miko Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 mam problem... podczas formatowania (pod partition magic 6.0) dysku i zamiany systemu zapisu plikow (mialem tam linuxa) na fat32 zawiesil mi sie komp... zaowocowalo to utrata jakis 500 MB dysku... jak mozna to naprawic???. system rozpoznaje teraz dysk jako 9,53 GB a normalnie jst to 10 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezi Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 No to masz powazny problem :D. eheheh . A tak powaznie to uruchom tego swojego partition magic 6.0 i usun partycje po czym zrob je odnowa. Pamietaj ze glownej partycji primary nie bedziesz mogl usunac. jesli jednak bedziesz mosial usunac ja to posc boota z dysietki albo cdromu i wykorzystaj np fdisk ktory jest w standarwo w win98 oczywiscie jest on zgodny tylko z fatem16 albo 32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 hmmm... ale program (nawet PartMag.8.0) nie widzi, ze jest jakies inne nie uzywane miejsce czy cokolwiek innego, czy jakies bledy na dysku... widzi dysk po prostu jako 9,5 GB a nie 10GB.... co mi da zlikwidowanie partycji? nagle "olsni" program i znajdzie ten brakujacy kawalek dysku? nie ma sposobu by po likwidacji partycji wrocic do poprzedniego stanu rzeczy (dwoch partycji) bez wywalenia czesci danych, bo przeciez najmnijesza wielkosc partycji na dysku wyznaczona jest przez ilosc danych jaka aktualnie jest na dysku... czy sie myle? no chyba zeby po kawalku przerzucac dane i powiekszac jedna a zmniejszac druga partyje...ale to sporo pracy... heh.... wiec czy to takie proste? moze po prostu skopiowac te dane na inny dysk i sformatowac ten "uszkodzony" do jego fabrycznych rozmiarow... jak taka operacje mozna wykonac? jest jakis program do tego? jak to sie robi....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezi Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Naprawde nie weisz jak to zriobc. Napisz na ktorej partyci padlo ci to formatowanie (na podstawowej partycji czy na dyskach logicznych :D. Najlepiej wes dysk i podepnji go do innego kompa gdzie jest juz dysk z zainstalowanym winem. Tam bedziesz mogl sobie skopiwac swoje dane na inny dysk. A nastepnie usunac wsystkie partycje i stworzyc je odnowa. Innej mozliwosci nie widze jak. Chyba ze to co znajduje sie na dysku ci jest nei potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Usuna partycje tą linuxową. Zatwierdz wszystko w pmagic. Po czym odpal od nowa system i utworz dopiero partycję. powinno pomóc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 pokombinuje... za kilka dni dam znac co mi wyszlo :) dzieki za rady :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...