czullo Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 mam x1950pro na agp i wyniki sa mniej wiecej takie: x2: idle do 39-41 stopni ( wiatrak na 40% takty def ) x2: stress do 56-58 stopni ( wiatrak na 100% takty @621/735 ) s1: idle 33-35 stopni ( wiatrak Arctic Cooling AF12025L takty def ) s2: stress 43-45 stopni ( ( wiatrak Arctic Cooling AF12025L takty @621/735 ) Aha pasta termoprzewodzaca to AS5, przy CLP w stresie bylo o 1-2 stopnie mniej ( idle tyle samo ) ale ze strasznie mi sie wzerala w miedz wywalilem ja i dalem as5. Co ciekawe zmiana chlodzenia nic nie dalo w OC poprostu karta wiecej nie chce dac z Siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooz Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Dzieki za odpowiedz. Chyba sie na niego skusze, zastanawiam sie tylko nad doborem wentylatora, czy brac taki jak Twoj, AF12025L, czy moze ten rozbudowany model z PWM? A moze wogole inny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Polecam Acutake 120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Polecam Acutake 120Na Fander'a 120 też nie można narzekać B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 U mnie już założony S1 z Acutake :D Tak na szybko to w idlee o ~23 stopni mniej, czyli teraz mam ok. 33 w idlee, a na def chłodzeniu 50% było ponad 55C Wieczorem foty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 U mnie już założony S1 z Acutake :D Tak na szybko to w idlee o ~23 stopni mniej, czyli teraz mam ok. 33 w idlee, a na def chłodzeniu 50% było ponad 55C Wieczorem foty Hmm. Zastanawia mnie, czy ja mam coś nie tak ze swoim konfigiem 88gt+s1 czy może są inne czynniki... bo ja mialem minimum 39C w idle :? teraz po bios modzie 40 idle To i tak super ekstra, ale i tak mnie to troszkę gryzie... (hmmm) PS - czekamy na foty <tuptup> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Myślałem, że te większe radiatorki wejdą pod S1 ale się przeliczyłem :P Idle def cooler(50%) - 55C Stress def cooler (50%) - 73C Idle S1 - 35C Stress S1 - 49-52 Edytowane 11 Grudnia 2007 przez Blazejj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) (...)GJ Blazejj :-P Witaj w klubie S1 :) PS1 Na trzecim zdjeciu od góry widzę 5 radiatorów. To wszystko co tam zamontowałeś? PS2 kurde-pomysł z zamknięciem bebechów kompa w takiej szafeczce w biurku to niezły czad! :) Można wyciszyć, zawsze do wszystkiego pełen dostęp, normalnie git :D Teraz rozumiem skąd te niskie temp:) Jak wsadziłbyś to do budy jak ja, to też pewnie podskoczy Ci do ok40 idle :) Edytowane 11 Grudnia 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Tak, 5 radiatorów Co do obudowy, to jeśli ktoś ma dobry przepływ powietrza to temp powinna jeszcze spaść :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Tak, 5 radiatorów No nie wiem - szkoda, że nie dmuchałeś na zimne, jak ja, bo imho brak Ci jednego radiatora: (pisałem o tym wcześniej w tym topiku pod fotami z montażu...) Radiatory muszą być najlepiej we wszystkich zaznaczonych miejscach: Brak Ci tego z miejsca nr 4 na schemacie.... :unsure: PS - choć o montażu w polu 4 wiem tylko ze strony Thermalright... więc może to jakoś ujdzie... To fota z ich strony: http://www.thermalright.com/a_page/hr03gt/i-19.jpg[/img] Edytowane 11 Grudnia 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Miałem przyklejać ale zostały mi same "duże" radiatory z zestawu, więc S1 się nie mieściło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Miałem przyklejać ale zostały mi same "duże" radiatory z zestawu, więc S1 się nie mieściło Tak myślałem;) To teraz bios-mod i czekamy na wyniki extreme oc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Czy komus udało sie założyc S1 na 8600GT,czy wogole wyjdzie wersja S1 pod 8600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 @naxt zalezy jakiej firmy masz ta 8600gt bo na galaxy powinno wejsc otwory montazowe pasuja tylko problem jest taki ze bedziesz musial uciac albo powyginac finy w S1 od strony sledzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Dzisiaj przyjechal kurier z 88gt i sie zastanawiam czy by nie dokupic do niego accelero S1, tzn jestem przekonany o tym zakupie choc moge sie rozmyslic z powodu tego iz posiadam x-fi i tuner tv pod PCI ... Pytanie czy na Foxa p35a-s da sie to wszystko upchnac ? I taki szczegol, czym/jak najlepiej podczepic fandera 120mm do S1 ? Yyy no i czy ten fander spelni swoje zadanie jak pod spodem bedzie x-fi + tuner ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 @naxt zalezy jakiej firmy masz ta 8600gt bo na galaxy powinno wejsc otwory montazowe pasuja tylko problem jest taki ze bedziesz musial uciac albo powyginac finy w S1 od strony sledzia problem rozwiazany ,kupiłem S2 troche mniejsza wydajnosc ale beda mniejsze problemy z montażem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Dzisiaj przyjechal kurier z 88gt i sie zastanawiam czy by nie dokupic do niego accelero S1, tzn jestem przekonany o tym zakupie choc moge sie rozmyslic z powodu tego iz posiadam x-fi i tuner tv pod PCI ... Pytanie czy na Foxa p35a-s da sie to wszystko upchnac ? I taki szczegol, czym/jak najlepiej podczepic fandera 120mm do S1 ? Yyy no i czy ten fander spelni swoje zadanie jak pod spodem bedzie x-fi + tuner ? 88gt + s1 + 120 fan zajmuje szerokość 6 cm. otworz obudowe i zmierz czy sie zmiesci. jak bedzie malo miejsca, albo nie wejdzie to sprawdz czy zmiesci sie ARCTIC SILENCER 5 tutaj info o montażu/ dzialaniu http://www.frazpc.pl/artykuly/570/8800GT/+...io/i/skutecznie opcja AS5 moze byc dla Ciebie najlepsza z uwagi na inne urzadzenia ponizej GPU. gorace pow. bedzie wywalane poza bude. przyczepic 120 mozesz taśmami samozaciskowymi ("trytki"), ktore kupisz w kazdym porzadnym narzędziowym sklepie/markecie... o sposobach mcgivera nie pisze, bo prowizorycznych rozwiazan moze byc tyle, co uzytkownikow ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 małe pytanie,czym przykleic te małe radiatorki? czy trzeba smarowac pastą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 małe pytanie,czym przykleic te małe radiatorki? czy trzeba smarowac pastą?przyklejasz, nie sparujesz pastą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 przyklejasz, nie sparujesz pastąjeszcze jedno odtłuscic tylko rdzeń(zmywaczem do paznokci) czy reszte elementów gdzie będą radiatorki a pasty wczesniej nie bylo też przejachac zmywaczem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Rdzeń, pamięci, sekcje zasilania Jak nie oczyścisz to mogą się odkleić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Rdzeń, pamięci, sekcje zasilania Jak nie oczyścisz to mogą się odkleić dokładnie więcej niż mniej (czystości) nie zaszkodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 witajcie moje accelero s1 przelezalo pare ladnych tygodni zanim sie wzialem za jego montowanie dzis zdolalem tylko zalozyc wiatraki i radiatory na kosci pamieci i na sekcje zasilania na pewno zaczniecie pisac ze zwariowalem ze zalozylem dwa 120mm wiatraki..... ale jak je puszcze na 5V to beda nieslyszalne a bede mial pewnosc ze dobry wiaterek bedzie wial na karte :) na razie bede je sterowal zwyklym przelacznikiem, ktory bedzie przelaczal miedzy 5 i 12 V myslalem o regulatorze typu zalman fan mate ale moze nie dac rady dwom takim wiatrakom sorki za fotki bo z telefonu nastepne beda juz lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) @buła81 Spojrzałem na te fotki bez czytania opisu i pierwsze co pomyślałem , że AC wypuściło wersję Extreme :D Edytowane 19 Grudnia 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 nie przesadzaj .... jak by to wypuscilo AC to by bylo ladniej wykonane ale niestety domowymi metodami to tylko tak mozna to zrobic .... musze jeszcze tak podlaczyc wlaczniki i przelaczniki zebym mogl osobno kazdy wiatrak sterowac a mysle ze w trakcie nie obciazonej pracy to spokojnie bede mogl obydwa wylaczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RRobsonM Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Mam 8600GT od Galaxy z chłodzeniem CoolerMaster(fabrycznie) Dałoby się do niego zamontowac Accelero S1? Pasywnie Accelero by dało rade? Tak wygląda moj komp. Wiatrak wyciągający tylko w wentylatorze. Ninja grzeje sie 57* max ale ta temp chyba spadła bo była mierzona gdy byly wyłączone wentyle lecz wisiały (1 na ninjy; 2 na scianie wyciągał) wiec troche przeplyw powietrza psuły. to znaczy ze zmieniając chłodzenie nie strace gwary? tak wygląda moj "mod" na grafie obecnie:P To moj wiatrak ktory dostałem z ninja. Ciągle mi chodzi na max obrotach nie wiem co z nim począć (przełączalem go na cpu i normalnego fana w biosie wszystko pozałączane jak trzeba) Mógłby posłuzyc na nawiew na accelero albo wyciąg z budy zalezy co byscie uznali za stosowne po zakupie accelero. Widze ze wy robicie jakies kombinacje zeby na taka karte jak moja weszlo. Wyginacie tylko te blaszki? jak to sie dokręca? wszystko pasuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tapio Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 witajcie moje accelero s1 przelezalo pare ladnych tygodni zanim sie wzialem za jego montowanie dzis zdolalem tylko zalozyc wiatraki i radiatory na kosci pamieci i na sekcje zasilania na pewno zaczniecie pisac ze zwariowalem ze zalozylem dwa 120mm wiatraki..... ale jak je puszcze na 5V to beda nieslyszalne a bede mial pewnosc ze dobry wiaterek bedzie wial na karte :) na razie bede je sterowal zwyklym przelacznikiem, ktory bedzie przelaczal miedzy 5 i 12 V myslalem o regulatorze typu zalman fan mate ale moze nie dac rady dwom takim wiatrakom sorki za fotki bo z telefonu nastepne beda juz lepsze mozesz podac jak temperature masz przy 2x12cm bo ja sie zastanawiam nad tym samym albo zestaw standard turbo module ale nie wiem czy duza roznica bedzie? Warto w to sie bawic czy lepeiej kupic ten zestaw 2x80> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgaduje, że dwie 120 dają 3-4C mniej niż jeden Jeden wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) na razie jeszcze tego nie zamontowalem musze jakos przyciac albo powyginac radiator chipsetu bo sie nie miesci to na razie pewnie dopiero po swietach bede mial czas sie z tym pobawic jak tylko skoncze to wrzuce fotki w dobrej jakosci i temperatury bez wiatrakow, 5V i 12V Edytowane 21 Grudnia 2007 przez buła81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 ktoś montował accelero s1 na radeonach hd3850 lub 3870 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...