego co opisałeś to ewidentnie widać że radiator nie styka dobrze z rdzeniem, jesli bardzo szybko rośnie Tobie temperatura ?? , czyli skok temp nie co 1-2 stopnie, ale o wiele więcej. To musisz sprawdzić czy aby nie jest gdzieś krzywo i czy z jednej strony czasem nie dociska radiator. Kiedys założyłem lekko krzywo, czego nie było widać S2 i efekt był taki sam, bardzo szybko temperatura rosła to 80-90 stopni. Pomimo nawiewu 120mm. Posiadam karte Palit 9600GSO 768MB i potrzebuje ją troche schłodzić bo się strasznie grzeje. pomyslałem o tym chłodzeniu zeby na przyszłość zostało na nastepne karty: http://www.allegro.pl/item447905930_arctic..._nowosc_fv.html iczy dokupic jeszcze te radiatorki na sekcje zasilania i od spodu karty: http://www.allegro.pl/item444384108_primec..._bga_gw_fv.html aha i czy posmarować pastą AS5 czy zostawić tamtą jak będzie Wejś lepiej Accelero S1 rew. 2 ponieważ jest większa !! , czyt. szersza od Accelero TWIN TURBO. Na S1 prawie mieszczą się dwie 120mm , a tam masz tylko dwie 80mm. Chyba jest różnica. A co do pasty to możesz zostawić tą co jest, chociaż ja zawsze nakładam AS5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Witam Mam problem z temperaturami na s1 rev2. Czytałem w tym wątku że accelero s1 pasuje na radeona 2900 (post 353) jak się okazało to tak pasuje po małych zabiegach (spiłowaniach aby podstawa zupełnie nie stykała się z ramka wokół rdzenia). Temperatura w Idle jest OK przy taktach: 130/266 temp 33* 500/1020 temp 41* natomiast jak odpale animacje w ATT i załaduje ustawienia 3d 820/2000 temp szybko rośnie do 100* i dalej :/ na accelero siedzi 120mm tracera nic wyszukanego ale wieje jak powinien styk radiatora z rdzeniem jest na pewno OK 4razy go montowałem z pasta też kombinowałem raz mniej raz więcej ... Ma ktoś jakieś sugestie ? Ok, czy gdy zdejmowales radiator widac jasno bylo odcisniety slad procesora? AC uprzedza- takze na swojej www, iz w niektorych przypadkach (seriach) naezy recznie odgiac do gory lapy, ktorymi sie dociaga poprzez srubki cooler do procka. Najlepiej- wymontuj, poloz cooler na b.rownej powierzchni (szklo?) i zobacz czy rowno i ile od podloza odstaja te lapki. Ja ustawilem 2-3mm powyzej powierzchni styku z prockiem wymienilem takze oryginalne plastikowe (czarne twarde rurki- 2,3mm wysokosci) na malenkie o-ringi o wys 2,5mm i tak rowno dociagnalem wszystko. Oryginalne- rurki/dystanse maja to do siebie, ze przy krzywych lapach i skreceniu- moze gdzies podstawa nie przylegac do procka. Zrobnajlepiej zrzut z GPU-Z z idle i przy animacji. Trzeba pamietac o plastikowych spoinkach, ktorymi stabilizuje/laczy sie Accelero i karte! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Temperatura nie rośnie momentalnie do 100* ale dosyć szybko w około 1,5minuty podnosi się z 40* w granice 100* dalej muszę zastosować niższe taktowania żeby się nie wywaliła. Tutaj też weźcie poprawkę że to po prostu r600 ;) Co do przykręcenia styku to myślę że jest OK przy probie zdjęcia accelero jest efekt "przyssania" dołączam fotki: Accelero przykręcałem z tymi małymi plastikowymi "rurkami" zabezpieczającymi przed nadmiernym dokręceniem jak i bez nich efekt ten sam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Temperatura nie rośnie momentalnie do 100* ale dosyć szybko w około 1,5minuty podnosi się z 40* w granice 100* dalej muszę zastosować niższe taktowania żeby się nie wywaliła. Tutaj też weźcie poprawkę że to po prostu r600 ;) Co do przykręcenia styku to myślę że jest OK przy probie zdjęcia accelero jest efekt "przyssania" dołączam fotki: Accelero przykręcałem z tymi małymi plastikowymi "rurkami" zabezpieczającymi przed nadmiernym dokręceniem jak i bez nich efekt ten sam :/ Upss, nie mam pomyslu w takim razie ;-[. Wszystko niby ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) Temperatura nie rośnie momentalnie do 100* ale dosyć szybko w około 1,5minuty podnosi się z 40* w granice 100* dalej muszę zastosować niższe taktowania żeby się nie wywaliła. Tutaj też weźcie poprawkę że to po prostu r600 ;) Co do przykręcenia styku to myślę że jest OK przy probie zdjęcia accelero jest efekt "przyssania" dołączam fotki: Accelero przykręcałem z tymi małymi plastikowymi "rurkami" zabezpieczającymi przed nadmiernym dokręceniem jak i bez nich efekt ten sam :/ A radiator jest gorący tak że aż parzy?Obie rurki Hp sa gorące?Jeżeli tak to cooler działa poprawnie.Mniej pasty też daj bo widzę ze jej sporo było. P.S Da sie bez zbednych ceregieli dostosowac Accelero S1 Rev1 pod HD4870? Edytowane 1 Października 2008 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 A radiator jest gorący tak że aż parzy?Obie rurki Hp sa gorące?Jeżeli tak to cooler działa poprawnie.Mniej pasty też daj bo widzę ze jej sporo było. P.S Da sie bez zbednych ceregieli dostosowac Accelero S1 Rev1 pod HD4870? Post 549 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIOo2 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 co myslicie o tym wiatraku: http://www.allegro.pl/item448736009_aab_co...dajny_13db.html do Accelero S1 rew. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Post 549 Tylko ze ja napisałem że mam Rev 1 a nie Rev 2 <_< .One maja inne zapinki.chcialem sie dowiedziec czy Rev 1 ktos montował na HD4870 i czy w ogole sie da zamontowac. Edytowane 2 Października 2008 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Tylko ze ja napisałem że mam Rev 1 a nie Rev 2 <_< .One maja inne zapinki.chcialem sie dowiedziec czy Rev 1 ktos montował na HD4870 i czy w ogole sie da zamontowac. W pospiechu nie zauwazylem ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) Temperatura nie rośnie momentalnie do 100* ale dosyć szybko w około 1,5minuty podnosi się z 40* w granice 100* dalej muszę zastosować niższe taktowania żeby się nie wywaliła. Tutaj też weźcie poprawkę że to po prostu r600 ;) Co do przykręcenia styku to myślę że jest OK przy probie zdjęcia accelero jest efekt "przyssania" dołączam fotki: Accelero przykręcałem z tymi małymi plastikowymi "rurkami" zabezpieczającymi przed nadmiernym dokręceniem jak i bez nich efekt ten sam :/ Ja swoje accelero zakładałem 3 razy. Skończyło się na odkręceniu zapinki i jej prostowaniu. Jak położyć zapinkę na szybę, lub inną idealnie prostą powierzchnię, powinno widać, które końce są wygięte. Po tym zabiegu temp. wreszczie OK. Edytowane 30 Października 2008 przez cho-marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Dzięki za info :) bo już jakiś czas walczę z tym accelero. Ostatnio wypolerowałem na lustro podstawę no i zrobię tak jak ty z zapinką. Jak będzie chwila czasu to zobaczę czy coś to dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesuss Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 A nie wiecie czy accelero s1 rev2 spasi bez jakichś większych problemów na 9800gtx+ Bo referencyjny 9800 będzie raczej dla mnie za głośny... i do tego np. jakiś cichy wentyl 120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 zakładał ktoś to chłodzonko na Palita 4870 Sonic ten Dual? ten Sonic ma w miare wydajne chłodzonko, przy 1100rpm jeden wentyl (drugi odłączony) mam max. 61*C na rdzeniu i kręci się do 825MHz na rdzeniu POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Zmontowalem accelero na radzia 4850 i uzyskuje calkiem fajne temperatury, głownie mi chodziło o cisze bo zalman na gigusu to straszny wyj :lol: Dodam że chłodze to 1x120mm acutake temperatury: gpu : idle 28* :lol: stres 32* :D mem: idle: 40* stres: 45* Edytowane 11 Listopada 2008 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Albo ja mam coś skopane albo radki 4850 są zimne :razz:, u mnie na 9600GSO + accelero s1 rev2 i 1x acutake 120, idle 39-41 (w zależności od temp w pokoju), sters 46-48. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snail Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 czy może mi ktoś powiedziec ile wystaje poza karte hd4850 accelero s1 rev2 bo zastanawiam się czy zmieści się do budy chiefteca midi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abarai Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Witam Czy ktoś próbował założyć Accelero S1 rev2 na Asusa x1950pro? dokładnie ta karta: Wiem że do referencyjnego x1950pro potrzebna jest taka blaszka na sekcję zasilania: a co z tym asusem? Wydaje mi sie ze jest tak samo ale wole sie upewnić :D Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 28 Listopada 2008 przez Abarai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemak666 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 czy ACCELERO S2 da rade pasywnie na gf 7950 gt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zna ktos może sposób na efektywne schłodzenie sekcji zasilania na hd4870 przy użyciu zestawu radiatorów z accelero twin turbo??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...