buła81 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Orientujecie sie czy S1 bedzie pasowac na nowe karty Ati HD5xxx i czy pasuje do hd4890? ja mam s1 rev 1 na 4870 wersja 1 gb pasuje idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ktora wersja pasuje na powercolor hd4850? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 zapewne s1 rev2 i twin turbo, o ile nie jest to jakoś specjalnie autorska konstrukcja (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Właśnie założyłem s1 rev2 na mojego geforca 8800gt i w stresie temperatura spadła z 95* na 55* :lol2: . Dodam ze przypiąłem do s1 wiatraczek Scythe Slip Stream 120 mm (800 obr./min.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 (edytowane) Właśnie założyłem s1 rev2 na mojego geforca 8800gt i w stresie temperatura spadła z 95* na 55* :lol2: . Dodam ze przypiąłem do s1 wiatraczek Scythe Slip Stream 120 mm (800 obr./min.)Jak najlepiej przypiąć wiatrak do Accelero? Jakimiś zapinkami czy wkręcać śruby w finy radiatora z accelero? Mam Zephyra Silentum 120mm. Obecnie na Gigabyte 4850 (tym z chłodzeniem Zalmana) po wymianie mam w idle 44 GPU, 60 pamięci a w stresie 65 GPU, 85 pamięci BEZ wiatraka. To jest OK dla karty? Udało mi się przykleić radiatorki do kostek, które w tej karcie są zamontowane na sekcji zasilania :). Idealnie wchodza między finy (oprócz jednego, bo jeden scalak po założeniu accelero jest pod plastikiem i byłoby za wysoko) Edytowane 14 Grudnia 2009 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 ja użyłem opasek. Trzyma sie rewelacyjnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 ja użyłem opasek. Trzyma sie rewelacyjnie .takich plastikowych, zaciskowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) tak, a dokładnie takich: Klik Edytowane 15 Grudnia 2009 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 tak, a dokładnie takich: KlikDzięki. A i jeszcze takie pytanie - kupiłem Zephyra 120mm Silentum tak trochę na szybko. Czy to ma znaczenie czy on pracuje w poziomie czy pionie? Chodzi mi o żywotność. Pzdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Dzięki. A i jeszcze takie pytanie - kupiłem Zephyra 120mm Silentum tak trochę na szybko. Czy to ma znaczenie czy on pracuje w poziomie czy pionie? Chodzi mi o żywotność. Pzdr, Nie ma. Sam mam konfigurację 4850 + Accelero + Zephyr 120 na opaski elektryczne i jest cichutko i chłodno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Nie ma. Sam mam konfigurację 4850 + Accelero + Zephyr 120 na opaski elektryczne i jest cichutko i chłodno :)A mógłbyś podać mi temperatury idle/stress z i, jeśli sprawdzałeś, bez coolera? Pozdr, U mnie 10 sekund furmarka robi rdzeń 68C i pamięci 102C w trybie pasywnym, w idle mam 60/85C odpowiednio... chyba muszę założyć Zephyra...ktoś robił Gigabyte 4850 Zalman w trybie pasywnym? I mógłby podać tempy, to będę wiedział czy to tak ma być czy tylko ta taśma termo przewodząca od AC jest do bani. UPDATE: Po założeniu Zephyra 120mm - idle (GPU/mem): 31/45C stress: 45/62C Edytowane 17 Grudnia 2009 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Mam pytanie, s1v2 bedzie oczywiscie pasowac na refernta, ktorego niedlugo kupuje, 4890. Bez większych problemów? Ktoś ma w tym konfigu? Jakieś uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Będzie pasować. LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master_dYoda Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Które radiatorki wziąć najlepiej do współpracy z Accelero S1 na HD4850? http://www.aac.com.pl/primecooler-memory-c...rhs1-p-330.html http://www.aac.com.pl/primecooler-memory-c...rhs2-p-443.html http://www.aac.com.pl/primecooler-memory-c...rhs3-p-331.html Pentagramy odpadają - chcę wziąć wszystko z aac. Osobiście skłaniam się do RHS2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Bierz te które są niższe. Inaczej możesz mieć problemy z montażem S1 - jeden z heatpipów przechodzi nad jedną z kości pamięci, i nie każde radiatorki się mieszczą pod nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Dokładnie, bierz te drugie czyli Primecooler Memory Cooler PC-RHS2 spokojnie dadzą radę i się zmieszczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Będę zamawiał do swojego HD4870 Accelero S1 rev2 i mam do Was kilka pytanek: Czy wymieniał ktoś tego MX'a na pastę AS5 duże różnice są? Druga sprawa jeśli już zmieniał bym pastę to czy warto polerować podstawkę? I ostatnie pytanko czy można bez problemu przerobić wtyczkę w wentylatorze 120 i podpiąć pod zasilanie na karcie? Chciałbym aby była kontrola obrotów z poziomu biosu karty oczywiście bios będzie edytowany aby odpowiednio dobrać zakres obrotów... teoretycznie nie powinno być problemów i widziałem, ze ktoś z tego topicu tak podłączył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) Z tego co 1 koleś pisał mi na gg to po zmianie MX-2 na AS5 na S1 + chyba HD4850 temp. spadły o ~5C w stresie. Edytowane 25 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) To pitoli , na gołych jajkach praktycznie zacierają się różnice między pastami , clp i ceramique dzieli max 1stopień. Za to na gpu z czapkami różnice są spore , tutaj warto stosować jak najlepszą pastę. Edytowane 25 Stycznia 2010 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) Dzięki w takim razie pozostanę przy preaplikowanej, co do drugiej części mojego pytanie to chciałem dzisiaj przetestować i podłaczyć 120 pod kartę ale niestety mam 3 różne chłodzenia od grafik ale co producent to inny rozmiar 2pinowej wtyczki :lol: a oryginalnej nie chciałem rozbrajać... Edytowane 25 Stycznia 2010 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yghern Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Nie zauważyłem wcześniej. Ktoś ma jakieś opinie i doświadczenia po obcowaniu z Twin Turbo Pro? Bo pieniążki zbieram i trochę mnie portfel swędzi. ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Ja mam, bardzo wydajne i ciche chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
husse Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) mam problem z twin turbo pro, jest mega wydajne ale chciałbym żeby był cichszy w idlu. jak mogę regulować obroty? w gpuz pokazuje fan speed 0%, o co kaman? karta to gainward 4850 Edytowane 7 Lutego 2010 przez husse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helio Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 (edytowane) Próbował ktoś montować S1 rev.2 na 7300GT galaxy? Ja po godzinnym boju dałem radę, ale musiałem powyginać blaszki bo wyprzedzały złącza (karta jest za krótka), po drugie jeden z elementów na karce jest uciskany przez radiator, a po trzecie i najważniejsze oryginalne dystanse do śrubek są za wysokie, po dokręceniu chłodzenie nie dotyka rdzenia, trzeba wywalić dystanse i na czuja przykręcić. Na świeżo założonym pasywnie mam 43*C przy przeglądaniu neta, to normalny wynik? Edytowane 22 Lutego 2010 przez Helio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 (edytowane) Witam Podepnę się do tematu ... Mam obecnie Radeon 4890 HIS 1GB HDMI&DVI (PCI-E) iCooler x4, chłodzenie zmieniłem na thermalright hr-03 GT (pozostałości po 4850), ale powiem szczerze jestem średnio zadowolony (zasadniczo chodzi o sekcje zasilania), zastanawiam się coraz poważniej nad zakupem Arctic Cooling Accelero Twin Turbo PRO. Mam trochę mieszane uczucia bo ostatnie chłodzenie tej firmy z jakim miałem do czynienia spaliło mi Radona 9800Pro :blink: - Jak to wygląda z hałasem generowanym przez w/w chłodziwo (w kompie śmigają obecnie 4 noctua ustawione na 780obr.) Edytowane 14 Marca 2010 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Witam Podepnę się do tematu ... Mam obecnie Radeon 4890 HIS 1GB HDMI&DVI (PCI-E) iCooler x4, chłodzenie zmieniłem na thermalright hr-03 GT (pozostałości po 4850), ale powiem szczerze jestem średnio zadowolony (zasadniczo chodzi o sekcje zasilania), zastanawiam się coraz poważniej nad zakupem Arctic Cooling Accelero Twin Turbo PRO. Mam trochę mieszane uczucia bo ostatnie chłodzenie tej firmy z jakim miałem do czynienia spaliło mi Radona 9800Pro :blink: - Jak to wygląda z hałasem generowanym przez w/w chłodziwo (w kompie śmigają obecnie 4 noctua ustawione na 780obr.) montowałem u znajomego na Hisie hd4890 chłodzenie AC Accelero S1 rev. 2 i temperatury w stresie wynoszą około 55 stopni o ile pamiętam (wentyl Scythe S-Flex 800 rpm). Montaż był bezproblemowy, radiator na sekcji zasilania został ten standardowy od HISa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Witam wszystkich Dziś przyszło do mnie Acellero S1 rev.2 które zamontuję na karcie z siga-8800 GTS 512 Mam problem gdzyż niema w zestawie(kupiłem używane) tych kołków/tulejek Montował ktoś bez nich Acellero na 8800GTS??? A może samemu zrobić te tulejki??? Proszę o wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Na dobrą sprawę, to zamiast nich możesz użyć nawet sprężynek z długopisów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Dzięki kolego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Dzięki kolego :) spokojnie mozesz montowac bez tych gumek,sam ich nie mam i wszystko działa ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...